Çözüldü Yeni XFX 7800XT sisteme görüntü gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

766319

Picopat
RAM
16GB DDR5 RAM 6000Mhz
Ekran kartı
XFX 7800XT QICK
Anakart
Gigabyte B650M DS3H
İşlemci
R5 7500F
Arkadaşlar yeni sistem kurdum, tüm bağlantıları yaptım ama belki gözden kaçırdığım bir şey vardır diye yazıyorum.

Anakartın 24 pinlik bağlantısı, CPU'nun 8 pin bağlantısı ve ekran kartının 8+8 pin bağlantısı, soğutucu 4 pin bağlantısı yapılı.
Herhangi bir parçayı ters, yanlış takma gibi bir durum yok hepsi yuvasına hiç kuvvet uygulamadan tak diye oturuyor zaten.

RAM'in RGB yanıyor, sistem çalıştırdıktan sonra kapanma durumu yok çalışmaya devam ediyor.
CPU ya da GPU sorunlu olabilir diye düşünüyorum fakat GPU ilk çalıştırmada dahi fanı dönmüyor ama sistemi kapatırken güç girişinin yanındaki kırmızı ledler yanıp sönüyor bundan dolayı GPU'ya güç gidiyor diye düşünüyorum.

CPU ısınmıyor, şimdi biraz daha uzun bir süre bekleyip tekrar bakacağım soğuk mu diye, CPU kaynaklı da olabilir ya da anakartın birkaç pini yamuk gibi duruyordu iğne ucuyla düzelttim fakat anakart kaynaklı da olabilir.

Duruma göre bir bilgisayarcıya götüreceğim yedek parçalarla test etmek için ama farklı bir bakış açısı lazım önceden.

Bir de son olarak, benim anakart Rev 1.0 versiyon, 7500F sonradan çıktığı için BIOS update kaynaklı sorun olabilir mi? Support liste baktığımda 7500F görünüyor ama bilemiyorum.

800W Gold PSU High Power

Bilgisayarı 15-20DK açık tuttum, işlemci ısınmış fakat ekran kartı buz gibi.
Ekran kartının fanları yine dönmüyor fakat sistemi kapatırken 2 tane kırmızı led yanıyor videoda gösterdim.

Sorunu kendim çözdüm arkadaşlar. Tüm bağlantıları kestikten sonra anakarttaki CLR_CMOS 'u 5-10sn tornavida ile temas ettirip sıfırladım ve düzeldi.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı