Yeni kurulan sisteme sürücü yükleme

Alp25dt

Hectopat
Katılım
10 Temmuz 2019
Mesajlar
207
Merhaba yeni bilgisayar aldım. Sistem geldi çalıştırıp Windows 10 yükledim. Fakat yükledikten sonra birçok sürücünün olmadığını fark ettim mesela internete bağlanamıyordum. Bu sürücüleri nasıl güncelleyeceğim? (internete bağlanmayı başardım) anakart MSI H610M bomber driverını bulamadım Çin menşeli diye sanırım.
 
İnterneti hallettiysen güzel. Windows Update güncelleştirmelerini gerçekleştir önce.

Daha sonrasında buradan en güncel chipset sürücüsünü kur. Detaylar linkte mevcut.

En güncel Intel Serial IO sürücüsünü kur. Detaylar linkte mevcut yine. Intel 6xx/7xx başlığındaki sürücüyü kur.

Intel MEI sürücüsü kur. ZIP'te bulunan dosyaları bir klasöre çıkart ve SetupME.exe ile kurulum yap. Kurulum sonrası bilgisayarını yeniden başalt.

Ekstra olarak ekran kartı sürücüleri için aşağıdaki linkleri ziyaret edebilirsin.

Üsttekiler kurulmasını tavsiye ettiğimiz sürücüler. Diğer sürücüler için aşağıdaki linke bakabilirsin.

Ek olarak RST sürücüsünü de kurabilirsin.
 
Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim hocam bir de RST'yi sonradan eklediniz kurmak gerekli mi?

Bir de son olarak ilk defa bilgisayar topladım da fazla bilgim yok bu konu hakkında başka driver kurmak gerekiyor mu dediklerinizi yaptım.
 
Çok teşekkür ederim hocam bir de RST'yi sonradan eklediniz kurmak gerekli mi?
Kurabilirsin sorun olmaz.

Bir de son olarak ilk defa bilgisayar topladım da fazla bilgim yok bu konu hakkında başka driver kurmak gerekiyor mu dediklerinizi yaptım.
Gerek yok. Ek olarak ağ ve ses sürücülerini kurabilirsin. Ağ sürücüsünü kurmuştun kendin ama.

Ses sürücüsü için DDU ile ses kartını seçip Realtek'i kaldır. Koyduğum linkte ekran kartı kaldırılıyor fakat sen ses kartını seçip Realtek'i kaldıracaksın. Örnek olsun diye attım. Bir de DDU ayarlarındaki "Windows bir aygıt için bir sürücü aradığında..." seçeneği işaretli olsun.

Üstteki işlemi kurulum loopa girmesin diye yazdım. Bazen ses sürücüsü kurarken gereğinden fazla (2'den fazla) loopa girebiliyor. DDU işleminden sonra aşağıdaki ses sürücüsünü kur. ZIP içerisindekileri bir klasöre çıkartıp Setup.exe ile kurulum yap. Kurulum sonrası bilgisayarını yeniden başlat.
 
Hocam ağ ve ses sürücüsünü kendi kurdu sanırım şu anlık ses alabiliyorum. İlk başlattığımda internet yoktu elimde bulunan USB Wi-Fi adaptörünü taktım internete bağladığım an Ethernet sürücüsünü de kendi kurdu ses sürücüsünü de. Yani ses alabiliyorum Aygıt Yöneticisi'nden güncelleme yapsam yeterli olur mu?
 
Windows'un kurduğu ses sürücüsü çok eski değilse bir şey yapmana gerek yok o halde. Onun için yazmıştım. Aygıt yöneticisindeki "Ses, video ve oyun denetleyicileri" kısmında bulunan Realtek aygıtının tarihine bakabilirsin bunun için.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı