Arkadaşlar öncelikle merhaba, umarım iyisinizdir. Ben meslek lisesi çıkışlı ve kendi isteği üzerine bilişim alanına yerleşmiş birisiyim. Lisede 4 sene doğru dürüst bir şey öğrenememiş birisiyim. Lisede kültür derslerimin 11. ve 12. sınıfta kaldırılması ve 9-10. sınıfta da çok temel öğretilmesinden kaynaklanıyor.
Şimdi gelelim asıl konuya; ben son sene staj yüzünden sınava öylesine girip, en azından o ortamın nasıl bir hava olduğunu ve sınavı az çok kestirmek için hem YKS hem de MSÜ'ye girdim. Şimdi asıl bu sene çalışacağım. Geçen sene tüm işlerimi hallettim; lise diplomamı aldım, stajımı sorunsuz tamamladım ve şu an tam odak YKS'ye verdim.
Matematik temelim olmadığı için matematik adına hiçbir şey yapamıyorum. Hatta bu sene matematikten biraz çözseydim, istediğim yere yerleşebilirdim ama işte malum, işler oldu… her neyse, dershaneye yazıldım. Yaz kursuna da gidiyorum, en azından temeli biraz geliştiririm. Sonrasında sene içinde hep dershaneye gideceğim, sadece dershane ve ev arası yapacağım, yani uğraşacak başka bir şeyim olmayacak.
Neredeyse bütün koçlukları dinledim YouTube'dan ve oğuz Usta'nın tavsiyesi üzerine bıyıklı matematik “10 günde temel atma garantili kampı”na başlayacağım. 14 günde sindire sindire gideceğim. Daha sonrasında bu kitap bittikten sonra 345 ve matematiğin ilacı'nı önerdi. Bunlarla da ilk 12 konuyu çözüp temelimi atıp, sonrasında problem ve TYT konularının tamamını paralel bir şekilde götüreceğim. Belki AYT de girer ama şu an temel olmadığı için TYT çalışmak zorundayım.
Problem şu an günlük çözemem çünkü problem için ilk 12 konuyu iyi yapabilmek lazım. O yüzden ilk bu kitap, sonra 10 günde problemlere temel atacağım Allah'ın izniyle. Ama dershanedeki rehber hocası "aktif matematik", “matematik karekök sıfır” gibi kitapları al diyor. Ama bende zaten ona benzer kitap var, neredeyse o da bıyıklı matematik “10 günde temel atma” kitabı. Üstüne bir daha niye kolay yayın çözüp gereksiz zaman kaybı yapayım diye düşünüyorum.
Oğuz Usta'nın dediği bana daha mantıklı geldi. En azından acil matematik ve 345 çözmek daha iyi olur, daha kaliteli sorular görmüş olurum diye düşünüyorum. Sizce yanlış mı düşünüyorum? Yoksa “senin yerinde ben olsam aynı yolu izlerdim” mi dersiniz?
Hedefim en az 300 bin ile MTOK bölümlerine yerleşmek ama ben hedefi yüksek tutup 150 bin yapmak istiyorum. Yani kendimi yıl içinde “300 bin yaparım” diye avutmak istemiyorum. Sizce yapılabilir mi en az 300 bin? Dediğim gibi OBP 85,5. günlük paragraf ve matematik çözüp yazı iyi değerlendirmek istiyorum.
Sosyal iyi, en az 10 net geliyor, denemede zor da olsa… fen için de; fizikte dalgalar, optik gibi konuları bitirdik. Dershanede bir şeyler öğrendim, bayağı soru tarzı görmem gerekiyor. Biyoloji de Allah ne verdiyse, kimya ise sadece çok zor geliyor baya çalışmam gerek.
Bunu okuduğunuz için teşekkür ederim, zamanınızı bana ayırdığınız için cevaplarınızı bekliyorum.