Yeni RAM taktım ama ekran gelmiyor

OyunMenyağı

Centipat
Katılım
18 Mart 2020
Mesajlar
281
Arkadaşlar merhab, a daha önce bilgisayarda takılı olan dynet 2 GB 1333 MHz bir RAM'a ek olarak goldkey 4 GB 1333 MHz bir RAM aldım. Fakat bunu taktığımda video sinyali yok yazıyor. Slotları değiştirdim, tek taktım, ikisini taktım olmadı yapabileceğim bir şey var mı?
 
İkinizde yanlış bilgi veriyorsunuz :) MHz farklarında yüksek olan RAM kendini düşüğe göre ayarlayıp öyle çalışır. Şu an Kingston 2400MHz RAM ile aynı anda Corsair 3000MHz RAM kullanıyorum.
aynı şeyi söyledim neden yanlış olsun 2 ramde farklı marka veya mhz fark etmez çalışır.Yok aynı marka aynı çip ne alakası var.
Yanlış bilgi asıl size aittir, MHz fark eder hiç açılmaz bilgisayar ayrıca marka da fark edebilir de etmeyebilir de farklı markalar aynı çipseti kullanıyor ise fark etmez ama farklı çipseti kullanıyor ise fark eder.
Bilmediginiz belli biraz araştırın .
 
Son düzenleme:
Eskisini çıkar yenisi ile açmaya çalış açılırsa aynı marka model alman daha faydalı.

2 GB olan RAM'i 4 GB'ı taktığınız slota takar mısınız? Kısacası slotun çalışıp çalışmadığından emin olun. Eğer slotta sıkıntı yok ve RAM'in çalıştığından eminseniz büyük ihtimalle birbirlerine uymamışlardır. Birebir aynısından 4 GB daha alın 8 GB kullanın.
İkisini teker teker farklı slotlarda denediğimi söyledim. Yeni ram takılı iken çalışmadı hiçbir durumda eski ile beraber olduğunda da. Bende iade edip anakartın desteklediği bir ramı almaya karar verdim.
RAM'lerin markası aynı olmadığı için. Aynı marka RAM'den bir tane daha alman lazım.

Çipset farkından dolayı olabilir, farklı GB değerlerine sahip olduğundan olabilir, BİOS'tan ikisinden de XMP açıp dener misiniz?
Okumadan yazınca cevaplar pek hoş olmuyor. Tek denediğimde de çalışmadığını söyledim.
 
Yanlış bilgi asıl size aittir, MHz fark eder hiç açılmaz bilgisayar ayrıca marka da fark edebilir de etmeyebilir de farklı markalar aynı çipseti kullanıyor ise fark etmez ama farklı çipseti kullanıyor ise fark eder.
donanım arşivi bununla ilgili bir video yaptı izlemeni öneririm
 
Artı -1 Eksi
Video için çok teşekkürler aynısını cevap olarak ben yazdigimda hemen itiraz edip olmaz diyen arkadaşda öğrenmiş olur böylece ayrıca bu yüzden bana uyarı verilmişti keşke oda izlese .
 
Artı -1 Eksi
RAM'ler aynı marka ve model de olsa, frekans ve gecikme değeri bile aynı olsa yine uyuşmamazlık yaşanma olasılığı var. Videoda düzgün çalıştı diye herkeste öyle olacak diye bir şey yok, bunu pek çok örneği mevcut.
 
Konu çözüldü yazmayı unutmuşum. Mesele diğer ram bozukmuş sanırım onu iade edip diğer ramdan markası farklı fakat mhz değeri aynı ram aldım (cl değerlerinin aynı olup olmadığını bilmiyorum) şuan bir sıkıntı yok. Yardım etmeye çalışanlar için teşekkürler.
 
İllaki sorun çıkar demiyoruz, çıkma riski var diyoruz. Zaten mesajın haklı olarak yanlış bilgilendirme uyarısı yemiş, neyin peşindesin daha?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı