Yeni yıla girerken Steam sizce fiyatları arttırır mı?

JonTurk06

Hectopat
Katılım
12 Haziran 2018
Mesajlar
645
Çözümler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sadece yeni yıl degil tüm dünyada yeni Mali yıla giriyoruz. Steam sizce fiyatları arttırır mı? Daha 1 ay var, dolar böyle giderse 15 olacak gibi bence kaçınılmaza yaklaşıyoruz. Almak istedigim son 2-3 oyunu da alıp uzun bir süre Steam defterini kapatacagım gibi duruyor.
 
Steam uzun bir zamandır düşük kurdan oyun satmalarını söylüyor yapımcılara. Bunun sebebi Steam'ın Türkleri çok sevmesi değil takdir edersiniz ki. Türkiye'ye olan ilgisizlikten. Fark ederlerse oyunlara iyi bir zam geleceğini düşünüyorum.
 
Büyük ihtimalle bi' artış gelecektir, 1.5-3.5 arası tutuyorlar zaten uzun süredir, ben bekliyorum açıkcası.
Fiyatları Steam değil yayıncı firma belirliyor diye biliyorum bazı oyunlarda fiyatlar artar büyük ihtimalle ama hepsinde değil.

Evet öyle fakat daha küçük yapımcı ve yayıncılar genellikle Steam'in belirlediği kurdan ilerliyorlar.
 
Steam fiyat arttırmayı çok sever, yeni yılda yeni fiyatlar bizi karşılamış olacak.

Fiyat arttırmayı sever dediğiniz Steam yıllardır dolar kurunu 2,5 da sabit tutuyor bunun dışında Steam oyunların fiyatını kendi belirlemiyor mesela;

EA in FIFA 22'yi çıkardığını düşünelim Steam EA e 60x3'den 180 TL gibi bir fiyat öneriyor fakat EA daha fazla para kazanmak istediği için Steam'in bu önerisine karşı çıkıp ben kendi istediğim fiyattan satmak istiyorum diyor ve ürünü daha pahalı şekilde sunuyor yani Steam'in fiyat arttırdığı falan yok aksine Steam fiyat düşürmeye çalışıyor.

İndie firmalar ise Çoğunlukla Steam in önerilerine uyup uygun fiyattan çıkarıyorlar oyunu.
 

Geri
Yukarı