Çözüldü Yeni SSD'ye Windows nasıl kurulur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

LinuxPengueni

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, yaklaşık 10 senedir kullandığım bilgisayarıma yeni bir SSD taktım. Bilgisayar görüyor, BIOS görüyor herhangi bir problem yok fakat ne yapacağım konusunda kararsız kaldım. HDD'deki tüm verilerin korunmasını istiyorum (eğer ki Windows'u içerisinden çekip silebiliyorsak çok iyi) ve SSD'ye yeni bir Windows 10 kurmak istiyorum. Böylece hem HDD'deki verilere erişebilip hem de SSD'nin işletim sistemi tarafındaki hızından yararlanmak istiyorum. Disk klonlama ile ilgili videoları izlediğimde tüm diskin kopyalanacağını söylüyor, bunu istemiyorum zaten pek mümkün görünmüyor çünkü aldığım SSD 256 GB, HDD'deki verilerim 350 GB. Eğer ki çok problem yaratmazsa, sadece boş bir yer kaplayacak ise HDD'deki Windows'da durabilir. Ne yapmalıyım? Yardımcı olabilecek var mı?

Çözüm
Kurulum sırasında diğer diske dokunmayın yeterli. Diğer disk üzerinden Boot olursa ilk sıraya SSD için olan Boot Manager'i alıp devam edebilirsiniz.
Kurulum sırasında diğer diske dokunmayın yeterli. Diğer disk üzerinden Boot olursa ilk sıraya SSD için olan Boot Manager'i alıp devam edebilirsiniz.

Çözüm
Kurulum sırasında diğer diske dokunmayın yeterli. Diğer disk üzerinden boot olursa ilk sıraya SSD için olan boot Manager'i alıp devam edebilirsiniz.

Sonra HDD'den gerekli dosyaları aldıktan sonra HDD'yi silin.

Çok teşekkür ederim peki şu an hali hazırda bir bilgisayarda Windows kurulu iken, USB olmadan SSD'ye dediğiniz şekilde kurulum yapma imkanım var mı acaba?

Evet hocam.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı