Yeni sistemde kasma R9 290 TRİ-X OC

redmap

Hectopat
Katılım
26 Mayıs 2014
Mesajlar
25
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. Bilgisayarım elektrik arızası yüzünden arızalandı. Ortalama 5 6 yıldır kullanıyordum. Sadece 2 yıl kadar önce ekran kartını değiştirmiştim. Arızadan sonra bu sisteme para harcamak istemediğimden (anakart ,ekran kartı ve işlemci gitmişti) yeni sistem toplamaya karar verdim. Eski sistemden sadece arızalı olmadığı için RAM ve HDD aktardım.

Yeni sisteme sıfırdan kurulum yapıp windows 8.1 ve tüm donanımın güncel sürücülerini markaların ilgili sitesinden yükledim. İlk başlarda anakart çipsetinde ısınma problemi yaşıyordum. En son 7. fanıda takınca sıcaklık yükte 40 50 derece arasında gezmeye başladı. Ekran kartı ve işlemcinin de sıcaklık değerleri gayet normal. Sistemde oc yok işlemci stok fanla yükte 50 dereceyi görmüyor. Boşta 18 19 derece gösteriyor.

Gelelim soruna. Assasin creed black flag, bf3 bf4 , cod ghost ,the breau oyunlarını oynadım. The breau direk sildim zaten bazı sahnelerde 6 7 fps lere kadar düşüyordu. Resmen kasıntıdan ağırlıktan mause haraket etmiyordu. Ghost desen online rezalet ötesi. 40 fps üstünü göremedim. Ek olarak mouse lag var çoğu sahnedede 20 fpslere kadar düşüyor. BF serisi en azından 50 55 fps veriyor lakin ondada ağır sahnelerde 25 30 fpslere düştüğü oluyor. Assasin creed'de aynı şekilde rezalet. Nvidia destekli olan oyunlarda bile bukadar düşmemesi gerekmez mi .

Sistemim bu şekilde. Kısa bir süre sonra ssd ekleyip ram değişimi yapacağım. Sistemi toplarken anakartın pcı 2.0 ekran kartının pcı 3.0 olması gözümden kaçtı. Sorun bundan olabilir derseniz anakartı da iade etmeye çalışırım. Sıkılmadan okuyup yardımcı olacak arkadaşlar şimdiden teşekkür ederim vallahi eski sistemimde bu oyunları daha güzel oynuyordum .

  • işlemci : fx8350
  • anakart :990fx ud3 gıgabyte
  • güç kaynağı : cooler master g750m
  • ekran kartı : sapphıre r9 290 tri-x
  • ram : 6 gb kingston ddr3 1333
  • hdd: tam modelini hatırlamıyorum ama seagate baracuda 1tb sata 3.0 7200 rpm olması lazım
  • monitör : samsung syncmaster t22b300 hdtvmonitör
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Her şeyi anladım da, suçu oyunlarda aramanı (yükledim fps düştü, ÇAT!, sildim) anlamadım. :)
Belli ki donanımsal bir sorunun var. Sürücü eksikliği, yanlışlığı da olabilir.
Ayrıca 6 yıllık eski bilgisayarından aktardığın hdd nasıl oluyor da 1tb seagate barracuda oluyor onu da anlamış değilim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Temiz kurulumun ardından en güncel sürücüleri yükledim pc virüs yemeden direk oyunları denedim yazılımsal olamaz herhalde, bahsettiğin gibi donanımsal olabilir benim aklımda birkaç şey var ama uzmanlık alanım olmadığı için yorumu üstadlara bırakıyorum. Birde anakartın revizyonu kutusunda rev 3 yazıyor ama programdan bakınca üstte rev 2 altında rev 4 yazıyor hangisi tam olarak çözemedim.

5 6 yıl önce dedim askerden geldiğim hafta pc toplamıştım yaşım 28 ona göre hesap yap. O zaman m4 a79 t deluxe x4965 gtx275 ve bu aktardığım parçaları almıştım . Hdd yi tam hatırlamıyorum demiştim muhalefet içinmi yazdın anlamadım.
 
Hayır bir veya birden çok parça sorun çıkarıyor belli ki onu bulmaya çalışıyorum.
 
Oda sıcaklığı 25 derece boşta 18 derece işlemci olabileceğine iyi inanmışsın. Okuyorum, birazdan kapsamlı cevap yazıcam ama o 18 derece işlemci ısısı konusunda güzel hayal kurmuşsun diyebilirim şimdilik sadece.

Şimdi....

Öncelikle sorun PCI-e 2.0 ile 3.0 arasında değil. Yani o kadar darboğaz olmaz.

Yapman gerekenler:
  • Kesinlikle bir işlemci soğutucu. Mümkünse CM Hyper serisinden
  • 6 GB yerine 2 x 2 4 GB DUal Channel. Ya da 2 x 4 8 GB ama olay Dual Channel!
  • BIOS güncellemesi şart.
  • Sorunlar devam ederse Sapphire'i garantiye gönder.

//Paragraf cümleler kurma. Cümlelerini daha sık ayır.
 
Son düzenleme:
Recep dostum senin videolarına zaman zaman denk geliyorum senden bilgili değilim ama önyargılı davranıyorsun. Oda sıcaklığı 25 derece hiç olmadı. Tuzlu su sistemlerine merakım olduğu için odam genelde soğuktur. Kusura bakma maksatım seni terslemek değil ama önyargı oldu burada-) Cevabınıda merakla bekliyorum ilgilendiğin için teşekkür ederim.
 
Teşekkür ederim dikkate alacağım. Az önce baktım yalansız dolansız işlemci yanıyorum diye bağırıyor fakat bir tutarsızlık var biostaki sıcaklıkta 29 derece ile 45 derece arası gidip geliyor. Peki bios update buzamana kadar hiç yapmadım başıma iş alırmıyım? Birde ram olarak bu sisteme yakışacak marka model varsa senin tavsiyene uyarım . Bu arada yılların core temp i bizi aldatıyormuş meğer sevgilim aldatsa bu kadar koymazdı yeminle değerleri görünce beynimde bir ısı hissettim cep delinecek anlaşıldı:(

Bazı yorumlarda ekran kartının üzerindeki anahtardan bahsedilmiş. Birde 16x 2.slottaydı 1.slota alıp kart üzerindeki anahtarı diğer tarafa alınca kasma problemi kalmadı.Şu anda bahsettiğim oyunlarda en kötü 55 fps görüyor. Valla çok sevindim en azından bir süre daha soğutucu ram masrafım olmayacak.Şu anda sadece ghost online oynarken fps yüksek olduğu halde mouse lag var geç algılıyor bazende çok hızlı tepi veriyor rahat oynanmıyor yani grafikleri en düşüğe getirdim yine aynı eski sistemde canavar gibi oynuyordum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı yorumlarda ekran kartının üzerindeki anahtardan bahsedilmiş. Birde 16x 2.slottaydı 1.slota alıp kart üzerindeki anahtarı diğer tarafa alınca kasma problemi kalmadı.Şu anda bahsettiğim oyunlarda en kötü 55 fps görüyor. Valla çok sevindim en azından bir süre daha soğutucu ram masrafım olmayacak.
Geçmiş olsun böyle sorunlar gerçekten insanın canını sıkıyor :)
 
Teşekkürler aynen öyle can sıkıntısı çok fena şu anda üstümden bütün yük kalktı çok rahatladım. Fps falan işim yok zaten makineyi test yapmak için toplamadım kasma olunca yükleyip baktım değerler kötüydü. Normale dönünce sildim 5 eksik 10 fazla farketmiyor benim için ultrada akıcı olacak okadar , şu anda oyunlarda en ufak ağırlık hissetmiyorum bf serisinde zaten süper oldu ultra ayarlarda saniyesinde hedef alıyorum mesela 6870 de çok uzaktaki adamları net seçemiyordum orta ayarlarda bile kısmen ağırlık oluyordu bazen uzaktaki oyunculara hedef almakta zorlanıyordum .
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı