Cevap için teşekkürler hemen aynı şekilde cevaplayayım;
1) SSD için bende aynı şeyi düşünüyorum fazlasına gerek yok. Ancak NVMe M.2 SSD'de herkes Samsung'un en iyisi olduğunda hemfikir ki benim de görüşün bu şekilde. Ama Seagate'e ya da başka bir markaya şans verilemez mi? Diğerleri uzun ömürlülük ve sorunsuzluk konusunda Samsung kadar başarılı olamıyorlar mı? Neden? Neden diye soruyorum çünkü gerçekten araştırdım bu konuyu ancak tatmin edici bir cevap bulamadım. Bilgi ve tecrubeniz var ise zevkle okumaya hazırım.
2) Oyun dışında kullanmayacağım. Evet Photoshop, After Effects, Adobe Premiere, gibi programları kullanacağım ancak iş için değil hobi için kullanacağım. Yani öyle uzun süreli renderlar ile ya da encoding işleriyle işim yok. O yüzden AMD'yi tercih etmedim. Öncelik oyun ve günlük standart kullanım.
3) Mantıklı, gerekirse 10900K bile alabilirim. Bu şekilde düşünmemiştim teşekkürler.
6) Kesinlikle katılıyorum. Aslında bu noktada düşüncem Corsair'in RAM'lerini kullanmak (RGB olayında iCUE desteği olduğu için). ICUE'nun destek verdiği başka marka RAM'ler var mıdır? Bunu bir araştırayım ben.
7) Bu konuda da seçimim Corsair iCUE H150I RGB Pro XT 360 mm olacak. Fanlarına gelince. Bu ürün üstünde ML120 serisi fanlarla geliyor. RGB değiller. Bunu sadece kasanın ön tarafına monte edebiliyorum. Kasanın önünde ise kasa ile beraber gelen 3 adet LL120 fan var.
ML120: 47.3 CFM'ye sahipken.
LL120: 63 CFM'ye sahip.
Aralarındaki en büyük fark ML serisi fanların rulman tipi magnetic levitation iken LL serisinin hydraulic. Elbette LL serisi fanlar ML serisine göre daha sesli ama bu fark 11 db ile sınırlı. Yani beni etkileyecek düzeyde değil. Dolayısıyla sıvı soğutmada LL120'lerin daha etkin soğutma yapacağı kesin.
LL120'lerden 3 tane daha alacağım. 1 egzoz, 2 tepe fan olacak şekilde olacak.
Şimdi, kasadan vazgeçmeyeceğim. 680x bile almadım çünkü ihtiyacım yok.Corsair yok ama neyse. Ben sizin yerinizde olsam kasayı iade eder ve parçaları ARGB ile kontrol edilebilecek parçalar seçerim hatta önerim:
Bilgisayar Kasası - Kasa Modelleri - n11
Bilgisayar Kasası ürünleri binlerce marka, modelleri ve modelleri ile n11'de Bilgisayar Kasası modelleri ve fiyatları için tıklayın. Uygun fiyatlıurun.n11.com
Sıvı soğutma olarak:
Beyaz uyumlu denebilir diye düşünüyorum:
RAM olarak G Skill zaten:
RAM (Bellek) Fiyatları & Markaları - GittiGidiyor
RAM (Bellek) fiyatları ve modelleri GittiGidiyor'da! Ram bellek en uygun fiyat seçenekleri, taksit imkanları ve kampanyalarla bir tık uzağınızda!www.gittigidiyor.com
Ekran kartı olarak zamanı geldiği zaman Galax EX White modeli bulmanız kolay olur diğer markalar beyaz ürün pek getirmiyor. Özellikle önerim HOF zaten.
Ekran kartları gelene kadar ne yapacaksınız?
Çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.Konuyu yeni gördüm. Yarın müsait olduğum zaman size beyaz ve RGB tabanlı bir sistem toplayacağım. Konuyu takipteyim.
Kasayı bir çalıştıralım, ilk size haber vereceğimBen sadece kasanın toplanmış çalışır halini görmek için takip bırakmaya geldim
Zamanım olsa bir kaç sistem toplayıp atardım da kendi pc mi toplarken bile zamanım yoktu
Siz benim dediklerimi yanlış anlıyorsunuz. Benim düşüncem belli başlı 2 - 3 markanın dışına çıkmamak. Bunun "Corsair Sevdası", fanatikliği, manyaklığı vs ile bir alakası yok. Ben 35 yaşında biriyim. Emin olun marka fanatikliği ile, onun bunun sevdası ile işim de yok çünkü daha önce Corsair bir ürün kullanmadım. İlk defa satın aldım. Henüz kurup kullanmaya başlamadığım bir şeyin sevdasını zaten yapamam. Kasayı beğendim aldım, dediğim gibi tüm ihtiyaçlarımı asgari müşterekte karşılıyor. Farklı alternatiflere de girmeyeceğim, önerileriniz için teşekkürler.Tam olarak uyumlu çalışmıyor ve ARGB (5V) fanlar uyumlu değil:
Anakart üzerinden ledler ve RGB fanlar hariç kontrol edilmiyor.
Bu kadar Corsair sevdası yapmaya gerek yok farklı alternatiflere bakın kafanız rahat olur.
Ekipmanlar tamamen Corsair olacak zaten.Ben yinede daha geniş ve daha iyi hava akışı olan kasalar önerdim ama neyse. Bu marka fanatiliği 15 yaşında olan çocukta da var 35 yaşında olan adam da.
Bari Corsair alıyorsunuz ekipmanlar aynı şekilde Corsair olsun.
Asus modelinin fanlarını statik basınç değeri yüksek ve beyaz bir Corsair fan ile değiştirseniz tamamdır.
Ekran kartı uyumu dik kullanmadıktan sonra pek bir anlamı yok ve dik kullanmak isteyeceğinizi pek düşünmüyorum çinko sıcaklıkar artabiliyor.