Yine HP, yine ısınma sorunları

crazytoones

Hectopat
Katılım
19 Mayıs 2013
Mesajlar
20
HP Pavilion g6 model laptopum var. 7670M ile Intel'in masaüstünde kullanılan bir ekran kartı var içinde. Şimdi ben son AMD driverını indirdim, değiştirilebilir grafik sistemi varmış, eyvallah. Girdim oynadığım oyunların performansını maksimum yaptım. Önceden kasan oyunlar akıyor güzel ama sıkıntı şu ki makine 101 dereceye varabiliyor(Everest'ten baktım). Bununla birlikte bilgisayarı ne zaman boş bıraksam bir şekilde laptop ısınmaya başlıyor, sadece masaüstü olmasına rağmen. Fan sesini ne zaman duysam gidip derecesine bakıyorum, 90-100 arası gidip geliyor.

HP'nin dandik soğutma sisteminden haberdarım ama bu kadar da olmaz arkadaş. Garanti dışında bir çözümü var mıdır bunun?
 
Isınma sorununun tek açıklaması fan'dır. Garanti dediğine göre cihaz garanti kapsamı içinde ben senin yada servis dışı bir bilgisayarcının içini açmamasını tavsiye ederim. Büyük bir ihtimal HP zaten fan yerine emzik büyüklüğünde bir şey koyduğu için cihaz ondan ısınıyordur bir de fan içinde pislik toz biriktiyse vay haline. Tavsiyem servise vermen olacak üzgünüm, umarım farklı bir yöntem önerebilir forumda ki arkadaşlar. İyi forumlar dostum. Bu arada cihaz kaç senelik ?
 
Hocam eski kasa almışsınız. HP bıraktı bunları. Keşke bu hatayı yapmasaydınız. Notebook soğutucusu alın. Tabii işe yararsa.
 
Usta Eylül'de aldım üniversiteden dolayı. Fazla olmadı ama 60 derecenin altına inmiyor cihaz, tozu çekmiştir bayağı. Teşekkürler ilgin için, servisten başka çarem kalmadı anlaşılan.

EDIT: Eski kasa derken? Eski kasa olduğunu sanmıyorum.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı