Yeni sistem topladıktan sonra ne yapılmalı?

Çağrı SANSAR

Hectopat
Yer
Tokat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: AMD Ryzen5 5600 - ID-Cooling SE 214-XT
Anakart: Asus TUF Gaming B550-Plus Wi-Fi II
Ram: XPG Spectrix D41 TUF RGB 2x8 3200 MHz
Ssd: Kingston KC3000 2 TB M.2 - WD SN570 Blue 500 GB M.2
Ekran Kartı: Asus Dual RX 6700XT
Kasa: Asus TUF Gaming GT301
PSU: Asus TUF Gaming 650 Watt 80+ Bronze
Monitör: ASUS VP249QGR 23.8″ 144Hz 1ms Display Port, HDMI FreeSync Full HD IPS
Konuyu nereye açacağımı bilemedim. Sistem geldi, yapmam gerekenleri bana söyler misiniz?
İşlemci: R5 5600.
Anakart: TUF Gaming B550 Plus Wi-Fi 2
RAM: XPG 2x8 3200 MHz.
Ekran kartı: ASUS Dual RX 6700XT.
Kasa: ASUS GT301.
PSU: TUF Gaming 650+80 bronz.
Monitör: ASUS VP249QGR 144 Hz.

CPU-Z, AIDA64, GPU-Z indirdim. Ekran kartını son sürüm yükledim. @kino @the Prodigy

Ekstra bir şey yapmanıza gerek yok. Yapılması gerekeni zaten yapmışsınız. Windows sürücülerinizi otomatik güncelleyecektir. Asus sitesinden ekipmanların (varsa) driverlarını yükleyin. Hayırlı olsun.

XMP açman gerekiyor yani RAM frekansını arttırmalısın.
Açmışlar, görev yöneticisinden baktım.

Ekstra bir şey yapmanıza gerek yok. Yapılması gerekeni zaten yapmışsınız. Windows sürücülerinizi otomatik güncelleyecektir. Asus sitesinden ekipmanların (varsa) driverlarını yükleyin. Hayırlı olsun.
Sağ olun hocam. Windows güncelliyor şu an.

@kino @the Prodigy hocam bakar mısınız?

Son düzenleme:
Windows yüklemediyse Chipset, LAN, Audio sürücülerini yükleyin. Furmark yükleyip 8X MSAA+Extreme Burn-in modunda birkaç saat test yapın. Hem sıcaklıklarını kontrol etmiş olursunuz hem de stabiliteyi. Bu arada dediğim testte 10-15 FPS alırsanız normaldir, endişelenmeyin.

Gerek yok ama MemTest86 indirip belleklere stabilite testi yapabilirsiniz.

Yüklü değilse Armoury Crate ve GPU Tweak III kurabilirsiniz.(İsteğe bağlı.)

SSD'nin yazılımı varsa onu kurabilirsiniz.

İşlemci ısınıyorsa Ryzen Master indirip Curve Optimizer yapabilirsiniz. 5-10 derece düşürüyor. Sistem kendini yeniden başlatırsa Ryzen Master'ı açmalısınız.

1678120849619.png

Bu siteden indirdim.

Windows yüklemediyse Chipset, LAN, Audio sürücülerini yükleyin. Furmark yükleyip 8X MSAA+Extreme Burn-in modunda birkaç saat test yapın. Hem sıcaklıklarını kontrol etmiş olursunuz hem de stabiliteyi. Bu arada dediğim testte 10-15 FPS alırsanız normaldir, endişelenmeyin.

İşlemci ısınıyorsa Ryzen Master indirip Curve Optimizer yapabilirsiniz. 5-10 derece düşürüyor. Sistem kendini yeniden başlatırsa Ryzen Master'ı açmalısınız.

Eki Görüntüle 1692278
Dediklerinizi indirdim, o zaman sadece furmark yapayım bir de işlemci ısınırsa ryzen masterden yaparım.

Yalnız buradan indirdim ama güç seçeneklerinde ryzen ile ilgili bir şeyler gelmedi.

Eki Görüntüle 1692278
Hocam bir soru daha: anakart rgb'li olduğu için pc'yi kapatınca anakartın rgb'si yanmaya devam ediyor, psu'dan şalterini kapattım söndü. Böyle sürekli yaparsam sorun olur mu?

Son düzenleme:
Hocam bir soru daha: anakart rgb'li olduğu için pc'yi kapatınca anakartın rgb'si yanmaya devam ediyor, psu'dan şalterini kapattım söndü. Böyle sürekli yaparsam sorun olur mu?
Bir zararı olmaz fakat kapatmanıza gerek yok. AI Suite'den kapatılıyordu, belki Armoury Crate'den de kapatabiliyorsunuzdur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı