Yeni Nesilde Xbox ve Playstation Rekabeti

@Darqx hocam yanlış anladınız sanırsam, XSX adet bakımından en fazla Kuzey Amerika'da satılmış. PS5 ile karşılaştırmıyor arkadaş.
Bu verinin tek başına pek bir önemi yok açıkçası. Ekonomik gücü yüksek, teknolojisi ucuz, nüfusu oldukça yüksek bir bölge Kuzey Amerika. Önemli olan PS5 sayıları ile karşılaştırılması.
 
Emin misin "en çok sattığı" yerin Kuzey Amerika olduğuna? Ben pek öyle olduğunu sanmıyorum da. Kaynağım da bu:
Eki Görüntüle 962995Uzun lafın kısası, genel olarak PS satışı daha yüksek. Ve normal olarak kullanımı da.
Xbox'ın toplam satışlarının en fazla olduğu yer, PS'den yüksek demedim farkındaysan.

Ayrıca metnin hepsini okumadığınız belli. PS satışları daha fazla dedim.

Xbox almış kendini kurtarmaya çalışıyor diyenlere gerçekten acıyorum. PS5 siparişimi stoklarda bulduğum an vereceğim.
Kendini kurtarma çabası. En fakir yerler Xbox almış, görsel ortada. :)
Ben Xbox iyi, PS kötüdür demedim farkındaysan. Düzgün oku. Ayrıca söyleyeyim, görsel çıkış ayından kalma. En basitinden Hindistan gibi ülkeler Xbox tarafına gelecek.


İlginç gerçekten, forumda fanboylar her gün artıyor.
 
Son düzenleme:
Açıkçası, PS5 dünyada yine genel olarak daha fazla satacak gibi. Yine de, eğer tüm oyun kütüphanemi ve ilerlemelerimi Xbox'a aktarmamın bir yolu olsaydı, kesinlikle Series X alırdım. Böyle bir şey olmadığı için mecburen PS5 alacağım. Geçen nesil özel oyunlara aldanmayıp, PS4 yerine XB1 seçmeliydim :D
 
Ben özel oyunlar haricinde Xbox platformunu daha cazip buluyorum. Ki oyun konsollarının genel olarak mantığını anlamayanların Xbox'a karşı ölümüne nefret etmesi normal. Arkadaşlar Xbox alanlar kendini kurtarmaya çalışmıyor. Oyun konsollarının mantığını anlayın ya da kitap okuyun algınızı geliştirin. Exclusive oyunlarda Nintendo ve Playstation konsollarına rakip bir konsol yok bunda hem fikiriz lakin "Xbox'a çıkan oyunlar bilgisayara da çıkıyor zaten, Xbox alanlar fakir" demeden önce biraz daha mantıklı düşünmeye çalışın. Bilgisayarlara çıkan oyunlar sürekli geliştiriliyor bilgisayarlar konsollara göre daha kısa ömürlüdür oyun konusunda, konsollar ise çıktığı nesil boyunca oyun oynatmak için geliştiriliyor. Bana Xbox Series X'in fiyatına XSX perfonmansı ve donanımı veren bir bilgisayar toplayın. Bu dediğim yurt dışı içinde geçerli. Oyun konsolları ekonomik olduğu için tercih ediliyor bilgisayarlara göre. Hayır ben anlamıyorum iki şirketi babasının malıymış gibi savunup, birini savunurken diğerini ölümüne yerin dibine sokmaya çalışanları. Bilgisayar ve konsol olayına örnek verecek olursam X ONE ve PS4 zamanında bu iki konsolla aynı fiyata topladığınız bir bilgisayar şu an RDR2 gibi AAA oyunları oynatmayacak en basit örneği bu. Exclusive oyunlar için PS tercih edilebilir zevk meselesi ki o platforma çıkan özel oyunların bir çoğu GOTY ödülü aldı zaten. Xbox alan adam bilgisayar tarafına çıkan çoğu oyunu oynamak için alıyor, oyun konsolları bilgisayara göre daha f/p olduğu için ve uzun ömürlü olduğu için alıyor.
 
Son düzenleme:
Ben özel oyunlar haricinde Xbox platformunu daha cazip buluyorum. Ki oyun konsollarının genel olarak mantığını anlamayanların Xbox'a karşı ölümüne nefret etmesi normal. Arkadaşlar Xbox alanlar kendini kurtarmaya çalışmıyor. Oyun konsollarının mantığını anlayın ya da kitap okuyun algınızı geliştirin. Exclusive oyunlarda Nintendo ve Playstation konsollarına rakip bir konsol yok bunda hem fikiriz lakin "Xbox'a çıkan oyunlar bilgisayara da çıkıyor zaten" demeden önce biraz analitik düşünmeye çalışın. Bilgisayarlara çıkan oyunlar sürekli geliştiriliyor bilgisayarlar konsollara göre daha kısa ömürlüdür oyun konsunda, konsollar ise çıktığı nesil boyunca oyun oynatmak için geliştiriliyor. Bana Xbox Series X'in fiyatına XSX perfonmansı ve donanımı veren bir bilgisayar toplayın. Bu dediğim yurt dışı içinde geçerli. Oyun konsolları ekonomik olduğu için tercih ediliyor bilgisayarlara göre. Hayır ben anlamıyorum iki şirketi babasının malıymış gibi savunup, birini savunurken diğerini ölümüne yerin dibine sokmaya çalışanları. Bilgisayar ve konsol olayına örnek verecek olursam X ONE ve PS4 zamanında bu iki konsolla aynı fiyata topladığınız bir bilgisayar şu an RDR2 gibi AAA oyunları oynatmayacak en basit örneği bu. Exclusive oyunlar için PS tercih edilebilir zevk meselesi ki o platforma çıkan özel oyunların bir çoğu GOTY ödülü aldı zaten. Xbox alan adam bilgisayar tarafına çıkan çoğu oyunu oynamak için alıyor, oyun konsolları bilgisayara göre daha f/p olduğu için ve uzun ömürlü olduğu için alıyor.
Hocam Avrupa'da ve Amerika'da da 500 Euro'ya veya Dollar'a dediğiniz gibi ona eş değer bir PC toplanamaz, sadece ekran kartı alırsın Türkiye'de olduğu gibi veya her şeyi alırsın ekran kartı kalır. Maalesef bunu anla(ya)mayan insanlar var yapacak bir şey de yok. Series X ve PS5 performansında bir PC'yi 500 Dollar'a toplamak imkansız gibi bir şey. Söylediklerinizi destekliyorum.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı