Yeniden Başlat nedir?

Makaleler
115
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Hepimiz yeniden başlat olayını biliyoruz, adı üstünde sistemi yeniden başlatıyor. Ancak detayını merak ettiğimden dolayı bu konuyu açmak istedim.

Aklıma 2 tane soru var.

• Yeniden Başlat işleyişi nasıl oluyor, yani yeniden başlat dediğimizde hangi işlemler gerçekleşiyor sırasıyla?
  • Yeniden Başlat tuşu nasıl aniden sistemi kapatabiliyor? Fişten çekmek kadar hızlı bir süresi var. Windows üzerinden yeniden başlata tıklayınca o kadar hızlı kapatmıyor.

Yeniden Başlat işleyişi nasıl oluyor, yani yeniden başlat dediğimizde hangi işlemler gerçekleşiyor sırasıyla?

Reset tuşu bilgisayarı fişten çekip sonra tekrar takmakla aynı işlevi görür. Bilgisayar takıldığında vs. kullanılır. Çok kullanmanızı önermem

• Hocam kasa üzerindeki yeniden başlat tuşu anakart üzerinden işletim sistemini kapatmadan hemen reboot etmesini sağlar.
  • Windows üzerinden geç kapatmasının sebebi system("c:\\windows\\system32\\shutdown /r"); bu kodu uygular ve gerekli programları doğru şekilde kapatıp bitmesini bekler daha sonra reboot eder.

Son düzenleme:
"Yeniden başlatma, Kapat’ın aksine çekirdek dahil olmak üzere bilgisayarın tüm işlemlerini kapatıyor. Bu, bilgisayar yeniden başlatıldığında tamamen temiz bir başlangıç yaptığınız anlamına gelir, ancak her şeyin çalışması daha uzun sürer.

İşletim sisteminin üreticisi Microsoft, bir e-postada açıkladı “Güncelleştirmeleri / yazılımı yüklerken ve hataları gidermek için yeniden başlatma kullanılmalıdır.” Bazı yazılım yüklemeleri ve güncellemeleri aslında işlemi bitirmek için Yeniden Başlat’ı kullanmanızı gerektirir. Bilgisayarınız donmuşsa veya başka bir hata veriyorsa, Kapanma daha eksiksiz bir seçenek gibi görünse bile Kapatma yerine Yeniden Başlat’ı kullanmalısınız."

Ya hocam sırasını söyledim işte, önce bilgisayar kapanır sonra tekrar açılır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu konunun içeriğini okumadan yorum yapanlara uyuz olduğum kadar kimseye uyuz olmuyorum.
Bu yorumları yazan bir tane arkadaşla dün 2-3 sayfa boyunca GTX 950 ile RDR ve FH4 oynadığıma inandıramadım kanıtlarıyla birlikte inandıramamıştım en sonunda moderasyon ekibi olaya dur diyip mesajları silmişti.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı