- Makaleler
- 2
Her sabah erken saatlerde ve akşama doğru spor yapıyorum. Öğünlerimi bozmamaya ve değiştirmemeye çalışıyorum. Ancak bazı günler vücudun seni uyarır ve başka şeylere ihtiyaç duyar. Yağ, şeker gibi. O zamanlarda vücuduna kulak ver ve yağ, şeker al vücuduna. Yağ ve şeker derken cips-kola yap demiyorum. Karpuz gibi şekerli meyveler ve badem, fındık gibi doğal yağlar al vücuduna. Yaklaşık olarak öğünlerimi yazayım sana.Hocam sağolun. Son olarak siz günlük nelerle besleniyorsunuz?
Kahvaltıda genel olarak;
- 1 Domates
- 1 Salatalık
- 1 Biber
- Bir parça kaşar peyniri
- Bir parça beyaz peynir
- Bir parça salam-sosis (Bunların yararlı şeyler olmadığını biliyorum ancak bu gibi yiyecekler fastfood açlığınızı dindirir.)
- 3-4 adet haşlanmış yumurta beyazı (Evet sadece beyazı çünkü sarısı sadece yağdan ibaret.)
- 6-7 adet zeytin (Tuz kaybını dengeler.)
- Yarım dilim tereyağlı ekmek (Tereyağı gerçek tereyağı ve ekmek köy ekmeği.)
- Ve bolca pulbiber - karabiber (Acı metabolizmayı hızlandırır. Bir sağlık sorununuz yoksa acı yemenizi tavsiye ederim.)
- 1 bardak çay
Ara öğünlerde kuruyemiş, kavun, karpuz, elma, armut, havuç gibi yiyeceklerle besleniyorum. Limonlu, acılı 1 kase yoğurt muhteşem bir ara öğün. Kesinlikle deneyin. Yağ yakımını hızlandırır. Aynı zamanda sade Türk Kahvesi içebilirsin. Yüksek kafein oranı ile yağ yaktırır. Ve tok tutar.
Akşam yemeklerinde ise annem ne yaparsa onu yiyorum açıkçası. Çorba, sulu yemekler gibi. Ekmek tüketmiyorum. Şeker kullanmıyorum. Tuz ise minimum miktarda. Yemeklere katıldığı kadar.