Yeni SSD montajı sonrası bilgisayar ASUS ekranında kalıyor

HiddenDReamS

Kilopat
Merhaba arkadaşlar. ASUS X571GT modelli bilgisayarımın M.2 SSD'si bozulduğu için yeni bir M.2 SSD aldım. https://www.itopya.com/wd-500gb-blue-sn5100-nvme-gen4-m2-ssd-6600mb-okuma-5600mb-yazma_u31393 aldığım SSD bu. Bu SSD'yi taktığımda bilgisayarı açtığımda ASUS ekranında kalıyor. Herhangi bir SSD takmadığımda boot ekranına giriyor. Eski bozuk SSD'yi taktığımda da giriyor. Yeni aldığım SSD'yi başka bir bilgisayarda denediğimde çalışıyor. Yardımcı olur musunuz ne yapmam lazım?

Merhaba arkadaşlar. ASUS X571GT modelli bilgisayarımın M.2 SSD'si bozulduğu için yeni bir M.2 SSD aldım. https://www.itopya.com/wd-500gb-blue-sn5100-nvme-gen4-m2-ssd-6600mb-okuma-5600mb-yazma_u31393 aldığım SSD bu. Bu SSD'yi taktığımda bilgisayarı açtığımda ASUS ekranında kalıyor. Herhangi bir SSD takmadığımda boot ekranına giriyor. Eski bozuk SSD'yi taktığımda da giriyor. Yeni aldığım SSD'yi başka bir bilgisayarda denediğimde çalışıyor. Yardımcı olur musunuz ne yapmam lazım?

SSD'yi farklı bir bilgisayar takıp biçimlendirip denediniz mi? BIOS güncel değilse güncelleyin.

SSD'yi farklı bir bilgisayar takıp biçimlendirip denediniz mi? BIOS güncel değilse güncelleyin.
evet denedim diğer bilgisayarımda sorunsuz çalışıyor. BIOS'uda güncelledim eski bozuk ssdyle açılıyor. BIOS ekranına giriyor. Ama yeni ssdyle girmiyor. ASUS X571GT modeli PCIe 3.0 yeni aldığım ssd 4.0 ondan olabilir mi acaba? Bazı yabancı forumlarda bununla ilgili sorun yaşandığınıda gördüm bu yüzden olabileceğini yazmışlar

Bende harici HDD taktığımda aynı sorunu yaşadım söktüm pc'yi çalıştırdım pc açık iken taktım HDD'yi çalıştı ve bios ekranı çıkmadı tekrar başlattığımda
Valla hocam çözemedim bakmadığım yer kalmadı acaba Benim laptop PCIe 3.0 desteklediği için mi sıkıntı çıkarıyor. Aldığım ssd PCIe 4.0. Normalde sıkıntı olmaması lazım sadece 4.0 ın hızını kullanamamam lazım diye biliyorum.

Evet denedim diğer bilgisayarımda sorunsuz çalışıyor. BIOS'uda güncelledim eski bozuk SSD'yle açılıyor. BIOS ekranına giriyor. Ama yeni SSD'yle girmiyor. ASUS X571GT modeli PCI-e 3.0 yeni aldığım SSD 4.0 ondan olabilir mi acaba? Bazı yabancı forumlarda bununla ilgili sorun yaşandığınıda gördüm bu yüzden olabileceğini yazmışlar.

Vallahi hocam çözemedim bakmadığım yer kalmadı acaba Benim laptop PCI-e 3.0 desteklediği için mi sıkıntı çıkarıyor. Aldığım SSD PCI-e 4.0. Normalde sıkıntı olmaması lazım sadece 4.0'ın hızını kullanamamam lazım diye biliyorum.

Onunla alakası yoktur. Acaba SSD anakart ile uyumsuzluk falan mı yaratıyor? Garip bir durum.

Bir tane X571GT SSD değiştirme videosunun altındaki yorumlar bunları gösteriyor.

Bir tane X571GT SSD değiştirme videosunun altındaki yorumlar bunları gösteriyor.

5408783 - Online Store
benim bilgisayarın içinde takılı olan arızalı SSD bu SSD.

Dosya Ekleri

• 1765311048284.png
    1765311048284.png
    110,5 KB · Görüntüleme: 2
  • 1765311071706.png
    1765311071706.png
    122,6 KB · Görüntüleme: 2
  • 1765311106268.png
    1765311106268.png
    126,6 KB · Görüntüleme: 2

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler