Yine bir cinayet vakası daha!

• Konuyu başlatan T21
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 45
  • Görüntüleme 2.958
@selef ahlağı arka planda tutarak insanlar ile hoşgörü ve iyimserlik gibi duygularla iletişim halinde olmalıyız, ahlak insandan insana esneyen yazısız kurallar bütünüdür hocam.

Evet, katılıyorum. Fakat şöyle bir şey var. İnsanlara hoşgörü ve iyimserlik ile yaklaşılırsa, yüzyıllar sonra bunlarda insandan insana esneyecek ve bir kalıp haline gelecek.

Evet, katılıyorum. Fakat şöyle bir şey var. İnsanlara hoşgörü ve iyimserlik ile yaklaşılırsa, yüzyıllar sonra bunlarda insandan insana esneyecek ve bir kalıp haline gelecek.
O kısım da doğru, muhtemelen iyi ve refah seviyesi yüksek olan bir yaşamı hedeflemek için çağın koşullarına ayak uyduran bir eğitim hedeflenmelidir velakin bu gerçeklik payı yüksek olan bir plan olsa dahi itopya hayal etmek durumuyla eş değer gözüküyor.

Bir şey merak ediyorum. Her gün böyle cinayetler oluyor. Ancak kızların geneli manita ararken sorunlu ve suçlu tipler arıyor. Sonra böyle haberler de artıyor. Niye?
İnsan tamamen çevresinden etkilenen bir varlıktır. Bir insan bebeklik anından itibaren eğitimli, psikolojik açıdan sağlıklı bir ailenin içinde büyürse bu tarz insanlardan hayatı boyunca uzak durur.

O kısım da doğru, muhtemelen iyi ve refah seviyesi yüksek olan bir yaşamı hedeflemek için çağın koşullarına ayak uyduran bir eğitim hedeflenmelidir velakin bu gerçeklik payı yüksek olan bir plan olsa dahi itopya hayal etmek durumuyla eş değer gözüküyor.

Cevap cümlenin içerisinde yatıyor; eğitim.

"Yapılan inceleme sonucu cani kocanın 18 suç kaydı olduğu ortaya çıktı."

Nokta.
Keşke olmasa ama kadınların bir eş seçerken dikkatli seçmesi gerekiyor. Aslında kızın da suçu yok. Tamamen yetiştirilmesi ile alakalı. 18-19 yaşında evlenenlerin ya genelde anası babası cahil insanlar oluyor ya da töreleri oluyor.

Cevap cümlenin içerisinde yatıyor; eğitim.
Maalesef ki Doğu coğrafyasında, bireyin kendisini yetiştirmesi gerekiyor.
Günümüzde özellikle kadınlara fenomen yaşam, çocuk büyütmeme, kalıplara sığmayan kadın gibi şeyler pompalanıyor, bu sebeplerle bireyin kendisini yetiştirmesi önem teşkil ediyor.

Maalesef ki Doğu coğrafyasında, bireyin kendisini yetiştirmesi gerekiyor.

Orta Doğu'da yaşayan bir insan, gerçekten de kendisinin anne ve babası olmak zorunda. Zira bu coğrafyadaki anne ve babalar, gördüğü kültürü ve adetleri çocuklarına empoze etmek ve onları kendilerine benzetmek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı