Yeni sistemin reset atma sorunu

MrActor

Femtopat
Daha fazla  
RAM
XPG Lancer RGB DDR5 16x2 6400
Ekran kartı
Gigabyte RTX 4070
Anakart
Gigabyte A620m DS3H
İşlemci
Ryzen 5 7500F
Merhaba. Sistemimi kasa ve PSU hariç revize ettim. PSU Thermaltake 600W ve bu sistemi gayet taşıyabileceği önerisi olduğu için yenilemedim. Aldığım yeni donanımların montajını yaptım. Gigabyte"ın sitesinden BIOS güncellemesini yaptım. Windows 11 24H2 sürümünü Microsoft'un sitesinden indirerek yükledim. Chipset vs driver kurulumlarını yaptım. Kurulum bittikten sonra herhangi bir sorun yok gibi görünüyorken birkaç oyun indirdim ve oyunlara giriş esnasında donma/reset atma sorunlarıyla karşılaştım. Arkadaş tavsiyesi üzerine tekrar temiz bir Windows 11 24H2 kurulumu gerçekleştirdim. Sorun aynı şekilde devam etmekle birlikte bazen herhangi bir işlem yapmıyorken de kendini resetliyor. Ekran kartında mı bir sorun var diye 15-20 dk arası FurMark testi yaptım bir sorunla karşılaşmadım. İşlemciye gelecek olursak da stok fan olduğu için biraz ısınacağını biliyordum. Bazı inceleme videolarında 90 ve üzeri derecelerde çalıştığını gördüm. Mevcut sistemimde herhangi bir işlem yapmıyorken 50-60 derece civarında gezerken oyuna girdiğimde hızlı bir şekilde 90 derece seviyesini aşıyor. Sorunun nerede olduğunu analiz edebileceğim bir program vs var mıdır ya da bu sorunu nasıl çözebilirim? Destek ve önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
Sorun PSU'ya da sıcaklık. Sıcaklıkları kontrol edin.

İşlemciler ortatalama olarak 85 derece üstünde reset atar hocam bir kule tipi soğutma almanızı tavsiye ederim AMD'ye stock fan yetmiyor.

Sorun işlemcinin sıcaklığıdır.

Sorun PSU'ya da sıcaklık. Sıcaklıkları kontrol edin.

İşlemciler ortatalama olarak 85 derece üstünde reset atar hocam bir kule tipi soğutma almanızı tavsiye ederim AMD'ye stock fan yetmiyor.

Sorun işlemcinin sıcaklığıdır.
Şöyle ki işlemcinin sıcaklığını bir nebze olsun azaltmak için termal macun yenilemesi yapmak istedim çünkü stok fan'ın kendi macunu yetersiz olabilir şeklinde bilgiler aldım hazır sistemi açmışken de belki ram'lerde bir şey vardır diyerek ramlerin slotlarını da değiştirdim şu an bilgisayarı açtığımda monitöre görüntü gelmiyor. Kafayı yeme aşamasına geldim sanırım bu durumu bu alanın uzmanına götürerek ancak çözebileceğim. Önceden oyun oynayamasam da müzik dinleme video izleme gibi işlemleri yapabiliyordum şimdi ondan da olduk.

Şöyle ki işlemcinin sıcaklığını bir nebze olsun azaltmak için termal macun yenilemesi yapmak istedim çünkü stok Fan'ın kendi macunu yetersiz olabilir şeklinde bilgiler aldım hazır sistemi açmışken de belki RAM'lerde bir şey vardır diyerek RAM'lerin slotlarını da değiştirdim şu an bilgisayarı açtığımda monitöre görüntü gelmiyor. Kafayı yeme aşamasına geldim sanırım bu durumu bu alanın uzmanına götürerek ancak çözebileceğim. Önceden oyun oynayamasam da müzik dinleme video izleme gibi işlemleri yapabiliyordum şimdi ondan da olduk.

RAM slotlarını neden değiştirdiğiniz ve işlemciyi söktüğünüz zaman büyük ihtimalle pinlerine zarar geldi efendim dediğim üzere stock fanı değiştirmeniz yeterliydi düzeltilmesi zor olur 1 pinden fazlası hasar gördüyse yani belki de işlemcinizden oldunuz hocam ustalık olmadıkça bilgisayar parçalarını kafanıa göre söküp takmayın.

RAM slotlarını neden değiştirdiğiniz ve işlemciyi söktüğünüz zaman büyük ihtimalle pinlerine zarar geldi efendim dediğim üzere stock fanı değiştirmeniz yeterliydi düzeltilmesi zor olur 1 pinden fazlası hasar gördüyse yani belki de işlemcinizden oldunuz hocam ustalık olmadıkça bilgisayar parçalarını kafanıa göre söküp takmayın.
Bu ve buna benzer durumlara ilişkin o kadar çok bilgi var ki ben de canhıraş bir an önce çözmek adına hepsini uygulamaya çalıştım. Ram'lerde sorun olabileceği de okuduğum bilgiler arasındaydı o yüzden ram'lerin yerini değiştirdim. İşlemci fanını son derece dikkatli söküp aynı dikkatle tekrar monte ettim fakat anladığım kadarıyla sizin gördüğünüz manzarada işlemciye zarar mı vermişim? Bu arada sadece işlemci fanını söktüm işlemcinin kendisini sökmedim yine de zarar vermiş olabilir miyim?

Bu ve buna benzer durumlara ilişkin o kadar çok bilgi var ki ben de canhıraş bir an önce çözmek adına hepsini uygulamaya çalıştım. RAM'lerde sorun olabileceği de okuduğum bilgiler arasındaydı o yüzden RAM'lerin yerini değiştirdim. İşlemci fanını son derece dikkatli söküp aynı dikkatle tekrar monte ettim fakat anladığım kadarıyla sizin gördüğünüz manzarada işlemciye zarar mı vermişim? Bu arada sadece işlemci fanını söktüm işlemcinin kendisini sökmedim yine de zarar vermiş olabilir miyim?

Bir dk siz işlemciyi sökmeden mi termal macun koydunuz termal macun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı