Yeni Türk oyunu; Maroon Berets: 2030

Az bütçeyle AAA kalitede gözükmeye çalışmadan, işleri küçük tutup kaliteye önem verirsek daha güzel oyunlar çıkarabiliriz. 2008'de MGS4, Dead Space ve Gta4 gibi oyunlar çıkmışken, Mount and Blade ile onlar gibi olmaya çalışmayan Taleworlds'ün şuan ki konumu ortada.

Tek başına cod yapmak yerine deadcells, undertale tarzı oyunlarla daha yaratıcı fikirler çıkarabiliriz. Elinizin altında kaliteli motor var madem, gidip sadece grafik fullemek bana biraz göz boyama geliyor. Anında içeriğim fazla yok ama abi bir grafik yaptım der gibi. Malum ülkemizde Gow'un grafiğine bile laf yapan çocuklar var.

Dediklerimin en yakın örneği Erzurum.
 
Bordo bereli fikrini, Türk bayrağını ve "Ermeni tesisini ele geçir." görevini görünce bunun cilalı Erzurum olduğunu anladım. Beni şaşırtırsa iyi olur ama muhtemelen milliyetçilik oyunu olacak bu.
Az bütçeyle AAA kalitede gözükmeye çalışmadan, işleri küçük tutup kaliteye önem verirsek daha güzel oyunlar çıkarabiliriz. 2008'de MGS4, Dead Space ve GTA4 gibi oyunlar çıkmışken, Mount and Blade ile onlar gibi olmaya çalışmayan Taleworlds'ün şu anki konumu ortada.

Tek başına CoD yapmak yerine Dead Cells, Undertale tarzı oyunlarla daha yaratıcı fikirler çıkarabiliriz. Elinizin altında kaliteli motor var madem, gidip sadece grafik fullemek bana biraz göz boyama geliyor. Anında içeriğim fazla yok ama abi bir grafik yaptım der gibi. Malum ülkemizde GoW'un grafiğine bile laf yapan çocuklar var.

Dediklerimin en yakın örneği Erzurum.

Aslında olay biraz da bizim milletde. Milletimizin indie oyunlarla pek arası yok ve sevdikleri oyunları örnek alıyorlar. Bilmiyorlar ki o oyunlar milyar dolarlar ile yapıldı.
 
Son düzenleme:
Bordo bereli fikrini, Türk bayrağını ve "ermeni tesisini ele geçir." görevini görünce bunun cilalı Erzurum olduğunu anladım. Beni şaşırtırsa iyi olur ama muhtemelen milliyetçilik oyunu olacak bu.

Aslında olay biraz da bizim milletde. Milletimizin indie oyunlarla pek arası yok ve sevdikleri oyunları örnek alıyorlar. Bilmiyorlar ki o oyunlar milyar dolarlar ile yapıldı.

Bunu deyince "emeğe saygı" ve "sen yap da görelim" tarzı saçma yorum yapanlar da cabası. Bir şeyi sırf bizden biri yaptı diye neden kötü olan şeye para verip destek olalım. O zaman gidelim çıkan her cinli filme iki kez gidip, IMDb'de 10/10 verelim. Ne de olsa "emeğe saygı". Çaycısı boomcusu filan hep emek verdi ne de olsa.

Belli ki bu oyunun da çıkmaya çok zamanı var. Kötü ayrıca. Bir sürü saçma hatalar anında göze çarpıyor. Yapamıyorsan, yoksa paran, küçük çaplı bir şey yap.
Undertale piksel grafikleriyle, 16 bit sesleriyle, seslendirme sanatçısı kullanmadan 1.5 milyon kopya satabiliyor. On numara grafik, mükemmel sesler olmasına gerek yok. En önemlisi milliyetçilik duygularını sırf satmasını sağlaması için kullanmak gereksiz.

Örneğin yine bir Türk oyunu Fabric var. Uzayı büküp gitmemiz gereken yeri yanımıza çektiğimiz bir bulmaca oyunu. Böyle güzel fikirli kaliteli oyunlar yapılınca zaten destek çıkıyoruz. Ama Erzurum tarzı türkü çalayım, Türk bayrağını koyayım satsın demekle anca iade taleplerine boğulursunuz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı