Yeni Mac aldıktan sonra ne yapmak gerekir?

Rtx 4090 FE

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
monster abra a5 17.4.4
3060 105W
i7 11800H
32 gb çift kanal ram
1 tb samsung m.2 nvme ssd
1b kioxia excaria pro
Merhaba, dün akşam saat 12.10 civarında MacBook Air M4 (24 GB RAM, 512 GB SSD) modelini aldım. Daha önce ne Apple ne de macOS deneyimim oldu (iPhone 4S'i saymıyorum). Bir Apple kimliğim var.

Bir sorum ve bir de tavsiye isteğim olacak:
Mac aldıktan sonra ilk olarak neler yapmamı önerirsiniz? Hangi uygulamaları kurmam faydalı olur? Flutter ile ios/android geliştirme yapmak istiyorum Xcode var aklımda.

Ayrıca ürünü Amazon'dan Prime ile aldım. Teslimat tarihi olarak yarın (pazar günü) görünüyor ancak henüz kargoya verilmemiş. Sizce yarına yetişir mi?

Flutter kullanacaksanız Xcode yerine Android Studio veya VS Code daha uygun olacaktır. Xcode Swift/Objective C ile Apple ekosisteminde geliştirme yapmak için uygun daha çok.

Flutter kullanacaksanız Xcode yerine Android Studio veya VS Code daha uygun olacaktır. Xcode Swift/Objective C ile Apple ekosisteminde geliştirme yapmak için uygun daha çok.

iPhone emülatörü için lazım sanırım Xcode normalde Android Studio kullanıyorum.

İlk olarak borcunu ödemeniz lazım
Şaka bir yana kullanım senaryonuza göre office, media, tarayıcı uygulamalarınızı kurmanız ve güncellemelerinizi yapmanız lazım.

Benim 5 sene olacak agirlikli olarak full sarjda calisiyor cihaz. Hic sorun yasamadim. Elbette pil sagligi azaliyordur ama isim dustugunde yari yolda birakmadi.

ITerm2 yuklemelisin terminal olarak, dev icin IDE ya da editor tercihi sana kalmis. Brew zaten yukleyeceksin. Mavi isigi azaltan zimbirti OS icinde gomulu olarak var, bunun icin ekstra programa ihtiyac yok.

Window yonetimini seneler sonra yapiyor Apple ama ben yine de Rectangle'i daha cok seviyorum kisayol desteginden dolayi. Git ve python yuklu gelir ama versiyon guncellemek isteyebilirsin. Docker da yukledigin zaman baska bir ihtiyac yok development icin.

Ben calisirken mesaj gelmemesi icin profil ayarlari yapiyorum, Focus ~ Work ~ Personal ~ Sleep vs seklinde. Hangi durumda hangi uygulamalardan mesaj alinacagini ayarlayabiliyorsun. Elbette bu ayarlar Iphone ile de sync calisiyor. Boylece 2 saat gomulup kod yazacagim dersen arama, mesaj almiyorsun. Bence cok basarili.

Ben de o senaryoda kullanıyorum. Yoğun kullanım senaryom yok. Bana 1-2 saat ekstra kullanım kazandırıyor.

Hocam bende pilin ömrü azalmasın şarj döngüsü olmasın diye dedim ofis de ve evde film izlemek dışı full şarjda kullanacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…