Yerel ağ için sunucu sistemi toplama

Daha fazla  
Merhaba, hem üstünde çalışıp kendimi geliştirmek; hem de evde kullanmak üzere düşük güç tüketimli bir sunucu toplamak istiyorum. Temel amacım üzerinde çeşitli denemeler yapmak. Çoğunlukla yerel ağ üzerinde çalışacak olan ve muhtemelen aynı anda en fazla 3-4 kullanıcının erişmek isteyeceği bu tip bir sunucu için donanım olarak neler önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, hem üstünde çalışıp kendimi geliştirmek; hem de evde kullanmak üzere düşük güç tüketimli bir sunucu toplamak istiyorum. Temel amacım üzerinde çeşitli denemeler yapmak. Çoğunlukla yerel ağ üzerinde çalışacak olan ve muhtemelen aynı anda en fazla 3-4 kullanıcının erişmek isteyeceği bu tip bir sunucu için donanım olarak neler önerirsiniz?

Merhaba;

Konuyu donanım tarafın da bir yere açarsanız daha iyi cevaplar alabileceğinizi düşünüyorum. Sevgilerimle

istediğiniz bileşenlerle sunucu toplaya bilirsiniz kulandınız işletim sistemi ve yapacaklarınıza bağlı
örnek :windows server (sunucu) 3.0 ghz cpu 4 gb ram 500gb hdd veya 128gb ssd iyi olur anakart iğtiyaclara bağli
örnek : linux 2.0 ghz 1 gb ram 500 gb hdd veya 128 gb ssd gibi

Bunun için ille de sunucu tipinde bir bilgisayara sahip olmanıza gerek yok. Normal bir pc üzerine Windows Server işletim sistemlerinden birini veya Linux tarafında Ubuntu Server, Centos 6.5 gibi işletim sistemleri kurup ilk aşamada bilgi edinebilirsiniz. Yahut internet üzerinde sanal sunucu hizmetleri sağlayan bir çok firma var. VDS adı altında da satılabiliyor. Bunlardan birine gidip 1 gb rame sahip ufak bir hizmet alabilir ve bu hizmet üzerinde kendinizi geliştirebilirsiniz. Firma önerisi isterseniz özel mesaj yoluyla görüşebiliriz.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı