Yeni SSD'yi eskisiyle birleştirme

furkankinali

Decapat
Bundan birkaç ay önce sizlerin önerileriyle bilgisayarımı toplamıştım. Topladığım bilgisayarda sabit disk olarak sadece 500 GB'lık Samsung SSD kullandım. Malumunuz üzere yeni oyunların boyutları çok yukarılara çıktığı için sürekli yüklü olan oyunları silip yenisini indirmek zorunda kalıyorum. Yani 500 GB yetmemeye başladı.

Şimdi ek olarak kasada şu an takılı olan aynı 500GB'lik SSD'den eklemeyi düşünüyorum.

Sorum ise şu: Windows'u tekrar kurmak zorunda kalmadan ve veri kaybı yaşamadan alacağım yeni SSD'yi bilgisayara takarak iki SSD'yi de tek disk olarak kullanmam mümkün olur mu? Daha açık anlatmak gerekirse, şu an bilgisayarımı, işletim sistemi ve tüm her şeyin yüklü olduğu tek bir diskte yani sadece "yerel disk: C" olarak kullanıyorum. Bu yeni ekleyeceğim SSD için de ayrı bir "D" diski oluşturmadan iki tane 500 GB'lik SSD'yi 1 TB'lik yine tek bölüm halinde yerel disk: C olarak kullanmak istiyorum.

Hiçbir veri kaybı yaşamadan yeni 500GB'lik SSD'yi takıp anlattığım şekilde kullanmak için ne yapmam gerekir. Yazmadan önce biraz araştırdım RAID 0 olayıyla yapılacağını düşünüyorum aslında ama benim durumum için pek açıklayıcı bir yazı, video vs. bulamadım ya da anlayamadım.

Eğer mümkünse nasıl yapılacağını bilen arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

Son olarak şunu söyleyeyim hiçbir zaman bilgisayarlarımı C ve D olarak 2 farklı bölüme ayırarak kullanmaktan hoşlanmadım neden bilmiyorum ama bana gereksiz gelmiştir hep. 2 bölüm yapmanın herhangi bir artısı, tek disk C olarak kullanmanın herhangi zararı var mıdır bilmiyorum. Bu konuda da eğer 2 alan olarak kullanmanın daha faydalı olduğunu nedenleriyle beraber bilen ve söyleyebilecek varsa bu konudaki önerilere de açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bu videoyu gördüm fakat kasadaki ssd yi kopyalayıp yenisine takıyorlar ben şuan kasa da halihazırda takılı olan ssd yi de kullanmak istiyorum benim kafam o yüzden karıştı zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…