Rehber YKS-Dil çalışma rehberi

Melih1337

Hectopat
Katılım
6 Ağustos 2020
Mesajlar
93
YDT

Yabancı dil testi YKS’nin bir parçası olan ve toplam 80 sorudan oluşan bir sınavdır. Rehberimde bu sınavın soru dağılımını, püf noktalarını, çalışılması gerekilen yerleri titizlikle belirteceğime emin olabilirsiniz. Bu rehberi yapmamın nedeni ülkemizde gerektiği kadar dile önem verilmemesi ve YKS-Dil bölümünde rehber, danışma anlamında çok büyük bir boşluk olmasıdır. Kaç kişiye ulaşacağını bilmediğim ama siz gençlere ışık tutmak için bu rehberi olabildiğince detaylı yapmaya çalışacağım. Her ne kadar öğretmen gibi konuşuyor olsam da aslında 12. sınıfı bitirmiş; tercih yapan bir vatandaşım. Bunu okuduktan sonra aklınıza türlü türlü fikirler geliyor olabilir ama bence bu kargaşadan henüz çıkmış birinin fikirleri ve tavsiyeleri çok önemli olabilir ve hatta öyledir de.

Soru dağılımı

  • Vocabulary - 5 soru (Bir tanesi phrasal verb olmak üzere)
  • Grammar - 15 soru (5 tanesi cloze test olmak üzere)
  • Sentence Completion - 8 soru
  • Paragraphs - 15 soru - (5 parça halinde, 5x3 = 15 soru)
  • Yakın Anlam - 5 soru
  • Diyalog - 5 soru
  • Durum - 5 soru
  • Paragraph Completion - 5 soru
  • Çeviri - 12 soru
  • Anlam bütünlüğünü bozan cümleyi bulma - 5 soru

Vocabulary

Vocabulary bölümü herhangi bir insanın İngilizce temelini güçlendiren en büyük etkendir. Kelime bilginiz ne kadar iyiyse o kadar iyi İngilizceniz olur. Ne kadar çok kelime bilirseniz o kadar yaratıcı düşünür; yaratıcı olursunuz. Kelime dağarcığınız ne kadar iyiyse sınavlarda da o kadar önde olursunuz çünkü dilci olup yüksek net yapıp vocabulary kısmından kaybeden çok aday var. Gün içinde YDT çalışırkenki vaktinizin büyük oranını vocabulary’e ayırmakta yarar var.

Vocabulary nasıl çalışılır sorusuna gelindiğinde çok fazla farklı şeyler duyabilirsiniz. Bunlardan bazıları şarkı dinlemek, şifreleme yapmak, ezberlemek, soru üzerinden gitmek olabilir. Ben size en çok yararlı olacak yöntemleri söyleyeceğim.

Benim kullandığım 3 teknik vardı:

  1. Bunlardan bir tanesi çözdüğüm soruların üzerine kelimelerin anlamını yazıp gün içinde sık sık göz gezdirmekti. Mesela X kitabının 1. vocabulary testini yaparken 5 tane bilmediğim kelime varsa 2. teste geçmeden önce o 5 kelimeye hep bakardım. 3. teste başlamadan öncede 1. teste bakmayı asla ihmal etmezdim. Böylelikle hem kısa bir tekrar yapmış oluyorsunuz hem de kelime bilginizi geliştirmiş oluyorsunuz.


  1. Diğeri ise çok alışılmış bir yöntem. Kelimeleri bir A4 üzerine yazıp sonra onları küçük boyutlar haline getirip arkasına Türkçe anlamlarını yazmak. Böyle 20-30 tane kelime çıkarın ve rutin bir günde kelimeleri sol cebinize koyun. Eğer kelimenin anlamını bilirseniz sağ cebinize aktarın. Gün sonunda ne kadar kelime öğrendiğinizin farkına varabilirsiniz ve çokta mutlu olursunuz. Hem günün her anında bunu yapabileceğiniz için hızlı şekilde gelişebilirsiniz.


  1. Son yöntem benim bir süreliğine kullandığım sonrasında ise kullanmayı bıraktığım bir yöntem. Bu yöntemi anlatmaktan ziyade formatını göstermenin daha yararlı olacağı kanısındayım.

Kullandığım format ve yazdığım kelimeler

Bu linke tıklayarak yaptığım formatı kullanabilirsiniz ve aynısını deftere de geçirebilirsiniz. Sakın unutmayın ki deftere yazarak kelime çalışmakta çok etkili bir yöntemdir ama ben biraz daha teknoloji ile iç içe büyüyen biri olduğum ve yazımında kötü olmasından dolayı o işe pek girmedim. 20 sayfa kadar kelime çıkardım ama sonrasında bırakıp bahsettiğim diğer yöntemleri denedim ve başarıya da ulaştım.

Vocabulary için önerebileceğim kitaplar:

  1. YKS-DİL İngilizce Sınav Stratejileri 16 - Vocabulary Fighter Yaprak Test - MODADİL YAYINLARI
  2. 100 Reading Passages & Basic Vocabulary - AKINPUBLISHING
  3. YKS-DİL Topic Based Vocabulary - YDSPUBLISHING


NOT - Vocabulary öğrenmek için elinize kitap alıp çözmeye başlamak gerekli değil. Vocabulary öğrenmek için reading yapabilirsiniz. Vocabulary ve reading aslında bu sınavın iki altın kalesi. İkisi de birbiriyle bağlantılı ve çok önemli. Akademik çalışmalar yapacağınız üniversite yıllarında bu ikisine çok ihtiyacınızın olacak.

Diğer yöntemler neler?

Gazete okumak şüphesiz bu yöntemlerden birisi. Size yardımcı olabilecek gazetelerden/sitelerden birkaçı şunlardır:

  1. The New York Times
  2. The Guardian
  3. BBC News
  4. Jamesclear.com
  5. Washington Post
  6. The Wall Street Journal
  7. Daily Mirror


Çeviride sıkıntı yaşıyorsanız ya da kelime bilginizi, paragraflarda okumayı hızlandırmayı ve doğru sayınızı artırmak istiyorsanız size çok özel bir tavsiyem olacak. Bu sitelerden birine girin ve zevkinize uygun bir makale/yazı seçin. Seçtiğiniz yazıyı defterinize çevirisi yapın. Çeviriyi yaparken anadilimiz olan Türkçeyi seçmek mühim. Takıldığınız yerde sözlükten yararlanabilirsiniz. En sonunda yaptığınız çalışmayı İngilizce öğretmeninize gösterin ve eksiklerinizi bulun. Bu çalışmayı ayda 2-3 kez yapabilirsiniz. Her ne kadar zevkinize uygun yazılar seçin demiş olsam da bunu her zaman yapmak yanlış olur. Denemelerde veyahut gerçek sınavda okurken sıkıntıdan öleceğiniz paragraflar çıkabilir ve hatta çıkar. Bunun için konfor alanınızı bırakın demiyorum ama diğer alanlardaki yazıları da kesinlikle ihmal etmeyin. Her hafta 2-3 tane makale okuyup bilmediğiniz kelimeleri çıkarın.

Grammar, sentence completion, diyalog, durum, yakın anlam, çeviri, anlam bütünlüğünü bozan cümle bulma


Bütün bunları aynı çatı altında toplamamın nedeni çok ilişkili olmaları ve hepsinin ortak püf noktaları olmaları. Bu püf noktalar şahsımca şöyledir:

  1. İyi kelime bilgisi (Cümle tamamlama soruları öyle sorulardır ki eğer kelime bilginiz varsa ortalama 30 saniye içinde doğru şıkkı bulursunuz.)


  1. Tense bilgisi (Çoğu öğrenci tense konusundan korkuyor ama size aşağıda belirteceğim kaynaklardan, tekniklerden ve bazı YouTube kanallarından bunu çok çabucak halledeceksiniz. Şüphem yok. Kendinize inanmanız yeterli. Gelin bu tense nerede işe yarıyor size onu anlatayım. Tense bilgimiz cümle tamamlamalarda, grammar sorularında ve cloze testlerde çok işe yarıyor. Bazen kelime ve anlam olarak doğru şıkkı bulsanız bile tense agreemenet yani zaman uyumu yoksa yanlış yapma ihtimaliniz olabilir. Bu sizin gözünüzü korkutmamalı çünkü dediğim gibi başarıya ulaşılması zor bir konu değil. Yapmanız gereken grammarde bol bol soru çözüp, alışmanız.)

  1. Alışma noktasına ulaşıp artık uzmanlaşmak. (Bir noktadan sonra o kadar soru çözmüş olacaksınız ki netlerinizde artış kaçınılmaz olacak ama bunun için tabii emek şart. Bu emeği verdikten sonra bana inanın bir yerden sonra patlama yaşayacaksınız. Gördüğüm ve şahit olduğum insanlarda bu hep böyle oldu. Çalışmayı bırakmayan insanlar uzun süre geçse de 70+ yapar oldu ama benim bu rehberi yapma nedenim 70 değil 75 yaptırmak, size yardımcı olmak.)

  1. Çeviri ve yakın anlam bazılarını çok zorlayabilir. Yalan değil beni de ikisi zorladı ama sonrasında en kolay yaptığım soru türlerinden oldular. Her iki soru türlerinin de püf noktaları var ama onları anlatmaya kalkarsam çok uzun bir yazı yazmam gerekir; ben size daha iyi bir şeyi öğrettiğimi düşünüyorum. O da konuyu öğretmek değil nasıl öğrenileceğini öğretmek. Bunun farkında vardığınız zaman her yerde rahat edeceğinize emin olun.

  1. Diyalog ve durum soruları sanırım sınavın en rahat kısmı. Burada size tavsiyem acele yapmamanızdır. Eğer hızlı yapmaya çalışırsanız bu en kolay bölümlerden sürpriz yanlışlarınız çıkabilir. Konuşmaları ve durumu iyice okuyup, süzün. Daha sonrasında şıkları değerlendirirken bütün şıkları okuduğunuzdan emin olun. Bazı durum sorularında anahtar kelimeler olacaktır. Bunlara dikkat edin. (Örn: plainly, gently, tenderly vb.)

  1. Anlam bütünlüğünü bozan cümleyi bulmak benim için sinir bozucuydu çünkü bu soru tipini TYT’de de yapamazdım. En iyi yöntemin, öğretmenlerime danıştıktan sonra, şu olduğuna karar verdim: çok uzun süre şıklara dalmamak ve çok kısa sürede de yapmamaya çalışmak. Böyle olunca inanın bir denge sağlıyorsunuz ve bu soruları yapabiliyorsunuz. Eğer yeniyseniz ya da bu soru takıldığınız bir bölümse belki 5 sorudan 4 yanlışınız hatta hepsi yanlış çıkabilir. Kendinizi sakın üzmeyin. İlerledikçe anlam bütünlüğünü bozan cümlenin kolay bir soru türü olduğunu anlayacaksınız. Yapmanız gereken en önemli şeylerden biri soruyu çözerken yorum katmamak. Düşüncelerinizi bırakıp sadece öğrendiğiniz şeyleri hatırlayın. Mantığımız bize elbette yardım edecek ama dengeyi tutturduğunuzdan emin olmalısınız.

Grammar ve soru tipleri için önerebileceğim kitaplar:

  1. Road to success grammar book - YDSPUBLISHING - Zorluğu kolay-orta arasında olan bu kitabı çözüp bitirmek size çok şey katacaktır. İçinde bütün grammer konularından soru bulunmakta ve soru tiplerinden de sorular var. Soru sayısı gayet yeterli ve çözülmesi gereken kitaplardan biri.

  1. YKS İngilizce Gramer Soru Bankası - MODADİL - Zorluğu tam sınav ayarında ve hatta bazı sorularıyla sınav zorluğunun da üstüne geçen bu kitap çözdüğüm en iyi gramer kitabıydı. Kitabın içinde sadece gramer konularından oluşan testler bulunmakta yani cümle tamamlama gibi bölümler bu kitapta yok. Bu gramer kitabı yüksek ölçüde gramer eksikliğiniz kapatmaya yetecektir ama gramer için sadece 1-2 kitap bitirmek yeterli olmaz. Zaten gramer soruları genelde 15 saniye sürüyor ve bilgilerimizi taze tutmak için bizim yapmamız gereken olabildiğince soru görüp, cevaplamak.

  1. YKS İngilizce Soru Tipleri Soru Bankası - MODADİL - Zorluğu tam sınav ayarında ve hatta bazı sorularıyla sınav zorluğunun da üstüne geçen bu kitap çözdüğüm zor kitaplardan biriydi. Bu kitabın içinde bol bol soru bulunmakta ve sorularında hepsi kaliteli, anlamlı sorular. Bazı bölümlerde, özellikle paragraf bölümünde normalden fazla zorlamalar görebilirsiniz. Yanlışlarınız çok çıkarsa pesimistik olmayın. Yanlışlarınız üzerinde durun. Yanlışlarınızın üzerinde durduktan sonrada psikolojik olarak kendinizi hırpalamayın çünkü günün sonunda amacımız öğrenmek. Moralin YKS’de çalışmak kadar önemli olduğunu unutmayın.

Daha yazabileceğim çok kitap var ama yazmaktan ziyade size kullandığım kaynakların isimleri vereceğim. Çünkü her kitabı açıklamak çok uzun sürüyor ve bende bunu yaparken baştan sağma yapmak istemiyorum. Onun yerine bir liste yapacağım ve alacağınız kaynakları buradan seçerseniz üzülmezsiniz.

  1. Modadil - Çoğu kitabını, denemesini çözdüm. Benim hazırlanma yılımda bana en büyük katkıyı Modadilin kitapları verdi diyebilirim.
  2. Akındil - Denemelerini çözdüm, reading kitabı hakkında çok güzel duyumlar aldım ve grammar kitabının da çok şahane olduğunu arkadaşlarımdan ve öğretmenlerimden biliyorum. The last touch kitabını ve özellikle ama özellikle denemelerini çözün.

  1. YDSPublishing ve Dilko - Setlerini almanızı önermem ama grammar kitaplarını sevdiğim yayınlardı. YDSPublishing’in denemelerini pek sevmezdim, orası ayrı. Nedeni ise kelimelerin ve soruların gereksiz derecede zor olmasıydı. Bunları okurken aklınızda negatif düşünceler oluşmasın. Her yayının çok iyi kitapları var. Mesela YDSPublishingin vocabulary kitabı çok güzel. Dilkonun seviyesi düşük diye duyumlar almama rağmen gayet güvenilir bir kaynak. Denemeleri çözülmeli.


Reading


Reading sınavdaki en önemli yer. 15 soru barındırmasına bakmayın, bütün sorularda reading yeteneğinizi kullanacaksınız. Bunu geliştirmek için bol bol okumalar yapın, kelime bilginizi artırın. Gazeteler okuyun. Orta seviyede İngilizce kitaplar okuyun. Oliver Twist bu kitaplardan biri. Akın Dilin 100 reading passages kitabını kesinlikle alın. Çok önemli bir kitap. Okumanızın güçlü olması size ayrıca zamandan da kazandıracaktır. Deneme sınavlarında bazıları zamanla öylesine yarışıyor ki paragraflara bakmıyor bile. Bu durumda da kafadan 15 soru gitmiş oluyor. Malum sınavımız 120 dakika. Bu zaman zarfında da yavaş kalmamız gerek. Ben ortaokuldan beri okuma yaptığım için paragraflarda hiç sıkıntı yaşamadım ve okuma alışkanlığımın olmasının meyvesini de çok güzel yediğimi düşünüyorum. Bazıları paragraf bölümüne 45 dakika verirken ben 20 dakikada bitirirdim. Okuduğum makale ve yazılar sayesinde hem sınavda bunu yaparken zevk alıyordum hem de 15’de 15 yapıyordum.

Bu bölüm için kitap önerisi yapamayacağım fakat bahsettiğim yayınları kullanabilirsiniz. Haricinde gazete/makale okuyabilir ve sonrasında da çevirilerini yapabilirsiniz. Bunlar sizi çok güçlendirecektir.


Deneme önerileri

  1. Akın Dil denemeleri
  2. Modadil denemeleri
  3. İremdil denemeleri
  4. Ydspublishing, dilko denemeleri.

Az gibi görünebilir ama her yayıncılığın çok fazla denemeleri var. Eğer YKS-YDT bulamıyorsanız Modadilden YDS denemeleri temin edebilirsiniz. Tabii YDS denemelerini 10 defadan fazla çözmek pek anlamlı olmaz bence. Her iki sınavda çok benzer olsalarda birinin dili akademik diğerinin dili ise daha basit.




Eğer 11. sınıfsanız haftada 2 deneme çözün.

Eğer 12. sınıfsanız yılbaşına kadar haftada 3, yılbaşından sonra günde 1 deneme çözün. Günde bir deneme çözmek çok gelebilir ama sizi çok ilerletir. Eğer gerçekten çok yorulacak olursanız haftada minimum 5 deneme yapın. TYT denemelerini ve TYT çalışmalarını da aksatmayın.


Deneme analizi

Deneme analizi yapmak sizi 50 netten 60 nete çıkarır. Sadece deneme çözmenin bir işe yaramayacağını bilin ve önemli olan şeyin bilmediğiniz kelimeler ve yaptığınız yanlışlar olduğunun farkına varın.

Her denemede muhakkak bilmediğiniz kelimeler olacaktır. Bunları nasıl soru çözdüğünüzde bilmediğiniz kelimelerin anlamını buluyorsanız aynısını denemeler için yapın. Bu not aldığınız kelimeleri tekrar etmeyi sakın unutmayın. Yanlışlarınızı ise KESİNLİKLE öğretmenleriniz ile üstünden geçin. Öğretmenize gitmeden önce kafa yormayı ve cevabın neden yanlış olduğunu anlamaya çalışın.




Çalışma programı

X günü

  • 50 grammar (Her gün farklı konulardan grammar çözün.)
  • 3 paragraf
  • 75 soru tipi (Cloze test, yakın anlam, cümle tamamlama, çeviri vb.) (Her soru tipinden değil karışık yapabilirsiniz. Her soru tipinden çözeceğim diye kendinizle inatlaşmayın. Mesela 10 tane soru tipi varsa X günü 3 tanesini yapın, Y günü 2 tanesini yapın Z günü geriye kalan 5 tane konuyu yapın.)
  • 1 tane makale okuma
  • 32 vocabulary (16 tane ile başlayıp sonrasında 32 daha sonrasında 64 yapabilirsiniz. 64 soru üstüne çıkmak doğru olmaz.)

Günlük soru toplamı: 172. (Eğer deneme çözecek olursanız soru tipi, makale ya da başka bir çalışmadan ödün verin. Mesela ben deneme yaptıysam o gün grammar çözmezdim ya da soru tiplerinden az çözerdim. Zamanımı daha çok çözdüğüm denemedeki bilmediğim kelimelere ya da yanlış yaptığım sorulara ayırırdım.) Hedef sorunuzu zaman ilerledikçe 200 yapın. Daha üzerine fazla çıkmayın derim. 250 sorudan sonrası mesela bana göre zaman kaybı. 170-200 soru çözüp verim almayı tercih ederim. Eğer yeni başlayan biriyseniz, 100 soruyla da başlayabilirsiniz. Yaratıcı olun ve kendi kapasitenizi kendiniz belirleyin. Bunu yaparken kendinizi kandırmamanız önemli çünkü ben bu düşünceyle çıkıp günlük 20 soru çözüp bırakan arkadaşlarımı gördüm. Bana değil kendinize inanın ve kapasitenizin en az 80 soru olduğunun farkına varın.

YouTube olarak belirttiğim yayınların kanallarına bakabilirsiniz. Modadil iyi içerik üretiyor. Tercihlerde de baya yardımcı olabilecek videoları var.

Eğer belli bir konuda eksikliğiniz varsa o gün çalışma programının ağırlığını ona verebilirsiniz. Ben her zaman olmasa da günümü vocab çalışmaya ya da takıldığım bir soru tipine verdiğimi hatırlıyorum. Tabii bunu yaparken bir gününüzü vermeniz yeterli olur. 2 haftada bir kendinize böyle bir gün belirleyebilirsiniz. Eğer ‘ben kendimi yeterli görmüyorum, netlerim çok düşük’ gibi bir düşünceniz varsa, bunu kafanızdan silin. Çünkü bir sınava hazırlanıyorsunuz ve netiniz doğal haliyle düşük olabilir. Programa ve derslere sadık kalın, başarı gelecektir. Bu arada bu sınavın sizin hayatınızda ne kadar önem taşıdığını bilmem ama şunu söyleyebilirim; bu sınav ne hayatınızın sonu ne de hayatınızın başlangıcı. Hayat denilen uzun serüvendeki harcayacağınız bir yıl. Mezuna kalmışta olabilirsiniz. 1 yıl, 2 yıl fazladan sınava hazırlanmış olmanız hayatı kaçırdığınız anlamına gelmez. Moralinizi yüksek tutun ve eğer sınavlarda anksiyeteniz artıyorsa, stres oluyorsanız bunları yenmeye çalışın. Eğer kendiniz başa çıkamıyorsanız, öğretmenlerinizle konuşun. Onlarda yoksa rehber öğretmenizle konuşun. Eğer dershaneye gitmiyor ve mezunsanız; arkadaşlarınız ve ailenizle konuşun. Ayda 1 gün dersi bırakıp, kendinize ayırın. Şarkı dinleyin. Kitap okuyun. Ama bunu ayda 1 günden fazla yapmayın ve son aylarda maalesef hiç yapmayın. Keşke gireceğiniz sınav kapsamlı derecede İngilizcenizi ölçse ama maalesef öyle bir sınavda değil. Size bunu diyor olmam hayal kırıklığına uğratmamalı. Beraber çalışarak çok iyi bir eğitim sistemimizin olacağına ben çok inanıyorum. Sizde inanın.

