Bir konuda fikrinizi almak istiyorum. 2007'liyim ailem okula 1 yıl erken başlatmıştı ve şu zamana kadar da geçen yıl liseden 2024 Haziran'da mezun oldum. 4 yıl çok çabuk geçti korona olsun zaten 1-1.5 yıl gitti lisenin belli bir bölümü ortam yüzünden benim için kötü geçti. Çalışmadan da YKS'de sadece TYT girdim 51-55 soru falan çözdüm 780-800 bin girdim. Daha sonra da 2 yıllık istemediğim için mezuna bıraktım(normalde yaşımdan dolayı bu yıl girmem gerekiyor olsa da) bu yıl da her şey üst üste geldi annem 2024 sonlarında göğüs kanseri olmuştu 2025 şubat ayına kadar iki göğsünü de aldılar. Bu yıl şubat ayından mart sonuna kadar da bir iyileşme süreci oldu babam da bazı zamanlar hastaydı. Allah'a şükür ikisi de çok iyi şu zamanlar köy hayatı yaşıyorum, sorumluluklar, işler, hayvan, sınav, aile-komşu-dost fikirleri yorulmaya başladım. Sınava da az bir süre kaldı bu yıl da 4 yıllık giriyorum sözelim ne olacak bilmiyorum hala çok eksiğim var. Doğru düzgün çalışamıyorum çoğu zaman moralim mi bozuk anlamıyorum. Elimde test kitabı da yok denecek kadar az matematik sorusu çözeceğim deftere yazıp çözüyorum. Tekrar testleri var kafam kadar uzun uzun insanın içi bıkıyor. Bana bir akıl verin şöyle durumlar yaşayan abi, abla, dost kim varsa bu yıl nasıl bir sonuç gelecek bilmiyorum ama kendime güvendiğim tek dersler tarih, felsefe ve Türkçe biraz yani olmasa bile 2. ye mezuna kalınmalı mı ya da üniversiteye gidilmeli mi? Balıkesir'de yaşıyorum veya burada ya da civarı 4 yıllık sözel bir bölüm düşünüyordum. Çok düşünceliyim içim buruk TYT-AYT bitsin de biraz dinleneyim istiyorum. Bana bir akıl verin sadece öğretmenlik ya da tarih bölümü felsefe falan düşünüyordum. Bazı yerlerde 3-4 kez mezuna kalan insanlar gördüm nasıl dayandılar anlamıyorum. Bana bir fikir verin ben hafta sonundaki sınavdan sonra olur da sonuç kötü gelirse ya da istemediğim olurda kalırsam da kendimi salmak gibi bir düşüncem yok defter kaynak, test kitabı olsun ne gerekirse alacağım ama ailem anlayışlı olsa bile beni bu durumda desteklerler mi kendimi onlara açamıyorum. İki abim var zaten benden 8-10 yaş büyük ve sadece ortaokul mezunları ama belli bir işleri var maden tamirci olsun, bir de toplum ne der soruları var kafamda sosyal medya, oyun olsun zaten uzun zamandır bende yok ev-iş-ev hayatına döndü kendimi gerçekten bir şeye verirsem hiçbir şey zor gelmiyor yapabiliyorum. Bahane olarak gelebilir ama içimi dökmek istedim sonunda ben karar vereceğim ama fikirlerinizi söyleyin ne yapmalıyım?