Yenilenmiş iPhone mu, 2. el iPhone mu?

Birkaç tane iPhone 8 buldum bütçeme uygun ama 2. el çok sorun çıkarabiliyor diyenler de var. Sizce neye dikkat etmeliyim satıcıyla konuşurken, ne gibi sorular yardımcı olur?

İnternette şehrinde bulunan 2. el ilanlara bakıp satan kişiyle buluşup telefonu kontrol edip al bence .
Teşekkürler hocam.

Son düzenleme:
Bir aralar almayı düşünüyordum ama vazgeçtim.
Bir aralar dediğim 1 ay önce felan
İlla iphone mi düşünüyorsunuz.Benim de öyle bir bütçem var.Samsung Galaxy S7 edge bulursam alacağım.Android 10 rom atınca iyi oluyormuş.

2.el alınmalı. IMEI kayıtlı mı diye kontrol etmek ve parça değişimi olmamış diye bakmak lazım. (Genelde batarya değiştiriliyor)
Sanırım genel olarak herkesin cevabı bu yönde oldu, dikkat edeceğim. Teşekkür ederim.

İkinci el iPhone almanı tavsiye ederim. Yenilenmiş IPhone'dan uzak dur.

İkinci el daha mantıklı.

Hem fiyatı çok pahalı yenilenmişin. Hem değişen parça çok büyük ihtimal orijinal değil. Yarın bir gün sorun çıkarabilir.

Ama ikinci el de orijinal olur cihaz. (Fiyatına göre tabi) Uygulama ile kontrol de edebilirsin değişen parçaya. Bir de fiyat avantajı var tabiki.

Bir aralar dediğim 1 ay önce felan

İlla iphone mi düşünüyorsunuz.Benim de öyle bir bütçem var.Samsung Galaxy S7 edge bulursam alacağım.Android 10 rom atınca iyi oluyormuş.
İster istemez akıl çeliyor hocam bu yenilenmiş telefonlar.
Android kullanmıştım zamanında ama iki telefonumdan da memnun kalamamıştım, bir kere iPhone kullanınca bırakamıyorsun sanırım. Bu telefonum da baya dayandı bana gerçi ama bana da Samsung al diyen oldu. Yine de bildiğimden gideyim diyorum.

Son düzenleme:

1000TL daha ekleme durumun varsa iPhone 8 yerine ikinci el SE 2020 almanı tavsiye ederim. Hem daha güncel hem de daha performanslı bir cihaza sahip olursun.

Sağolun hocam, dikkate alacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…