Yeni aldığım i5-14500hx işlemcili, RTX 4050 (120W) ekran kartlı HP Victus laptopumu dün açtım ve daha bilgisayar kurulurken bile klavyenin hafif ısındığını fark ettim. Bugün Jedi Survivor'da test yapmaya karar verdim. Oyun ana menüdeyken işlemci 90-99 derece arasında gidip geliyordu kullanımının %20 falan olmasına rağmen. Oyun oynadıkça azaldı ve genel olarak 84-89 aralığında seyretti. Bazen oyunu durdurduğumda işlemcinin sıcaklığı aynı bu şekil artıyor ve 90 üstüne çıkıyordu nedense. Epic ayarlarda DLSS quality seçeneğinde oynuyordum.
Oyun oynarken şarja takmıştım ve oyun sonrası adaptör de çok ısınmıştı, elle dokununca yakacak kadar.
Son olarak da şarjın hızlı bitmesi beni endişelendiriyor oyundan hemen sonra şarjdan çıkardığımda 10 dk içerisinde %10 azaldı şarj. Belki hemen oyun sonrası şarjdan çıkardığım için olmuştur sonuçta hala daha fanlar hızlı çalışmaya devam ediyordu bir süreliğine.
Belki kuruntu yapıyorumdur ama emin olamadım. Yıllardır masaüstü kullanıyorum laptop hakkında çok bir bilgim yok. Yazdıklarımdan anormal gördüğünüz durumları belirtirseniz sevinirim.