YKS 2026 için tavsiyeler

kemalbey75

Centipat
Yer
Erzurum
Arkadaşlar 12'ye geçtim, tavsiyelerinizi almaya geldim. Süreç çok zor mu, nasıl çalışılmalı bu soruları soracağım. TYT'de 80-90 arası yapıyorum. Şu an sıkıntılarım TYT matematikte 10 sorunun süresinin zar zor yetmesi, TYT fizik ve coğrafya. Coğrafyam cidden kötü, yani sosyali nasıl halledeceğim bilmiyorum. İlk 100'e oynamak istiyorum. 11. sınıfta AYT'ye çok çaba sarf ettim, şu an yazın da 11'i tekrar ediyorum.

Kolay gelsin öncelikle. Süreç pek kolay değil özellikle de hedef yüksek olunca daha da stresli bi süreç olabiliyor ama bu sakın gözünü korkutmasın. Nasıl çalışılmalı sorusunun net bi cevabı yok kişiden kişiye değişir. Yaz tatili kendi çalışma şeklini bulabilmen ve kendini tanıman için çok iyi bi fırsat. 9.sınıftan beri matematik temelim çok iyi olmasına rağmen yazın çözdüğüm TYT denemelerinde ben de Matematikte zaman sıkıntısı yaşıyordum. 345 soru bankasını çözünce süreyi daha iyi kullanmaya başladım. TYT'de mat soru bankası çözülmez gibi bi önyargın olmasın mutlaka 1 tane olsa bile çöz, soru tiplerine aşina ol. Sonrasında netlerin de artmaya başladıkça denemelerle falan iyice ilerlersin. TYT Fizik adına ben VİP Fizik videolarını ve kitabını takip ettim faydasını da gördüm Özcan Aykın'ı da mutlaka izle.(Fizikte nerdeyse hiç temelim yoktu) Sosyal için ne yapılabileceği hakkında benim de pek bi fikrim yok. Sene boyu denemeler çözdükçe zaten genel anlamda bi bilgi sahibi oluyorsun ekstradan tarih dışındaki derslerde özellikle de coğrafyadaki bilgi kısımlarına bakıp tevekkül etmek lazım gibi ben öyle yapmıştım en azından ama bu sene felsefe falan baya zortlattı o yüzden hiç garantisi olmayan bi branş. AYT'ye yüklenmiş olman çok iyi uzun vadede inanılmaz fayda sağlayacak sana. TYT gibi edepsiz bi sınavdaki eksiklerini AYT (özellikle de Mat) çok iyi kapatacak. Sene içindeki net dalgalanmalarına veya kötü netlere de hiç takma. Sene boyu girdiğim denemelerden en fazla 5-6 tanesi gerçek sınav gibiydi piyasadaki denemelerle ÖSYM bambaşka. Her sene yeni bi sürpriz yapıyolar. Bunlar harici verebileceğim iki tavsiye daha var:
1) Eğer sayısal veya eşit ağırlıksan bence senin için bu sürecin temel odağı AYT Matematik olmalı. Her sene belirleyici olan insanları eleyen ve başarılı kılan AYT Matematik oluyor. Ben eylül sonuna kadar AYT Matematik konularının hepsini Eyüp B. izleyerek bitirmiştim. (dönüşüm geometrisi hariç) sene içinde de sırasıyla
Bilgi Sarmal
Acil
Orijinal
Eyüp B.
soru bankalarını çözdüm biraz da barış'a bakma fırsatım oldu. Bu kitapların hepsi güzeldir ve benzer seviyelerde muadilleri var başka yayınlara da bakabilirsin. Ama Eyüp B. öyle değil. Sene boyunca çözdüğüm en eşsiz kitaptı. Kesinlikle çözmeli ve kanalını takip etmelisin.
2)Etrafında her cins insan olacağı gibi hepsi onlarca farklı şey söyleyecek. Hiçbirini ciddiye almamanı tavsiye ediyorum. Hepsini dinle ama hiçbirinin dediğini birebir yapma. Hiç kimse bir değil. İnsanları dinleye dinleye ve deneye deneye zamanla kendi yolunu belirleyeceksin zaten. O zamana kadar da insanları çok ciddiye alma. Bu süreci biraz yalnız geçirmek gerektiğini düşünüyorum. Kütüphaneye giderken ders çalışırken yalnız kalınmalı bence. Çevrende seni motive eden insanlar varsa bu iyi bir şey tabi ama her zaman öyle olmuyor hele ki etrafında hedefleri senin kadar yüksek olmayan insanlar varsa ya kıskançlık oluyor ya da sana da engel olabiliyorlar ister istemez.
Umarım faydalı olmuştur. Aklına takılan bişey olursa elimden geldiğince yardımcı olurum

Merhaba öncelikle çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. TYT matematikte 3d almıştım 11 başında orta ileri düzey bir soru bankasıymış sene başında kaynaklarla ilgili çok bilgim yoktu. 3d den sayı-kesir problemlerini bitirdim yani soruların oradan gittiğini fark ettim. İlk 12 konuyu hiç çözmüyorum hocam temelim iyi diye. Bilgi Sarmal problemi çözüyorum 1 aydır onu bitirmek şu anki hedefim. 345 Almama gerek kalır mı sizce dershaneden istiyorum gidip hız gibi kaynaklar veriyorlar. Ailemi bu konuda çok sıkıntıya sokmak istemiyorum onlar bana istediğini al deseler de. Siz bu senemi sınava girdiniz hocam bu arada? Girdiyseniz nasıl geçti.

TYT çok iyi durumda, çok kıskandım nazar değmez hocam inşallah

Hocam eğer böyle sağlam bir seviyede iseniz, gidip sağlam bir yayının genel TYT denemesini bir gününüzü ayırarak çözün. Sorulara vereceğiniz süre ister 1 dakika iste 1 saat olsun. Buradaki amacımız hangi konuları bilip hangilerini bilmediğimiz olacak.

Denemeyi böyle çözdükten sonra derslerin başlığı bir deftere yazın ve her dersten yanlış yaptığınız konuların adını o başlığın altına yazın. En son iş bittiğinde eksik konularınızı YouTube'dan herhangi bir hocadan dinleyin hangisi hoşunuza gidiyorsa. Eğer Türkçe 30 üstü, matematikte 25 üstü ise yavaştan deneme bile çözebilirsiniz. Geometri kötüyse ona baştan çalışabilirsiniz, iyiyse de çalışın bence geometri üvey evlattır biraz. Fende konularınız tamamsa branş çözün ki bence değildir, öyleyse de konu çalışın. Her dersten bir kitap alın ve bir kamp belirleyin, o kamptan konuları ilerletin ve sorusunu çözün.

TYT iyi seviyede olduğu için AYT çalışmalarına şimdiden başlamanızı şiddetle öneririm. Şimdiden AYT çalışırsanız bu sene tatil yapmaya bile vaktiniz olur. Allah yardımcınız olsun şimdiden, bu süreçte başarılar.

Ç
Çok teşekkür ederim hocam ahahah
Bir tane 2023 tytyi aldım hocam bakalım çözebilirsem artık. Türkçem çok dalgalı 39 yaptığım da oldu 30 da oldu dil bilgisinde biraz takılıyorum.
Matematikte 25-30 arası yapıyorum upuzun soruları geçiyorum. Kitap okumanın çok etkisi oluyor hocam türkçede birde Reelsi 1,5 senedir bıraktım. Tyt fizikte yorumları yapamıyorum. Çok saolun tekrardan önerileriniz için.

Fen sosyal halledilir. Önemli olan Türkçe matematik ve geometri üçlüsü ki bunlar da başlangıç için mükemmel netler yapıyorsunuz. Yolunuz açık olsun şimdiden.

valla normalde 3d ne kadar kaliteli bi yayın olsa da tyt mat kısmını hiç beğenmezdim ama bu seneki tyt tam da eleştirdiğim 3d gibiydi o yüzden çözmen çok faydalı olucaktır. Onu çözdükten sonra 2.soru bankasi tyt matematikte senin için gereksiz olabilir bu kadar iyi olduğun için. Geometriye odaklanıp denemelere geçebilirsin bence yavaştan. Problem fasikülü çözmen de önemli bence ben orijinal çözmüştüm bilgi sarmal da çok iyidir kesin çöz. İlk 12 konu kısmı biliyorum çok gereksiz geliyor ama ben çözdükten sonra gerçekten denemelerde faydasını görmüştüm. Etrafımda temeli iyi olup da matematik yetiştiremeyen arkadaşlarımın da eksiği soru bankası çözmemiş olmalarıydı. O yüzden 1 tane çözmek faydalı olur diye düşünüyorum. Yine de süreç içerisinde kendinize göre karar verebilirsiniz elbette. Ben bu sene girdim sınava. Sınava yakın dönemlerde hele de çıkmışlarda türkçe netlerim hep 36-37 civarı gelmesine rağmen sınavda türkçe baya patlattı beni ama matematik çok kurtarıcı oldu benim için. Özellikle AYT tarafında. TYT'de kendi performansından düşük yapsan bile AYT'de yüksek bi net baya toparlayabiliyor. Bakalım 5 gün sonra öğrenecez hayırlısı diyelim. Size de başarılar diliyorum.

Fen sosyal halledilir. Önemli olan Türkçe matematik ve geometri üçlüsü ki bunlar da başlangıç için mükemmel netler yapıyorsunuz. Yolunuz açık olsun şimdiden.
Bakalım hocam artık akıbetine çok teşekkür ederim saolun❤

345 ı almam lazım galiba hocam dershane düzgün yayınlar verse dediğim gibi. Dershaneye sadece özel derse gideceğim hocam bu sene her sayısal dersten 50 şer dersim var toplu derse de hoca istersen girersin dedi zaman kaybı olmasın. Bölümü de söylememişim kusura bakmayın Sayısaldı. Çok teşekkür ederim önerileriniz için ve ilgilendiğiniz için.

Son düzenleme:
Rica ederim hocam her zaman. dershane işini ben de aynı sistemde kullandım. sınıf dersleri zaman kaybı oluyordu. umuyorum senin için de faydalı olur.

TYT için başlangıç netiniz çok iyi. Ders ders netlerinizi söyler misiniz? Bunları da alt başlıklarına ayırın.

Yani:

Türkçe: 33 paragraf 29 doğru, 7 dil bilgisi 6 doğru 1 yanlış vb.

Buna göre en iyi kaynakları önerebilirim.

Günde kaç saat ders çalışıyorsunuz?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…