Rehber Yeni Windows 11 hızlandırma rehberi

GeForce GTX 1060

Hectopat
Makaleler
5
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Bildiğiniz üzere benim rehberlerim var 3-4 tane bunu yaparsam 5 olabilir. Ben bununla ilgili bir tane daha rehber sunmuştum. Bugün de tekrardan kendi yaptığım ayarları buraya sunacağım. Umarım hoşunuza ve size yararım olur diyerek başlıyorum.

1- Gizlilik ve güvenlik
Windows'un ayarlarından Gizlilik ve güvenlik yerine gidiyoruz.
Eki Görüntüle 2258500
Gördüğünüz üzere işaretlediğim ayarlara tıklıyoruz.
Genel:
Eki Görüntüle 2258501
5 tikide kapatıyoruz benim 1. ayar maalesef bir yanlışımdan dolayı kapatılmış.
Konuşma:
Eki Görüntüle 2258503
Buda aynı şekilde kapalı olacak şekilde ayarlayın.
Mürekkep oluşturma ve yazma kişiselleştirmesi:
Eki Görüntüle 2258506

Bunuda aynı şekilde kapalı olarak ayarlayıp çizdiğim Özel sözlük yazan yere tıklayıp temizle deyin.
Tanılama ve geri bildirim:
Eki Görüntüle 2258507

İşaretlediğim ayarlarıda kapalı olarak ayarlayın ve çizdiğim yere basıp Sil deyin.
Ediyortkinlik geçmişi:
Eki Görüntüle 2258508

Bu ayarıda kapalı hale getiriyorsunuz ve Geçmişi temizle diyorsunuz.
Arama izinleri:
Eki Görüntüle 2258509
Bunları da kapatıp Cihaz arama geçmişini temizleye tıklıyorsunuz.
Uygulama izinleri:
Eki Görüntüle 2258523
Eki Görüntüle 2258536

Windows teslim iyileştirme kapatma:

İşaretlediğim ayarıda kapatıyoruz.

Game Bar kapatma:

İşaretlediğim üç ayarda tek önemli olan ayar Oyun modu ayarıdır. Diğer 2 ayar ise tıklayıp bütün tikleri kaldırın.

HPET kapatma:
Windows arama yerine Aygıt yöneticisi yazın ve çıkana tıklayın.
Açılan pencerede işaretlediğim aygıtlara sağ tıklayıp devre dışı bırakın.

Arka plan kullanımını azaltma:
Ayarlar - Uygulamalar - Yüklü uygulamalar.
Ayara geldikten sonra bütün uygulamaları Hiçbir zaman ayarlayarak arka planda kullanımı azaltabiliriz.

Gördüğünüz üzere 3 tane nokta var ona tıklıyoruz ve Gelişmiş seçenekler diyoruz. Açılan yerde ise Bu uygulamanın arka planda çalışmasına izin ver ayarını Hiçbir zaman olarak ayarlıyoruz. (İstediğiniz herhangi bir uygulamaya bu ayarı uygulayabilirsiniz.)

Windows güvenliğini kapatma:
Windows arama yerine Windows Güvenliği yazıp enterliyoruz.
Açılan pencerede:

Dokunmatik klavye ayarını kapatma:
Ayarlardan Zaman ve dil yerine geliyoruz ve Yazma yazan ayara tıklıyoruz.

İşaretlediğim bütün ayarları kapalı hale getiriyorsunuz.

Odaklanma ve bildirimleri kapatma:
Ayarlardan sistem bölümüne geliyorsunuz.

Bu 2 ayarı kapatıyorsunuz. Cidden oyunlarda dikkat dağıtan bir ayar diyebilirim.

Sistem bileşenlerini kapatma:
Windows ayarlarına geliyorsunuz ve sistem bölümüne gelip aşağılara iniyorsunuz. İndikten sonra Sistem bileşenleri ayarına tıklıyorsunuz ve az önce ki yaptığımız arka plan ayarını aynı şekilde onlara da uyguluyoruz.

Siyah tema kullanma:
Masaüstünü temiz ve siyah kullanmak çok iyidir. Siyah bir tema kullanmak sizin bilgisayarınız açılırken fazla yük binmez ve zorlanmaz. Masaüstünü boş tutmak uygulamaların yüklenmemesi sadece attığınız klasöre atılması iyidir. Ve hızlı açılır.

Başlat menüsünü ayarlama:
Windows'un ayarlarına geliyorsunuz ve Kişiselleştirme ayarına tıklıyorsunuz. Tıkladıktan sonra Başlat yazan ayara tıklıyoruz.

İşaretlediğim ayarları kapalı hale getiriyoruz.

Web siteleri ve çevrimdışı haritaları kapatma:
Windows'un ayarlarına giriyoruz ve Uygulamalar bölümüne gidiyoruz. Geldikten sonra Çevrimdışı haritalar ve Web siteleri için uygulamalar ayarlarını kapalı hale getiriyoruz.

DDU ile önceden indirdiğimiz ekran kartlarını kökünden silip temiz bir ekran kartı kurmak:
Bu rehberden yararlanabilirsiniz.

Başlangıç uygulamaları:
Görev yöneticisini açıyoruz ve Başlangıç uygulamalarına tıklıyoruz.

Burda ise bilmediğiniz yada kullanmadığınız hepsini kapatın. Bende sadece 2 tanesi açık önemli oldukları için. Bunları yaparak bilgisayarınızı açılırken bunları açmak zorunda olmaz.

PC Manager ile bellek ve depolama açma:
Microsoft Store'dan yada tarayıcınızdan PC Manager yazın ve indirin. Güvenilirdir zaten microsoftun kendisi yayınladı.

Evet indirdik kurduk ve açtık. Gördüğünüz üzere 4 ayar var. Health check, Process, Deep cleanup, Startup. Bunları zaten az önce yaptığımız için sadece Health check ve Deep cleanup ayarlarını kullanıcağız.

İlk önce başlamadan önce yukarıda Boost yazan yere tıklıyoruz ve bu şekilde belleğimizi rahatlatıyoruz.

Health check'e bastım ve gördüğünüz üzere kendiliğinden buldu. Ve şimdi yukarıda Proceed yazan yere tıklıyoruz.

Evet şimdi ise Deep cleanup ayarına tıkladık ve gördüğünüz üzere tam 1.1GB yer kazanacağız. Hepsini seçtik ve tekrardan Proceed yazan yere tıklıyoruz ve siliyoruz.

Oyunlarımıza dışlama ekleme:
Windows arama yerine Windows güvenliği yazıyoruz ve enterliyoruz.

Evet eklemek için oyununuz nerde kuruluysa seçip ekliyorsunuz. Bu şekilde virüs taraması yaparken oyununuzu taramayacaktır.

Animasyonları kapatma:
Animasyonlarda aynı şekilde bilgisayarımızı yavaşlatıyor.
Windows arama yerine sysdm.cpl yazıyoruz ve enterliyoruz.

Bu şekilde animasyonları kapatıyoruz.

Uygulama geçmişini silme:
Görev yöneticisini açıyoruz ve soldan Uygulama geçmişine tıklıyoruz.

Fotoğrafta gördüğünüz gibi CPU sürelerini görebiliyorsunuz. Bunları sıfırlamak için Kullanım geçmişini sil deyip sıfırlıyorsunuz.

BIOS nasıl güncellenir?:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videoyu izleyebilirsiniz.

Discord donanım ivmesini kapatma:
Arkadaşlarınızla online oyun oynarken sesli konuşmanız şart olabiliyor. Ama Discord oyunumu kastırıyor sebebi nedir?
Discordun ayarlarına geliyorsunuz ve Gelişmiş yazan ayara tıklıyoruz.

Donanım ivmesi ayarını kapalı hale getiriyoruz.

MSconfig ile 2 ayar:
Windows arama yerine MSconfig yazıyoruz ve enterliyoruz.

Açılan pencerede yukarıda ki Hizmetler yerine tıklıyoruz ve Tüm Microsoft hizmetlerini gizle tikini tikliyoruz. Ve gördüğünüz üzere Google ile alakalı tikleri ben kapattım sizde kapatabilirsiniz. Bu sayede Google güncellenmesi kaldırılır.

Windows Update devre dışı bırakmak:
Windows arama yerine Hizmetler yazıyoruz ve enterliyoruz.

Açılan pencerede herhangi bir yere tıklıyoruz ve W tuşuna basıyoruz. Biraz aşağılara indiğimizde Windows Update hizmetini görebiliyoruz. Sağ tıklayıp özelliklere tıklıyoruz.

Ve bu hizmeti Devre Dışı hale getiriyoruz.

Xbox hizmetlerini kapatma:
Windows arama yerine tekrardan hizmetler yazıyoruz ve enterliyoruz.

En aşağılarda Xbox ile ilgili 4 hizmeti de aynı şekilde yaptığımız gibi devre dışı hale getiriyoruz.

Bazı fotoğraflar açılmıyor.

Dosya Ekleri

• 1721490860735.png
    28,2 KB · Görüntüleme: 304
Ya da atlas OS'a geçin bunlarla uğraşmak istemiyorsanız Windows 10 / Windows 11 için de var Türkçe dil desteği falan + debloat +shutup10 yaparsanız daha iyi olur bunların yapılmış hali 3. parti biri tarafından yapılmıştır kaynak kodları da açıktır güvenilir yani bence atlas OS'a geçin düşük bir sisteminiz varsa yoksada geçebilirsiniz RAM kullanımı çok fazla düşürüyor şu an olarak atlas OS kullanarak bunu yaziyorum.

Yazmayı unuttum gerçekten güzel bir rehber olmuş eline sağlık.

Benim RAM'lar oyun açık değilken 18 GB kullanılıyor 16 GB RAM kullanan insanlar nasıl kullanıyor anlamış değilim.

Windows Defender'ı kapamak 1tık saçma geldi onun dışında helal olsun.

Windows Defender çok iyi değil bence onun yerine ESET, Kaspersky, Malwarebytes, BitDefender daha korunaklı olacaktır çünkü Windows Defender virüs olmayan bazı şeyleri de virüs olarak sayıyor o yandan kötü yoksa Defender da iyidir.

Benim RAM'lar oyun açık değilken 18 GB kullanılıyor 16 GB RAM kullanan insanlar nasıl kullanıyor anlamış değilim.

Onu bir hocam söylemişti, kullandığınız RAM'in yarısını bilgisayar kendisi için kullanıyor diğer yarısıda sizin kullanımınız için bırakıyor demişti. Ama evet günümüzde 16 GB yetersiz, en az 32 lazım o da pahalı. 2. ele pek güvenmiyorum ve kaliteli RAM'lerden bahsediyorum.

İstersen 128 GB RAM kullan Windows ne kadar RAM var ise ona göre kendini ayarlıyor ve ona göre kullanıyor.

16 günümüzde bence hala yeterli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…