Yeni toplanan RTX 3060 - i5 13400F sistem stabil çalışmıyor

Yasunouu

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3060 İ5 13400F 3600MHZ CL18 RAM MSİ PRO B760 GAMİNG PLUS WİFİ MLD M300 Windows 11 pro
RAM
Goodram 3600MHZ CL18
SSD veya HDD modeli
MLD M300
Ekran kartı
EVGA XC RTX 3060
Anakart
MSİ PRO B760 GAMİNG PLUS WİFİ DDR4
İşlemci
İ5 13400F
Bilgisayarı yeni topladım ve anakartımın BIOS'una girdğimde bir tane XMP profilini kullanabiliyorum ve enabled disabled diye 2 seçenek var. Kendim MHz ayarlayamıyorum enabled yaptığımda olması gerektiği gibi CL18 3600MHz oluyor fakat oyun oynarken bir anda oyun kapanıyor ve çoğu zaman hata vermeden kapanıyor ama bazen Steam fatal error veriyor, Valorant siyah ekranda kalıp dümdüz error veriyor ama genelde hata olmuyor. XMP kapatıp denedim 2134 MHz'de çalıştı performans kaybı oldu bayağı ama bu sefer oyunlar kapanmadı bir sıkıntı yaşamadım ne yapmam gerekiyor? XMP açıp 3200MHz'de çalıştırma gibi bir şey var mı varsa öyle mi yapmam gerek veya BIOS güncellemesi mi yapmam gerek BIOS mu güncellemem gerek? BIOS sürümüm 8.10.2024'ten gözüküyor eğer güncellemem gerekiyorsa nasıl yapacağım ve anakartımın yedek BIOS'u veya bir sıkıntı olursa kurtarmamı sağlayacak bir özelliği var mı, nasıl öğrenirim? MSI'ın kendi sitesinde bir bilgi bulamadım buna dair.

BIOS'ta DRAM Frequency ayarına gir, elle 3200 MHz seç. Timings otomatik kalsın (XMP profiliyle gelen). Gerekirse DRAM voltage değerini XMP'de yazdığı gibi 1.35V'a sabitle. Çoğu sistem 3200 MHz'de stabil olur.

BIOS'ta DRAM Frequency ayarına gir, elle 3200 MHz seç. Timings otomatik kalsın (XMP profiliyle gelen). Gerekirse DRAM voltage değerini XMP'de yazdığı gibi 1.35V'a sabitle. Çoğu sistem 3200 MHz'de stabil olur.

Yaptım hepsini ama CPU Z CL değerini 19 gösteriyor daha oyun testi yapmadım ama performans kaybım olmaz mı yine veya yanlış mı yaptım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı