Yeni toplanan 5070 sistem açılmıyor

dension

Femtopat
Daha fazla  
Ekran kartı
ASUS RTX 5070
Anakart
asus prime b760m k D5
İşlemci
Intel i5-14600KF On Dört Çekirdek 3.5 GHz İşlemci
Dostlar merhaba. Ben bu bilgisayarı geçen hafta satın aldım. Bugün elime ulaştı. Sistem toplu gelmişti sadece ekran kartını taktım. Ekran kartını taktıktan sonra ekran kartının üstünde kırmızı bir ışık yandı. Sistemi başlatınca kırmızı ışık söndü ancak ekrana görüntü gelmiyor.

Ekran kartını tak çıkar yaptım, ekran kartı olmadan HDMI ile de denedim ancak görüntü gelmedi. Monitör çalışıyor başka bir PC ile denedim. RAM'leri tekrardan tak çıkar yaptım, o da işe yaramadı. Klavyeyi bağlayıp delete spamlıyım dedim ancak PC çalışınca klavyenin ışıkları da yanmıyor. Tam olarak sorunum nedir? Anakart diye düşündüm ben. Tekrardan servise kargolamak vs istemiyorum ama tek seçeneğim o gibi gözüküyor. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Eke sistem detaylarını ve yaşadığım sorunu paylaştım.

Dosya Ekleri

• 759c9266-4197-4564-a374-4b5ac5cb4e5b.jpg
    759c9266-4197-4564-a374-4b5ac5cb4e5b.jpg
    123,8 KB · Görüntüleme: 37
  • b319a723-2d7d-4cd2-a2d3-659ef17611c0.jpg
    b319a723-2d7d-4cd2-a2d3-659ef17611c0.jpg
    71,3 KB · Görüntüleme: 34
  • e28c9711-f385-485e-b8f8-6a8ba44adb74.jpg
    e28c9711-f385-485e-b8f8-6a8ba44adb74.jpg
    57,6 KB · Görüntüleme: 33
Ekran kartı PIN'i tam oturmuşmu diye kontrol edin
RAM'leri çıkarıp pinlerini silgi ile silin
BIOS pilini çıkarıp 10 sn sonra geri takın

Ekran kartı tam oturmamış olabilir.

Hocam 3-4 defa tak çıkar yaptım. O çıt sesini de duyuyorum ancak ona rağmen olmuyor. Bir de klavyeye güç gitmemesi de direkt sorunun donanımsal ya da anakarttan olabileceğini düşündürttü bana.

Ekran kartı PIN'i tam oturmuşmu diye kontrol edin.
RAM'leri çıkarıp pinlerini silgi ile silin.
BIOS pilini çıkarıp 10 sn sonra geri takın.

BIOS dışında hepsini yaptım. BIOS işe yarar mı pek emin değilim. Aslına bakarsan çok da kurcalamaktan çekiniyorum zarar veririm diye. Ama bir deneyebilirim. Klavyeye direkt elekrik gitmemesi bana donanımsal ya da anakartla ilgili bir sorun varmış gibi geldi.

Hocam 3-4 defa tak çıkar yaptım. O çıt sesini de duyuyorum ancak ona rağmen olmuyor. Bir de klavyeye güç gitmemesi de direkt sorunun donanımsal ya da anakarttan olabileceğini düşündürttü bana.

BIOS dışında hepsini yaptım. BIOS işe yarar mı pek emin değilim. Aslına bakarsan çok da kurcalamaktan çekiniyorum zarar veririm diye. Ama bir deneyebilirim. Klavyeye direkt elekrik gitmemesi bana donanımsal ya da anakartla ilgili bir sorun varmış gibi geldi.

BIOS pili ile BIOS ayarlarını sıfırlayın işe yaramazsa servise kargolayabilirsiniz

Hazır sistem olmasa dediğiniz gibi olabilirde test etmeden yollayacaklarını pek sanmıyorum.

Hazır sistem olmasa dediğiniz gibi olabilir de test etmeden yollayacaklarını pek sanmıyorum.

PC çalışıyor gözüküyor ama neden klavyeye elektrik gitmiyor. Bilgin var mı? BIOS pilini tak çıkar yaptım o da işe yaramadı.

BIOS pili ile BIOS ayarlarını sıfırlayın işe yaramazsa servise kargolayabilirsiniz.

Dostum BIOS'u denedim ancak bir farklılık olmadı. Pili çıkarıp 5 dk beklettim geri taktım ancak olmadı. Sorun gerçekten nerede hiç anlamadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı