YKS başvuru sayısı sıralamayı nasıl etkiler?

Doğru bi bakış açısı değil bence. Sınava normalde 3m kişi girerken öylesine giren kişi sayısı çoktu ama bu sene sınav ücretleri yükseldi ve bunların bir çoğu öylesine de olsa girmek istemedi bu yüzden kaynaklı, giren kişilerin azalması ve sıralamaya etki etmesi muhtemelde değil. Ki normal olarak her sene artan rekabetten dolayı daha "çok az da olsa" zorlaşacağını düşünüyorum. Ve tabikide şuan sadece tahmin yapabiliriz sınav açıklandiktan sonraki veriler gerçekçidir. Herkese iyi çalışmalar.

Katılıyorum hocam sıralamaya çok etki etmicek. Tek avantaj geçen sene 2006 tayfa 4+4+4 sistemine denk geldiği için çok fazla 12 mezun olmuştu. Bu yüzden rekabet azıcık azalır o kadar. Yığılmayı engellemek için geçen seneye göre zor soru sayısını azaltılarak AYT Matematiği daha dengeli yapacaklarını düşünüyorum. Geçen senenin zorluğu 8/10 ise 6,5-7/10 yapacaklar bence. (Geçen sene kalibresinde de yapabilirler sıralamalar hiç 2021'e benzememişti çünkü yapabilen yapıyor mentaliyle de düşünebilirler. Hakkımızda hayırlısı bakalım.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…