Yeni nesil dizilerde cinsellik neden bu kadar ön planda?

Benim gözümde, Türk dizileri = cinsellik, aşk ve duygu sömürüsüdür. Netflix'de çok kaliteli içerikler var. Stranger things, Dark, Lucifer önerimdir.
 
Evet son dönemlerde Netflix, Amazon, hbo gibi yerlerde çıkıp cinsellik içermeyen bir dizi yok. Bununla ilgili çok fazla yorum teori üretilebilir ama benim ilgimi daha çok burada "ne var ki hayatın bir parçası bu" diyen insanlar çekti. Cinsellik hayatın bir parçası, yemek yemek, tuvalete gitmek, duş almak, uyumak, sohbet etmek gibi birçok şey var. Ama bazen dikkat ediyorum bir dizide onlarca bölüm izliyorum tek bit tuvalet sahnesi bile yok, yemek sahnesi yok, insanların gündelik hayatta yaptığı normal sohbetler yok, sadece ve sadece sürekli aksiyon, ardından da cinsellik sahnesi var. E tuvalet de hayatın bir parçası, yemek yemek de, uyumak da ama bunların hiçbirisini koymayıp cinsellik cinsellik doldurursan o zaman bunu kasıtlı yaptığını düşünürüm. Bazı baba filmler vardır. Karakterlerin aldığı her nefese kadar bunu ekrana yansıtırlar. İşte öyle filmlerde cinsellik göze batmaz ve doğaldır. Ama Netflix başta olmak üzere bu platformların cinselliği ve eşcinselliği aşırı öne çıkarması asla doğal değildir, belirli amaçları vardır.
 
Türk dizilerini sevmem. Özellikle yaz dizilerini. Sebebi ise aşk, para, cinsellik. Bugün sadece salonda 1 dakika izledim. Yine bir sekreter(her yeri açık), yine bir zengin, yine aşk. Nerede Kurtlar Vadisi, Ezel, Kuzey ve Güney. Böyle diziler lazım bize.
 
Evet son dönemlerde Netflix, Amazon, hbo gibi yerlerde çıkıp cinsellik içermeyen bir dizi yok.
5 sezon Expanse izledim. Koca dizide sadece 1 tane sevişme sahnesi hatırlıyorum. Öte yandan evet, Netflix dizilerinde böyle bir agenda var denebilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı