Yeni Yasa: F Klavye

Kusura bakma ama buna hiç inanasım gelmedi. Neden Türkçe bir klavye evrensel klavyeden daha önce kullanılsın ki?
Ben öğretmenimin yalancısıyım. Bana gayet mantıklı geldi. F klavyede en çok kullanılan karakterler orta dizelerde bulunuyor. Bu yüzden Q klavyede en çok kullanılan karakterler kenarlarda bulunuyor. Millet Q klavyede daha yavaş yazacağı için PC'ler parmakların hızına yetişsin diye Q klavye yapmışlar.

Kaynak: Q klavye - Vikipedi

Son düzenleme:
Bende memurum her iki klavyeyi de kullandm. Ama F klavye kesinlikle Türkçeye daha yatkın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şöyle boş şeylerle uğraşacağımıza pardusu geliştirip resmi kurunlarda zorunlu hale getirseydik güzel olmazmıydı? Tum meb okullarında bilgisayarlarin işletim sistemi korsan. Eb azından resmi daireler izlenmezdi.

Saçma. Q Klavye yasaklanamaz. Çoğu kişi Q klavye kullanıyor. F klavyeye geçmek demek yazma hızı konusunda sil baştan demek. Ayrıca dizüstü bilgisayarlar ne olucak?

Abi zaten akıllı tahtalarda F klavye kullanıyoruz. Hocalar bile yazamıyorken.... (Aman neyse çokta umrumda. Akıllı tahtadaki sözde engelleme programı olan NetSupport adlı programı iptal etmem çok kolay olmuştu. Ardından direk klavyeyi Q yapmıştım, yine yaparım. )

WASD ne olacak? Ya da QWER... Alışkanlıklardan vazgeçmek öyle kolay değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…