Yivsiz ruhsat taşıma işlemleri

zubizaretta13

Kilopat
Bulundurma amacı ile yivsiz ruhsat almayı düşünüyorum. Otomobilim yok. e-Devlet ile başvuracağım sanırsam. Kaymakamlık duydum orayada mı gideceğim? Ruhsatı aldıktan sonra aldığım tüfeği karakola götürüp kayıt ettiriyormuşuz diye duydum. Fakat benim otomobilim olmadığından bunu sokakta meskun mahalde ya da minibüste taşıyamayacağımı taşısam da çok garip olacağını düşünüyorum. Yapanlar nasıl yaptı?

Bulundurma amacı ile yivsiz ruhsat almayı düşünüyorum. Otomobilim yok. e-Devlet ile başvuracağım sanırsam. Kaymakamlık duydum orayada mı gideceğim? Ruhsatı aldıktan sonra aldığım tüfeği karakola götürüp kayıt ettiriyormuşuz diye duydum. Fakat benim otomobilim olmadığından bunu sokakta meskun mahalde ya da minibüste taşıyamayacağımı taşısam da çok garip olacağını düşünüyorum. Yapanlar nasıl yaptı?
İlk önce karakola gideceksin. Senden istedikleri belgeleri tamamlayacaksın. Kaymakamlık , vergi dairesinden borcu yoktur vs. Ödenecek harçlar cart curt zaten karakoldaki arkadaşlar anlatacaklar sana. Herşeyi karakola vereceksin ve bekleyeceksin yaklaşık bir haftaya ruhsatın hazır olacak. Karakola gidip Yivsiz tüfek alabilir Kağıdını alacaksın. Ve gidip av bayii den o kağıtla tüfek alabileceksin. Tüfeği ve faturasını karakola götüreceksin. Orda tüfeği inceleyip sana ruhsata basıp sana ruhsatı ve tüfeği teslim edecekler. Ben 3 yıl önce almıştım bu şekildeydi. Ama ilk önce kesinlikle karakola git orda yönlendirirler zaten :D

Taşımakta bir sakınca yoksa ne sıkıntı olabilir ki? Tutup da bir şeye sarmadan götürmeyi düşünüyorsan o zaman garip olur doğru. Ama saracak bir şey bulamayacak mısın ki? Bilgim yok yada parçalarını ayırıp öyle götürülebilir belki. Gerçi gerek olacağını sanmam.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı