Yeni nesil LGS soruları nasıl çözülebilir?

Türker K

Centipat
Yer
Ankara
Merhaba,
LGS'ye hazırlanıyorum ve LGS'de "yeni nesil" sorular soruluyor(örnek ekte var). Bu sorularda beceri temelli sorular dediğimiz sınıfa giriyor. Ben bu soruları çözmekte çok zorlanıyorum sizce daha iyi çözebilmek için ne gibi yollar denemeliyim?

Dosya Ekleri

• 20221212_220517.jpg
    164,7 KB · Görüntüleme: 139
  • Screenshot_20221212-220942_Drive.jpg
    44,6 KB · Görüntüleme: 109
  • Screenshot_20221212-220922_Drive.jpg
    70,9 KB · Görüntüleme: 119
Bol bol soru çözüm videosu izleyebilirsin ve eğer bütçen varsa dershanelerde birebire derslere yazıl.

Evet hocam,rahatça çözebiliyorum.
Yeni nesil denilen tarzda aslına bakarsanız aynı mantıkta yalnızca resim kullanıyor. Mesela 1. soruda köklü ifade biliyorsan yaparsınız. D noktasına kadar olan ray uzunluğunu bulacağız kök içerisine alıp sıralıyorsun.

İlk eski nesil sorularda tamamen ustalaşın sonra yeni nesil problemlere geçin onun dışında yeni nesil çözerken soruyu dikkatli okuyun ve ne yapman gerektiğini kafanda düşün soru senden ne istiyor sen hangi yoldan gidebilirsin falan ve işlem yapmaya öyle başla ek olarak da soruyu okurken önemli bilgilerin altına çiz veya not al zaten böyle yaptıkça ileride hızlanıyorsun sorularda ve basit gelmeye başlıyor soruyu anladığın sürece.

Kitap okuyup paragraf çözmek çözemiyorsan video çözüme bak.

Sizi tam olarak tanımadığımız için bilemeyiz nasıl anladığınızı. Bence hocanıza danışın bir.

Hocam danışıyorum ama genel olarak hepsi çalış diyorlar sadece elimde bir sürü kaynak var çalışıyorum fakat denemeye girdiğim anda 9 net geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…