Çözüldü Yeni toplanılan 13700K sistem açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
3
Merhaba arkadaşlar.
4 saattir uğraşıyorum ancak Power tuşuna bastığımda hiç tepki yok, bilgisayar açılmıyor.

Anakartım Z890 chipsetli yani LGA 1851 işlemciler için.
Ancak bu anakart LGA1700 de destekliyor.
Şu anda evimde diğer bilgisayarımdan söktüğüm i7 13700K LGA 1700 işlemci ile bu anakartı çalıştıramadım.
Kasayı uzun uğraş sonucu topladım görüntü gelmeyince uzay montaj yaptım ama anakarta elektrik geliyor fanlar dönmüyor haliyle hiç tepki yok.

Yeni anakartım ASUS ROG Z890 E-Gaming
Denediğim işlemci 13700K LGA 1700.

3 Kez PSU kablolarını kontrol edip çıkartıp taktım.
Farklı RAM taktım.
İşlemciyi söküp tekrar taktım.

Sorun nedir acaba? Ben işlemciden şüpheleniyorum ancak zaten evimdeki diğer bilgidayardan PSU ve işlemciyi söküp taktım. %100 çalışan parçalar sorun yok.

Öylecene kaldım yoruldum. İşlemci ve anakart ile ilgili problem var ama nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, sanırım sorunu bulduk:
Bahsettiğiniz işlemci (i7 13700K) ile uyumlu çalışabilecek anakartlar arasında "ASUS ROG Z890 E-Gaming" yok.

Kaynakça

Zaten başından beri Lga 1700 işlemciyi destekleme mevzusu bana saçma gelmişti. Çok da yanılmamışım galiba.

Direkt olarak ben de bunu düşünerek resmi kaynaktan bir onaylamak istedim. Sonuç uyumsuz.

O zaman neden her yerde bas bağırıyorlar LGA1700 işlemci ile uyumlu diye? Yazık günah vallahi tonla para harcadım yeni sisteme. Şimdi adamlar anakartı geriye de almazlar. Uyumluluk listesini telefondan açamadım, link vermişsiniz de rica etsem görsel atar mısınız?

Geriye dönük 1851 olmayan ve destekleyen işlemciler var mı acaba?

Bu arada anakartım Asus ROG Z890 E-Gaming Wi-Fi modeli.

Son düzenleyen: Moderatör:
O zaman neden her yerde bas bağırıyorlar LGA1700 işlemci ile uyumlu diye. Yazık günah vallahi tonla para harcadım yeni sisteme. Şimdi adamlar anakartı geriye de almazlar. Uyumluluk listesini telefondan açamadım link vermişsiniz de rica etsem görsel atar mısınız?

Geriye dönük 1851 olmayan ve destekleyen işlemciler var mı acaba?

Bu arada anakartım Asus ROG Z890 E-Gaming Wi-Fi modeli.
Belirtmiş olduğunuz marka ve modele en yakın olan anakartların bulunduğu bir ekran görüntüsünü aşağıya bırakıyorum. Belirtmemde fayda var: bahsettiğiniz işlemci ile uyumlu söz konusu 238 adet anakart bulunmakta. Bu sebeple en doğru sonuca ulaşmanız ve emin olmanız için bireysel olarak önceki mesajlarımda paylaştığım web sitesinden incelemenizi tavsiye ediyorum.

Yüksek harcamaların yapıldığı ve uyumluluk gerektiren teknoloji satın alımlarında markaların resmi web sitelerini detaylı bir şekilde incelemek gerek...

Dosya Ekleri

• SS.png
    SS.png
    190,6 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:
LGA 1700 ile LGA 1851 farklı platformlar. Intel'in sitesinde işlemcinizin teknik özelliklerinde yazar:
Anakartınızın resmi sitesinde de desteklenen işlemci ve platform yazar destek kısmında uyumlulukta:

Son düzenleme:
İnternette herhangi bir Z890 anakart incelemesine veya 13700K işlemci incelemesine bakınca bile bu durum vurgulanır. Temel ve bunu herkes bilir kıvamında uyumlu işlemci ve anakart platformunu fark edememişsiniz. Geçmiş olsun. Kaldı ki Intel 13. ve 14. nesi I7 ve I9'ların kullanıcılara yaşattıkları bu yaz bilişim camiasını salladı. Yabancı editörler yeni çıkan işlemcileri de test edip yayınladıkları performans tablosunda bu sorunlu işlemcileri almayı önermiyorlar. Bu yaz yaşananlardan önce ben de 13700K almayı düşünebilirdim ama Intel fena çuvalladı. Intel 9700KF kullanıyordum, AMD R7 7700'e geçtim geçen haftalarda.
Yeni çıkan Intel işlemcilerde de sıkıntı var. Oyun performansları 14. nesilden düşük. Sebebi çekirdekler arasındaki gecikme deniyor, kimisi Windows doğru kullanamıyor, yamayla düzelir deniyor. Yazın yaptığı sonuna kadar inkar ve bozuk işlemcileri geri almamak için diretmesi sebebiyle Intel'in açıklamalarına zerre itibar edilmiyor ve bunu editörler vs. açık açık diyor. Özetle 13., 14. ve bu nesil çıkan CoreUltra işlemcilerde Intel fena batırdı. Günü kurtarmak için her yalanı söyleyen kötü mal satan esnaf kıvamında Intel malesef.
Senin durumda işlemci veya anakarttan birini iade etmen gerekli ama geçen yıllarda çıkan düzenleme ile bozuk olmayan elektronik eşyayı iade işi firmanın insafında.

Geçmiş olsun bu durumdan sonra iade yapmayı deneyin olmazsa sarı sitede çok fazla Zarar'a girmeden satmayı deneyin. İlan'da sıfır olarak belirtip 1 ay boyunca bekleyin muhtemel alıcı çıkacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı