Yeni toplanan sistem açılmıyor

hofffff

Hectopat
Merhaba, topladığım PC açılmıyor. Kablolarını taktım ama ne atladım bilmiyorum. Çalıştırdığımda sadece fanların ışıkları yanıyor, hafifçe bilgisayardan ses gelmiyor.
1765059587569.png
.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şahsen görmekte zorluk çekiyorum, flash açarak kaydetme şansın var mı?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

buyrun hocam gözükmüyorsa daha ayrıntılı çekebilirim

Önemsiz. PSU'dan gelen kablolar arasında üzerinde CPU yazan kabloyu anakarta bağladınız mi?

CPU kablosunu takmiştim evet.

Güç giriş kablolarını kontrfol edin yeniden bir de RAM doğru takılmadığında da PC de tık bile olmadığını bizzat görmüştüğm. Tak çıkart yapıp yeniden dikkatlice yerine oturtun.

Hocam hiç ses gelmiyor sadece kasanın fanları hafif hafif yanıyor tam da yanmıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

buyrun hocam gözükmüyorsa daha ayrıntılı çekebilirim

CPU kablosunu takmiştim evet.

Hocam hiç ses gelmiyor sadece kasanın fanları hafif hafif yanıyor tam da yanmıyor.

Nurettin Bey haklı, RAM de yapar ama daha çok elektrik akışı sorunudur.

Ekran kartını tamamen sök. Sadece işlemci ve tek RAM ile başlatmayı dene. Eğer çalışırsa sorun ekran kartı montajındadır. İşlemcinde dahili grafik varsa görüntü de alırsın, yoksa en azından fanlar tam döner.

Ayrıca anakartı kasaya vidalarken, anakartın altına standoff taktın mı? Yoksa anakartı direkt kasanın metaline mi vidaladın?

RAM'i diğer slota takıp dener misiniz?

Nurettin bey haklı, RAM de yapar ama daha çok elektrik akışı sorunudur.

Ekran kartını tamamen sök. Sadece işlemci ve tek RAM ile başlatmayı dene. Eğer çalışırsa sorun ekran kartı montajındadır. İşlemcinde dahili grafik varsa görüntü de alırsın, yoksa en azından fanlar tam döner.

Ayrıca anakartı kasaya vidalarken, anakartın altına standoff taktın mı? Yoksa anakartı direkt kasanın metaline mi vidaladın?

Deneyeceğim hocam da ekran kartını zor taktım sökmek istemiyorum pek kırılırsa diye. Görüntü gelmez grafik yok işlemcide ama çalişsa yeter aslında.

Anakartın üstüde demir vidalar takılıydı 2 tane eksikti onları da ben takıp o vidaların üstüne sabitledim.

RAM'i diğer slota takıp dener misiniz?
Deniyorum hocam

RAM değiştirdim bir işe yaramadı.

Kasanın güç butonu bağlantılarını yanlış yapmış olabilir misin? Ön panel bağlantısı yaptığın kısmın fotoğrafını atabilir misin? Bir de anakart modeli ne?

Kasanın güç butonu bağlantılarını yanlış yapmış olabilir misin? Ön panel bağlantısı yaptığın kısmın fotoğrafını atabilir misin? Bir de anakart modeli ne?

Hocam videodan bakarak yapmıştım. Güç dügemeleride çalişmiyor gerçi. Fişe takar takmaz fan ışıkları yanıyor kendi kendine.

Hocam videodan bakarak yapmıştım. Güç dügemeleride çalişmiyor gerçi. Fişe takar takmaz fan ışıkları yanıyor kendi kendine.

Kanka hangi şehirdesin? Bilgisayar bilen bir arkadaşına danış beraber kurulum yapın. Böyle kablo düzeni de rezil oluyor. Eksik bir şeyler yapıyorsun muhtemelen Online olarak bulmamız bayağı zor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı