Yıl 2014, hala ayaklarımız yok

Tolga Şahin

Kilopat
Katılım
20 Nisan 2014
Mesajlar
919
Makaleler
1
Çözümler
1
Yer
İzmir/Bornova
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
İçerik Moderatörü - Freelance Çevirmen
En yeni çıkan fps oyunlarının çoğunda bile ayaklarımız yok. Aşağıya baktığımızda sadece yeri görüyoruz. Peki neden ? Çok mu zor bunun efektini yapması ? Call of Juarez' in 1. oyununda bile olan bu efekt neden güncel oyunlarda olmuyor. Yapmaya mı üşeniyor yapımcılar ?
 
Crysis'da vardı yanlış hatırlamıyorsam, bazı oyunlarda var bazılarında yok. Yapmak zor değil tabii ki, tercih meselesi yapmıyorlar.
 
Bana kalırsa gerekli bir şey değil. Zaten farkettiyseniz ayağımızı gördüğümüz hiçbir oyunda ayaklarımız ile senkronize bir şekilde yürümüyoruz. Ayrıca ayağındaki bota bakacaksın da ne olacak?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence düzgün bir şekilde olmalı. Sanki uçuyor gibi gidiyoruz ve olan oyunlarda da garip adım atılıyor.
 
Crysis 1'de görmüştüm ilk çok hoşuma gitmişti o zaman, bir tane daha oyunda gördüm ama adını hatırlamıyorum, Battlefield 3 ve 4'te gördüm.
 
FPS ( First Person Shooter) oyunlarını çoğunun şımarıklığı diyelim, 1.Kişinin gözünden bakınca ayak görünmüyor demek ki :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yapmak zor değil. Siz yürürken onu senkronize etmek zor oluyor. Mesela bir oyun oynamıştım. Adını hatırlamıyorum. Eğilseniz bile ayaktaymışsınız gibi görünüyordu. Böyle buglar oyunun küçük hataları oluyor. Küçük hatalarda birike bireke incelemelerde kötü puana sebep oluyor. Yani yapımcılar bir yandan risk almak istemiyorlar.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı