Yeni nesil ekran kartları ne zaman çıkacak?

zoytran

Kilopat
Yer
İstanbul ,Emirgan
Daha fazla  
Meslek
İYTE,BİLGİ İŞLEM,PHP
Arkadaşlar bu yıl yeni nesil ekran kartları çıkacak mı? Tarihi belli mi?

En az kaç W power isteyecekler çok merak ediyorum

En az kaç W power isteyecekler çok merak ediyorum

Recep Baltaşın da belirtmiş olduğu üzere, şimdiki ekran kartlarından çok daha az enerji tüketimi olacak, nanometre düştüğü için. AMD'nin belirttiği üzere Polaris Maxwell'den daha az güç tüketecek.

Haziran ayı sıcak geçebilir, fakat arkadaşların dediği fiyat bakımından ucuz bir ekran kartı beklemeyin. Belki 960Ti çıkabilir, tam emin olmamak ile birlikte bekleyip, göreceğiz.

Mayıs ayında ilk GTX1080 çıkacak deniyor. GDDR5x bellek teknolojili ve tek 8pin güç girişli yani çok fazla güç istemeyen bir kart olacak. Tabi referans seri olacağından markaların kendi PCB'li soğutmalı modellerinin çıkması Haziran Temmuzu bulur.

Rumor: GeForce GTX 1080 8GB gddr5x based on Pascal GPU in May

Bir de ekran kartı için o kadar bütçesi olmayanları düşündüğümüzde beklemek mantıklı gelmiyor. Mesela ismi gelişigüzel yazıyorum, GTX 1060'ın çıkması belki de bu senenin sonunda olacak. O yüzden bütçeye uygun kart alıp keyfini çıkarmak daha mantıklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…