Ben sınav senemde çok kez moral olarak dibi gördüm ve hiçbir işe yaramadı moral bozup, ağlamam bana çok zaman kaybettirdi. Belki de öyle olmasam daha başarılı olurdum ama bunları yaşadığım için kendime kızmıyorum. Ders aldığım için mutluyum. Tecrübelerimi sizlerle buluşturduğum için çok sevinçliyim. Umarım kalbinizin dediği olur ve istediğiniz üniversiteye yerleşirsiniz. Şayet olur da yerleşemezseniz, sakın üzülmeyin. Dediğim gibi bu sınav ne bir başlangıç ne bir son. Çok donanımlı öğretmenlerim oldu ve onların hayat hikayelerini dinlediğimde sınıfta kaldıklarını, başarısız dönemleri olduğunu gördüm. Başarısızlık sizin sınavdan aldığınız düşük puan değildir. Başarısızlık sizin kendinize olan inancınızı kaybetmenizdir. Eğer kendinize inanıp, ciddi bir şekilde çalışıp, ortaya emek koyarsanız; başaramayacağınız hiçbir şey olmaz. Bu sadece YKS değil hayat için de geçerli. Bilim adamlarının, akademisyenlerin hayatlarını okuyun ve göreceksiniz ki aralarında parlak dönemleri olmayan, sınıfta kalan hatta ‘aptal’ damgası yapıştırılan insanlar göreceksiniz. Bu durumda o insanların yaptığı şey bunları kabul etmenin yerine karşı çıkıp kendilerini kanıtlamalarıdır. Dilcilerin için TYT’ye nasıl çalışmalı diye bir rehber daha yapacağım fakat onun için daha gereken hazırlıkları yapmadım. En kısa zamanda size ulaştıracağım.
 
Son düzenleme:
Hocam elinize sağlık güzel olmuş.
Çok teşekkür ederim.

Ek olarak:

Ayrıca YDS sınavına katılmanız çok güzel olur. Bu sınav belirli aralıklarda yapılıyor. YDS'nin YDT'den daha ağır olduğunu bilmek önemli. Gerek kelimeleri gerek paragrafları daha akademik. Bu yüzden zorlanabilirsiniz ama katılmanız sizi deneyim ve tecrübe olarak 3-0 öne geçirir.

Dershanede ya da okulda kendinizi başka bir arkadaşınızın başarıları ile kıyaslamayın. Hırs yapmanız sizi ileriye götürür ama fazlası da gözünüzü kör yapar. Dengeyi iyi kurun. Arkadaşlarınızı bu anlamda kıskanmayın, onlarla yarış içinde olmayın. Hedefinizin arkadaşınızı ya da sevmediğiniz birini geçmek olmadığını, hedefinizin üniversite okumak olduğunu asla unutmayın.
 
Son düzenleme:
Hocam hortlamış gibi oluyorum ama başlangıç seviyesinden zor seviyeye giden bir test kitabı öneriniz var mıdır?
 
Hocam hortlamış gibi oluyorum ama başlangıç seviyesinden zor seviyeye giden bir test kitabı öneriniz var mıdır?
Geç cevap verdiğim için özür dilerim. Maalesef TYT tarzında kolaydan başlayıp zora giden kitaplar bulunmuyor YDT tarafında. Kitapların seviyeleri hep aynı. Kolaysa kolaydan kolaya, zorsa zordan zora. Kolay seviye bir kitap arıyorsanız Road to Success kitabını tavsiye edebilirim ama aslında o kitabın zorluğuda sınav ayarının sadece 1-2 tık altında. Yani dediğim kadar kolay olmayabilir.
 
Hocam kalan sürede YDT temelden yetişir mi?

Ben kendim 12.sınıfım okulda dil bölümü olmadığı için EA da kaldım.
 
Hocam kalan sürede YDT temelden yetişir mi?

Ben kendim 12.sınıfım okulda dil bölümü olmadığı için EA da kaldım.
Azimli bir çalışma programıyla yetişebilir.

Okumadım fakat özenle hazırlandığı görülüyor. Ayrıca ilk defa dilciler için bir rehber görüyorum. Sadece bu yüzden sizi takdir ediyorum.
Teşekkür ederim. Bahsettiğim TYT rehberini de yapacağım fakat finallerden zaman bulamıyorum. Sömestr tatilinde halledeceğim gibi.
 

Geri
Yukarı