Yeni nesil neden geri?

O yıllarda her çocuğun efendi ve sakin olduğunu mu sanıyorsun? Ah ne kadar tatlı. 8 milyar insan olmuşuz, yıl fark etmeksizin insanlar böyledir. Terbiyesiz insanlar her zaman olur. Z kuşağı başkalaştırması çok sıkmaya başladı artık.

Yo hocam haklısınız o zamanlar da vardı fakat o zaman bu kadar da rahat değillerdir (ben tam yaşamadığım için bilmiyorum) teknoloji biraz etki etmiş değil mi sizce?
Sadece bu zamanda daha farklı
 
Eski Türkiye'yi özlüyorum. 2000'li olduğuma ve bu yüzyılda doğduğuma lanet ediyorum. Keşke Mete Han'ın ordusunda asker olaydım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Öncelikle konuyu kendimi övme ve aynı anda yaşıtlarımı küçümseme amacıyla açmıyorum. Yeni nesil harbiden de mal. Türkçe dersinde öğrendiklerimiz derste kalıyor, günlük hayatta kullanılmıyor. Geçen bir derste X kelimesini öğrendik, bir akıllı da "hocam o X kelimesinin eş yani aynı yani anlamı yani aynı olanı y değil mi?" tarzında bir şey söyledi. Bir de arkadaş bütün derslerden özel ders alıyor. Adama "ikindin buluşalım" diyorum, "ikindin?" diyor. Bir de sigara ve dövmeyle okula gelmeyi havalılık sanan tipler var.

Hocaların yanında "keko" oturuşu yapabilmeyi üstünlük olarak görenler... Bir kere yeni nesli bırak, ülkede kimseyle tartışmak mümkün değil. Düşünceleri ortaya koyup doğru yolu bulmayı bırak, karşındakini kafiyeli laflarla susturunca kral olursun. Geçen yıl fen dersinde sözde münazara yapıyoruz. Bunlar birbirlerine bağıra çağıra iletişim kuruyor. Adamakıllı konuştum, kimse ciddiye almadı. Sınıfın 3/1 kısmı tiktoker zaten. Hocaya "hocaa" diye hitap etmek bunlara göre havalılıktır.

Bu uzaktan eğitim sayesinde "sıra ayısından" da kurtuldum. Adam arkadaşlarıyla konuşuyor, rahatsız oluyorum fakat çok laf etmiyorum. Tüm sınıfa rezil olmasın diye çok bağırmadan adam gibi uyarıyorum ve cevap yav heeeeee yav he hee. O benim konuşmamdan rahatsız olunca ki derste çok sessiz bir tip değilim, özellikle bütün sınıfın duyacağı şekilde iğrenç bir ses tonuyla bağırıyor. Ben bunu istesem de yapamıyorum, işte utanıp utanmama meselesi.

Not: Bu bir genellemedir, arkadaşlık ettiğim düzgün kişiler de var.

Siz yeni nesil hakkında ne düşünüyorsunuz? Bence sıkıntıları var ve bu sıkıntı yıllarla beraber artıyor. Örnek verecek olursam, 2012-2013 yıllarında kreşe gitmiştim. Aynı kreşin 2017 yazında yaz okuluna gittim ve yaşlar genelde benden küçüktü. Benim zamanımda genelde çocuklar arasında basit olaylar olurken yaz okuluna gittiğimde artık bu olaylar "toprak bana el hareketi çektiii" gibi şeylere dönüştü. Tabii bunların sorumlusu eğitim sistemi ve ebeveynlerdir.

Hocam, LGS sınavınıza çalışın burada konu açacağınıza.
 
Aristoteles'te zamanında şöyle bir şey demişti: "Bugünlerde gençler kontrolden çıkmış durumda. Kaba bir şekilde yemek yiyorlar. Yetişkinlere karşı saygısızlar. Anne-babalarına karşı çıkıyorlar ve öğretmenlerini sinirlendiriyorlar."

Demek ki yıllardan beri insanlar hep kendinden sonraki nesli kötüleme niyetinde. Açıkçası bu düşünme biçimi son derece yanlış.
 

Geri
Yukarı