Yeni toplanan sistemde ekran donuyor

Drawzzy

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran Kartı: Asus TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti
İşlemci: Intel Core i5-13600KF
Anakart: Asus TUF Gaming Z690-Plus
Ram: Kingston Fury Beast (2x16) 32GB
SSD: Samsung 980 PRO 1TB 7000/5000MB/s
Sıvı Soğutucu: NZXT Kraken X53 240mm RGB
Kasa: Cooler Master TD500 V2
Güç Kaynağı: MSI MPG A850GF 850W 80 Plus Gold
Merhaba. RTX 5080 ve Ryzen 7 9800x3D yeni bir sistem topladık her şey kurulu her şey güncel BIOS vb güncel tüm ayarlar yapılı ancak her bilgisayarı açtıktan sonra açılır açılmaz hep donma oluyor. Klavye ve mouse çalışmıyor. Windows 11 kullanıyoruz acaba sorun nedir? Sorunu da bulamadım çözüm yolu arıyoruz. Yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Donup kalıyor mu yoksa düzeliyor mu?

Donanım arızası olabilir. Özellikle SSD yi kontrol etmekte fayda var. Bu sorun olduktan sonra format atmayı denediniz mi?

Donup kalıyor mu yoksa düzeliyor mu?

Donanım arızası olabilir. Özellikle SSD'yi kontrol etmekte fayda var. Bu sorun olduktan sonra format atmayı denediniz mi?

Donuk kalıyor monitör kapanıp tekrardan açılıyor ve bu sürekli tekrarlanıyor ve hayır format atmayı denemedik daha sıfır sistem yeni kuruldu.

Sıfırdan bir Windows 11 kurulumu yine yapın. Ardından hemen BIOS güncelleyin flash bellek yardımıyla.
Ardından GPU driver yükleyip NVIDIA Denetim Masası-masaüstü konumu ve boyutunu ayarla bu kısımdan-tam ekran-ölçeklendirmeyi ekran ve altındaki kutucuğu da işaretlemeyin ve uygula deyin.
Edit: Windows 11 indirin Rufus ile yazdırın flash belleğe yani ISO dosyasını. PC'yi flash bellek ile başlatın zaten kurulum ekranı gelecek. Buradan bütün diskleri silerek SSD işaretleyin ve temiz kurulum olsun.
Bu dediklerimden önce flash ile güzelce bir temiz Windows 11 kurulumu yapın. Ardından güncelleştirmeleri denetle deyip Windows 11 güncelleştirmelerini tamamlayın. PC yeniden başlatıp BIOS güncelleyin. Ardından GPU driver yükleyin. Ve en sonda dediğim NVIDIA Denetim Masası ayarından tam ekran-ekran-kutucu işaretlemeyin ve uygula deyin.

Windows kurulumu ile alakalı bir sorun da olabilir. Windows dosyaları bir şekilde bozulduysa yada bozuk yüklendiyse olabilir. Fotmat atmayı deneyin. Windows kurulumunu Microsoft otjinal kanalı hariç bir yerden almayın.

Sıfırdan bir Windows 11 kurulumu yine yapın. Ardından hemen BIOS güncelleyin flash bellek yardımıyla.
Ardından GPU driver yükleyip NVIDIA Denetim Masası-masaüstü konumu ve boyutunu ayarla bu kısımdan-tam ekran-ölçeklendirmeyi ekran ve altındaki kutucuğu da işaretlemeyin ve uygula deyin.

Tamamdır deneyeceğim ama merak ettiğim bir şey var acaba 9800x3D işlemci sahte olabilir mi gerçi değildir ama yine de endişelenmiyorum değil CS2 ayar yaptıktan sonra 900 FPS civarını gördük.

Windows kurulumu ile alakalı bir sorun da olabilir. Windows dosyaları bir şekilde bozulduysa ya da bozuk yüklendiyse olabilir. Fotmat atmayı deneyin. Windows kurulumunu Microsoft otjinal kanalı hariç bir yerden almayın.

Tamamdır teşekkür ederim çözüm önerileriniz için deneyeceğim bir sorun olursa buradan sizlere tekrardan ulaşırım.

Tamamdır deneyeceğim ama merak ettiğim bir şey var acaba 9800x3D işlemci sahte olabilir mi gerçi değildir ama yine de endişelenmiyorum değil CS2 ayar yaptıktan sonra 900 FPS civarını gördük.

Tamamdır teşekkür ederim çözüm önerileriniz için deneyeceğim bir sorun olursa buradan sizlere tekrardan ulaşırım.

Sahte olsa o FPS'i almanız ne kadar mümkün? O zaman kutusundan gerekli bilgileri sitesiyle teyit ettirin. Gerekirse AMD'ye mail atın.
Sistem taş gibi bu arada. Hayırlı olsun. Umarım DDR5 32 GB RAM ve sağlam anakartla kombinlemişsindir ki öyle de duruyor. 900 FPS tertemiz.

Sahte olsa o FPS'i almanız ne kadar mümkün? O zaman kutusundan gerekli bilgileri sitesiyle teyit ettirin. Gerekirse AMD'ye mail atın.
Sistem taş gibi bu arada. Hayırlı olsun. Umarım DDR5 32 GB RAM ve sağlam anakartla kombinlemişsindir ki öyle de duruyor. 900 FPS tertemiz.

Sistem özellikleri.

İşlemci: Ryzen 7 9800x3D.
Ekran kartı: Gainward GeForce RTX 5080 Phoenix.
Anakart: MSI MAG X870 Tomahawk.
Sıvı soğutucu: Arctic Liquid Freezer III 360.
RAM: G.Skill Trident Z5 RGB 32 GB 2x16.
SSD: Samsung 990 Pro 4 TB.
Kasa ve güç kaynağı: DeepCool CH560 850W.
Monitör: MSI 27" G274QPX Rapid IPS.

Sistem bu acaba 850W güç kaynağı mı yetersiz kalıyor?

Yeni konular

Geri
Yukarı