Yeni Sistemlere Windows 7 Kurma

Zadan

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Herkese selam. Çoğu kişinin bildiği üzere yeni sistemlere Windows 7 kurmaya çalıştığımızda klavye ve farenin çalışmadığını görüyoruz. Bunun nedeni Windows 7 ISO'sunda USB 3.0 driver desteğinin eksik olmasıdır ve bu eksik olunca istersen 2.0 girişe tak yine de klavye ve fareyi okumuyor. Bende bunun için Windows 7 Ultimate orijinal ISO'suna USB 3.0 driver desteği ekledim. Aslında bunu 4 yıl önce yapmıştım ama paylaşmaya erinmiştim. Bu arada yeterli bilginiz yoksa yapmayınız. Neyse nasıl kuracağınızı anlatayım:

1) Rufus'u ve bağlantıdan Windows 7 Ultimate sürümünün ISO'sunu indirin. windows_7_ultimate.iso

2) ISO'yu Rufus'a flash belleğinizi "GPT" ve "UEFI" şeklinde yazdırın. (UEFI desteği normalde yok. Sadece UEFI sistemlere kurulması için seçiyoruz. Yani UEFI kurulum yapmış olacaksınız ama UEFI özellikler aktif olmayacaktır.)

3) BIOS'ta gerekli ayarları yapın ve kuruluma geçip sistemi flash bellekten başlatın.

4) Kurulduktan sonra Wi-Fi bağlantısı olmayacaktır Ethernet ile bağlayın. Windows 7 destekli Wi-Fi driverınız varsa farklı bir bilgisayardan indirip kurduğunuz bilgisayara flash bellek vasıtasıyla atabilirsiniz.

5) İnternete bağlandıktan sonra güvenlik güncellemeleri eksik olduğundan bazı sitelere girmeyecektir. Bunun için Windows Update ile güncellemeleri yüklememiz gerekecek. Ama Windows Update'in çalışması için ilk önce bu KB3102810 "Download x64 Tabanlı Sistemler İçin Windows 7 Güncelleştirmesi (KB3102810) from Official Microsoft Download Center" bu güncellemeyi yükleyin. Yüklendikten sonra sistemi yeniden başlatın. Ardından Windows Update ile güncellemeleri yükleyin (güncellemelerin yüklenmesi biraz uzun sürecektir)

6) Güncellemeleri yükledikten sonra artık geri kalan driverları ister el ile, ister otomatik driver güncelleyen uygulamalar ile yükleyebilirsiniz.

Not: Amaç sadece merak ve nostaljidir. (ne işe yarayacak vb. şeyler yazanlar için.) Kurulumu yaparken sorun yaşayan olursa sorununu paylaşsın. Sizde %100 olacaktır demiyorum bende oldu sizde olmayabilir. Üstüme sorumluluk almak istemiyorum. Teşekkürler!

Her şeyi tamam olsa bile güncel bir browser bile kuramadığımız bir sistemde bu ısrar niye ben 15 yıllık HP 1386et model laptopa a bile Windows 11 kurdum bundan daha iyi çalışıyordur eminim.

Her şeyi tamam olsa bile güncel bir browser bile kuramadığımız bir sistemde bu ısrar niye ben 15 yıllık HP 1386et model laptopa a bile Windows 11 kurdum bundan daha iyi çalışıyordur eminim.
Amaç zaten nostalji diye belirttim ve o laptopa windows 7 kursan çok daha stabil ve hızlı çalışır. Tercih meselesi.

3.BIOS'ta gerekli ayarları yapın ve kuruluma geçip sistemi flash bellekten başlatın.
Legacy ve CSM Enable mı olacak?

Flashı UEFI yazdırıyorsak BIOS dan UEFI seçilmeli doğru değil mi?

Çünkü ben denediğim ISO'larda UEFI olarak kuramadım. RUFUS ile GPT ve UEFI seçtiğim halde.

3.BIOS'ta gerekli ayarları yapın ve kuruluma geçip sistemi flash bellekten başlatın.
Legacy ve CSM Enable mı olacak?

Flashı UEFI yazdırıyorsak BIOS dan UEFI seçilmeli doğru değil mi?

Çünkü ben denediğim ISO'larda UEFI olarak kuramadım. RUFUS ile GPT ve UEFI seçtiğim halde.
Hayır disable.

ISO yu indirdim fakat denemedim, İngilizce Profesyonel indirip NTLite ile Türkçe dilini entegre etmiştim. Müsait zamanda tekrar format gerekirse atarım.

Eline sağlık hocam.

ISO yu indirdim fakat denemedim, İngilizce Profesyonel indirip NTLite ile Türkçe dilini entegre etmiştim. Müsait zamanda tekrar format gerekirse atarım.

Eline sağlık hocam.
Rica ederim hocam.

KB3102810 bayatladı. 2020 öncesinde işe yarıyordu. Sanırım ben bunu kuruyordum.

Hayır hâlâ çalışıyor bugün kurup denedim.

Yeni konular

Geri
Yukarı