Yerden yüksekte şınav çekmek nereleri çalıştırır?

closed.selim

Picopat
Yer
26°14'53"N 71°16'23"W
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP Victus 16 | RTX 4050 6GB, 16GB ram, 1TB ssd, İ5 14. nesil
Meslek
Öğrenci
Yerden yüksekten kastım şu;

Örneğin sağ ve sol elin altına 3 adet aynı kalınlıkta kitap koyarak elleri yükselterek nizami şınav çekmek.

Normal şınava göre nereler daha aktif çalışır? Göğüs ve ön omuzlar mı? Ayrıca planche hareketi için faydalı olur mu?

Yüksekliği fazla abartırsan aşırı zorlamadan kas yırtığına kadar götürme ihtimalin her zaman var. Normal şınav eğer çok kolay geliyorsa bunu zorlaştırmak için esneklikten ziyade spor salonlarındaki aletlere ihtiyacın var ki ağırlığı artırabil. Onu da evde bir çantanın içine ağırlık koyup sırtına çantayı takarak şınav çekersen yapabilirsin. Elleri yükseltmekten daha yararlı olur

Incline şınav isimli hareket anlattığın hareket ve üst göğüsünü çalıştıracaktır hedef bölge olarak doğru yaparsan ancak kas aktivitesinin en iyi halini istersen tam tersine decline şınavı öneririm bu şınavda ise eller yerine ayakların yüksekte olacak şekilde pozisyonlanman gerek. Bu sayede hem üst göğüse inanılmaz bir etki yakalarsın hem de omuzlarına dayanıklılık kazandırabilirsin. Planche için etkisi olur mu emin değilim bana kalırsa illa ki olur çünkü göğüs gelişecek ama bu konuda yeterli bilgiye sahip değilim net bir şey söylemem o hareket için.

Yüksekliği fazla abartırsan aşırı zorlamadan kas yırtığına kadar götürme ihtimalin her zaman var. Normal şınav eğer çok kolay geliyorsa bunu zorlaştırmak için esneklikten ziyade spor salonlarındaki aletlere ihtiyacın var ki ağırlığı artırabil. Onu da evde bir çantanın içine ağırlık koyup sırtına çantayı takarak şınav çekersen yapabilirsin. Elleri yükseltmekten daha yararlı olur
Spor salonu imkanım maalesef yok. Okulum geç bitiyor ve salon ücretlerini karşılayabilecek durumum yok. İleriyi göremediğim için konuşmak doğru olmaz ama şuanda maddi zorluklar yaşıyoruz.

Ve normal şınavda tek seferde 35'i 40'ı görebiliyorum nizami şekilde. Sınıfta beden dersinde en çok şınavı ben çektim. Yani çok zorlamıyor artık. Biraz daha varyasyonları deneyerek biraz daha artık bölgeler için zaman ayırmak istiyorum. Elbette normal şınava devam edeceğim ağırlık da eklerim ancak dediğim gibi varyasyonlara girerek biraz da kendimi akrobatik hareketler için geliştirmek istiyorum. Ayrıca şınav takozu var onunla yapacağım. Yani yerden çok aşırı yüksekte değil. 1 karış yükseklikte maksimum.

Incline şınav isimli hareket anlattığın hareket ve üst göğüsünü çalıştıracaktır hedef bölge olarak doğru yaparsan ancak kas aktivitesinin en iyi halini istersen tam tersine decline şınavı öneririm bu şınavda ise eller yerine ayakların yüksekte olacak şekilde pozisyonlanman gerek. Bu sayede hem üst göğüse inanılmaz bir etki yakalarsın hem de omuzlarına dayanıklılık kazandırabilirsin. Planche için etkisi olur mu emin değilim bana kalırsa illa ki olur çünkü göğüs gelişecek ama bu konuda yeterli bilgiye sahip değilim net bir şey söylemem o hareket için.
Decline fazlaca ön omuza vuruyor. Tam verim alabildiğimi düşünmüyorum. Normal şınavda dediğim gibi 35'i 40'ı görüyorum yani genel olarak ilerlemişlik var. Bu sebepten aniden ön omuza yüklenmek yerine ellerimi yükseltip göğüs, arka kol ve omuzları aynı anda çalıştırmayı düşündüm. İncline decline kadar omuzlara vurmuyor çünkü. Ancak dediğinizi düşüneceğim. Her yer gelişikken omuzları eksik bırakırsam bir de onun için cırmalarım. Omuz hedefli de çalışabilirim.

Ağırlık artırman gerekli. Spor salonu imkanın yok ise sırt çantasına taş koyarak ağırlık artır.
2+2 kilo olacak şekilde 2 adet bilek ağırlıklarım var. Bunu sırtıma koyarak çekebilirim. Ancak ne kadar arttırmam lazım onu bilmiyorum. 4kg ekstra ağırlığın etkisi olur mu bilmiyorum. Daha fazlasını eklemeli miyim bilmiyorum. Normalde barfikste 4kg ekleyerek gücümü arttırmıştım ancak sırt kasları ile kol ve göğüs kasları bir değil maalesef.

Ağırlık arttır, mesafe arttır. Zorlamadan ama. Yok iğne yemiş gibi kasını yırtarsın tendonunu yırtarsın.
Mesafeden kastınız yerden yükseklik mi hocam? Eğer öyleyse dediğim gibi şınav takozları ile çok olmayacak şekilde arttıracağım zarar vereceğini düşünmüyorum. Ağrılık arttırırken ne kadar arttırmalıyım onu bilmiyorum ki işte.

2+2 kilo olacak şekilde 2 adet bilek ağırlıklarım var. Bunu sırtıma koyarak çekebilirim. Ancak ne kadar arttırmam lazım onu bilmiyorum. 4kg ekstra ağırlığın etkisi olur mu bilmiyorum. Daha fazlasını eklemeli miyim bilmiyorum. Normalde barfikste 4kg ekleyerek gücümü arttırmıştım ancak sırt kasları ile kol ve göğüs kasları bir değil maalesef.
Daha fazla ağırlık elde etmek istersen bir sırt çantasına ağır kitap koyup takabilirsin.

Yerden yüksekten kastım şu;

Örneğin sağ ve sol elin altına 3 adet aynı kalınlıkta kitap koyarak elleri yükselterek nizami şınav çekmek.

Normal şınava göre nereler daha aktif çalışır? Göğüs ve ön omuzlar mı? Ayrıca planche hareketi için faydalı olur mu?
Eğer normal şınavdan daha derine inmiyorsan (çok derine inmemelisin zaten) şınavdan daha kolay hissettirir. Şınav ile aynı bölgeleri çalıştırır: göğüs, ön omuz, arka kol. Planche için elleri daha karnına yakın hizaya koyup durmaya alışmalısın. Sonrasında bu pozisyonda şınav ile planche için gelişebilirsin.

Geri
Yukarı