Yerli Hava Savunma Sistemi SUNGUR Envatere Girmeye Hazır

Katılım
22 Kasım 2016
Mesajlar
25.472
Makaleler
24
Çözümler
105
Yer
İstanbul
ROKETSAN’ın yerli savunma sanayii paydaşlarıyla birlikte geliştirdiği SUNGUR’un envantere girmeye hazır olduğu açıklandı.

SUNGUR envantere girmeden önce birçok testlere tabi tutuldu ve hepsinden başarıyla geçerek envantere girmek için kendisini kanıtladı. portatif özelliğiyle kara, hava, deniz platformlarına entegre edilebilecek ve çeşitli platformlarda kullanılabilecek.

Alçak, orta, yüksek irtifada ise HİSAR geçtiğimiz zamanda ilk defa Bahar Kalkanı Harekaı'nda kullanılmıştı.

SUNGUR'un azami menzil ve irtifada hareketli hedefe karşı yaptığı başarılı atışlar:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

maxresdefault.jpg
 
Haraketli hedef testinde gerçekten çok temiz vurdu İHA'yı. Türk savunma sanayisi her gün daha çok gelişiyor. Girsan'ın fabrikasına 100 milyon TL yatırım yapıldı, Sarsılmaz yurt dışında Glock'tan bile daha çok seviliyor. Bunları görmek güzel.
Şu borlarımızı böyle iyi kullanmamız iyi oluyor.
 
Savunma sistemleri konusunda ROKETSAN, ASELSAN ve diğer savunma sanayii şirketlerinin çalışmaları çok başarılı ilerliyor.

Keşke zamanında Ruslara S-400'ler için gömdüğümüz milyon dolarlar Türk şirketlerine ve sistemlerine yatırılsaydı demeden edemiyorum...
 
Keşke zamanında Ruslara S-400'ler için gömdüğümüz milyon dolarlar Türk şirketlerine ve sistemlerine yatırılsaydı demeden edemiyorum...

O gitti maalesef. Ancak umarım MMU konusunda bir şeyler yaparlar. En azından projeye ayrılmış bütçeyi gidip başka bir uçak peşinde koşmak için harcamazlar umarım.
 
Savunma sanayi ve ürettikleri içerisinde farklı alanlardan bir sürü ürün barındırdığından istihdam artıyor hem de ülkemiz savunma sanayinde oldukça gelişiyor. Sevindirici gelişmeler bunlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı