aufukaydin
Centipat
Öncelikle herkese merhaba iyi forumlar.
Yaklaşık 3-4 gün önce yeni bir bilgisayar sistemi topladım.
Bilgisayar montajını BIOS kurulumunu ve Windows kurulumunu bir bilgisayarcı halletti.
Kurulumun ilk günü kullanırken bir problem yoktu.
Fakat 2. gün Windows Defender sürekli virüs uyarıları vermeye başladı.
Google Chrome - Logitech G Hub gibi birkaç uygulamayı, birkaç driverı ve benim USB bellek aracılığıyla bilgisayarıma aktardığım özel dosyalarımı gibi uygulamaları silmeye başladı.
Ben bilgisayara indirdiğim bir şeyden veya taktığım USB bellekten gelmiş olabilir dedim ve ESET ile temizledim virüsleri.
Yalnız aynı yerde arkadaşım benden 1 gün sonra bilgisayar toplattı ve o da aynı hataları aldı, biz de kurulum ve BIOS güncellemesi için kullandıkları USB bellekten olduğunu düşünmeye başladık.
Sizce ESET'in yaptığı temizlik yeterli mi?
Bilgisayara format atmalı mıyım?
BIOS'a virüs bulaşabilir mi? Bulaşırsa ne yapmalıyım?
Bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Şimdiden herkes çok teşekkürler.
Yaklaşık 3-4 gün önce yeni bir bilgisayar sistemi topladım.
Bilgisayar montajını BIOS kurulumunu ve Windows kurulumunu bir bilgisayarcı halletti.
Kurulumun ilk günü kullanırken bir problem yoktu.
Fakat 2. gün Windows Defender sürekli virüs uyarıları vermeye başladı.
Google Chrome - Logitech G Hub gibi birkaç uygulamayı, birkaç driverı ve benim USB bellek aracılığıyla bilgisayarıma aktardığım özel dosyalarımı gibi uygulamaları silmeye başladı.
Ben bilgisayara indirdiğim bir şeyden veya taktığım USB bellekten gelmiş olabilir dedim ve ESET ile temizledim virüsleri.
Yalnız aynı yerde arkadaşım benden 1 gün sonra bilgisayar toplattı ve o da aynı hataları aldı, biz de kurulum ve BIOS güncellemesi için kullandıkları USB bellekten olduğunu düşünmeye başladık.
Sizce ESET'in yaptığı temizlik yeterli mi?
Bilgisayara format atmalı mıyım?
BIOS'a virüs bulaşabilir mi? Bulaşırsa ne yapmalıyım?
Bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Şimdiden herkes çok teşekkürler.
Son düzenleyen: Moderatör: