Yeni RAM ve M.2 SSD'den Sonra Mavi Ekran Hatası

emredjv1

Yoctopat
Katılım
28 Ocak 2023
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
GSKILL 2x8GB 3200Mhz
SSD veya HDD modeli
Kingston 500GB SNV2S/500G Serisi NVMe M.2 SSD (Oku
Ekran kartı
MSI GEFORCE GTX 1070 GAMING X 8G 8GB GDDR5 256bit
Anakart
MPG Z390 GAMING PRO CARBON AC
İşlemci
Intel(R) Core(TM) i5-9600K CPU @ 3.70GHz 3.70 GHz
Bilgisayara yeni M.2 SSD ve RAM aldım ve format attım yaklaşık 2 haftada 5 kez mavi ekran hatası aldım WinDbg ile analiz yaptım ama anlayamadım rica etsem analiz yapar mısınız teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Peki analizi nasıl yapalım? Dosya atmamışsınız. Aldığınız RAM'ler uyumsuz olabilir. Ya da arıza olabilir. Sıfır olmasına rağmen. Ya da m2 SSD ile ilgili sıkıntı olabilir. Yazılımsal mı donanımsal mı attığınız dump dosyasına göre bakalım.
 
kusura bakmayın nasıl yükleyeceğimi bilmediğimden dolayı başka siteye yüklemiştim şimdi drive ye yükledim bu linkten indirme bağlantısına gidebilirsiniz



Peki analizi nasıl yapalım? Dosya atmamışsınız. Aldığınız RAM'ler uyumsuz olabilir. Ya da arıza olabilir. Sıfır olmasına rağmen. Ya da m2 SSD ile ilgili sıkıntı olabilir. Yazılımsal mı donanımsal mı attığınız dump dosyasına göre bakalım.
 
Son düzenleme:
- BIOS'unuz eski kalmış atacağım linkten indirip güncelleyin.

- Ekran kartı driverınızı güncelleyin.
- DDU kullanmak için rehberi takip edin.

- Nvidia sürücünüzü verdiğim linkten son sürümü game ready olanı indirin. Nvidia eski linki artık geçerli değil ve o sayfadaki driverlar çok eski. O yüzden bu yeni linki kullanıyoruz. Google'da ne yazık ki eski sayfası 1.ci sırada.
(Otomatik seçimle uğraşmayın 2 dakika kartınızı ve işletim sistemi bilgilerinizi kendiniz seçin.)


Driver kaldırma ve tekrar driver yükleme işlemini internetsiz güvenli modda yapmalısınız. Buna girmek içinde açılışta F8 sürekli basıp kurtarma seçenekleri ekranında başlangıç seçenekleri tıklayın. Oradan gelişmiş başlangıç ayarları diyerek yeniden başlatın. Seçenekler geldiğinde internetsiz güvenli mod f kaçtaysa o tuşa basın.

Sorun devam ederse 1-2 sürüm eski driver deneyin. Hala sorun devam ediyorsa DDU ile kaldırıp bu sefer kendiniz kurmayın. Windows yüklesin. Hepsine rağmen sorun devam ediyorsa dönüş sağlarsınız.
- Son olarak bir de RAM'lerinizde sorun var mı diye Memtest uygulayın. Arıza yoksa zaten sıkıntı yok.

Kısa özet : Dump raporlarınızda RAM ve Ekran kartınızı işaret eden veriler mevcut. Üstteki işlemleri uygulayın. Sorun devam ederse yazarsınız tekrar.
 

Geri
Yukarı