Yeni laptop alınınca ne yapılmalı?

The2ndSlimShady

Centipat
Katılım
30 Temmuz 2020
Mesajlar
269
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar sonunda bilgisayarımı alabildim. Ne yapmam lazım ilk olarak? Daha açmadım ama Windows yüklü geliyormuş. Şarjın tam dolmasını beklemeli miyim? Çeşitli testler yapmalı mıyım? Yapmalıysam hangi uygulamalar ile ne yapmalıyım?
 
Yeni sistemler için faydası olur mu bilmem ama bataryayı doldur boşalt yapın, driverları güncelleyin güncel değillerse, isteğe bağlı antivirüs kurun (Kaspersky önerimdir), WinRAR kurun.
 
Şarjda kullanın. Dolmasını beklemenize gerek yok. CPU stres testi, bellek testi, oyun testi, batarya testi vs. yapın. AIDA yazılımından ne var ne yok öğrenin kurcalayın.
 
Sıfır dahî olsa ekran bulutlanma ve ölü piksel testi yapın. Tüm sürücüleri ve BIOS güncellemesini yapın. Cihazda üretim ile alâkalı bir sorun olup olmadığını kullanarak anlarsınız.
 
Daha bilgisayarın kurulumunu yapacaksın oda uzun sürmez zaten 5 dk alır. en fazla ama diyorsan işte bilgisayarımı test ediyim ne kadar güçlü steam'e geç senin bilgisayarına uygun güçlü oyunları indir ve test yap
 
Sosyal medya hesapların varsa onlara giriş yap ilk önce. Sonra da oyun falan yüklersin oynarsın. Sosyal medya hesabın varsa ise de yeni laptop aldım havalı oldum diye yazı atarsın ve laptop'un resmini atarsın. İnsanlar Kıskanırlar ve utançlarından raporlarlar hesabını ve disslike atarlar sana. Daha sonra sabah kahvaltısını yememiş uykulu bir personel seni banlar. Ondan sonra sinirden bilgisayarı kırarsın ve garanti belgesine bakınca garantinin 1 dakika olduğunu görürsün. Ve o an ki çıldırmadan intihar edersin. Ondan sonra sevap veya günahlarına göre Cennet veya Cehennem'e gidersin.
 

Geri
Yukarı