YGS Türkçe Hatalı Soru

• Konuyu başlatan 39896
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 7.066

39896

Megapat
Makaleler
8
Arkadaşlar Ygs de sorularımın cevaplarına bakıyordum bir soruyu emin olarak yaptım fakat cevap anahtarında başka şık çıkıyor. Soruyu sizlerle de paylaşmak istedim soru bence hatalı.

15 -Mutluluğun en önemli sırlarından bazıları bence şunlardır ( ) ömrümüzün sonuna dek çalışmak ( ) yeteneğimiz elverdiği ölçüde yararlı yapıtlar ortaya koymak ( ) gücümüz yettiğince ailemize ve çevremize destek olmak ( ) Bu parçada ayraçlarla ( ) belirtilen yerlere, aşağıdakilerin hangisinde verilen noktalama işaretleri sırasıyla getirilmelidir?
A =( ; ) (,) (.) (...) B = ( : ) (,) (,) (...)
C = ( : ) ( ; ) (,) (.) D = ( ; ) (,) ( ; ) (.) E = ( ; ) (,) ( ; ) (.)

Ben bu sorunun cevabını A yaptım. Cevap anahtarında B çıktı...

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi de 5 boşluk var ancak şıklarda 4 işaret verilmiş? Soru bu şekilde miydi sınavda?
Gökhan abi 5. şık örnek olarak verilmiş boşluk olan yerleri belli etmek amacıyla.

Düzenleme: 5. şıkkın olduğu cümle. "Bu parçada ayraçlarla ( ) belirtilen yerlere, aşağıdakilerin hangisinde verilen noktalama işaretleri sırasıyla getirilmelidir?"

Ya soruyu sen yanlış yazdın ya da soru gerçekten hatalı. Cevap şıklarınıda yanlış yazmış olabilirsin. Bu durumda senin yazımına göre sorunun doğru cevap şıkkı bulanmamaktadır. Doğru sıralama şu şekilde olmalıdır: ; , , ...
Neden b şıkkı doğru cevap olamaz onuda belirteyim. Senin yazımına göre ilk noktalama işareti ( : ) olamaz. Çünkü devamındaki "ömrümüzün" kelimesi küçük harflerle yazılmış. ( : ) işaretinden sonra cümle büyük harfle başlar.

Soru bu arkadaşlar hiç kasmaya gerek yok ben sınavda B yapmıştım ve doğru cevap ta B.
upload_2016-3-16_15-1-0.png

Soru bu arkadaşlar hiç kasmaya gerek yok ben sınavda B yapmıştım ve doğru cevap ta B.
Eki Görüntüle 148481
Uzun yıllar önce bende sizler gibi bu sınava giriyordum tabi o zamanlar hem sistem çok farklıydı hemde daha zor ve kaliteliydi. Türkçe nefret ettiğim bir alandı. Ama şunu çok iyi hatırlıyorum ( : ) işaretinden sonra cümle büyük harfle devam eder. Bu süreçte dil bilgisi veya noktalama işaretleri kuralları değişti ise benim tezim yanlıştır demektir.

Gökhan abi 5. şık örnek olarak verilmiş boşluk olan yerleri belli etmek amacıyla.

Düzenleme: 5. şıkkın olduğu cümle. "Bu parçada ayraçlarla ( ) belirtilen yerlere, aşağıdakilerin hangisinde verilen noktalama işaretleri sırasıyla getirilmelidir?"
Soruyu okumaya bile üşeniyorum gördüğün gibi :) Şaka bir yana Türkçe ile aram çok iyi, YGS'de iyi net yapmıştım.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı