YKS Dil sınavına nasıl hazırlanılmalı?

LightSelami

Kilopat
Katılım
18 Eylül 2015
Mesajlar
343
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, bu sene YDT sınavına girmeyi düşünüyorum fakat nasıl hazırlanacağımı bilmiyorum. B1-B2 seviye arası İngilizcem var fakat dil sınavlarına baktığımda kelime bilgimin az olduğunu ve tenses dediğimiz zaman kavramlarını karıştırdığımı fark ettim. TYT'den 45-50 doğru yapıp YDT'den de en az 65 doğru yapmam gerekiyor.
TYT için DYK kurslarına gidiyorum fakat İngilizce kursları ücretli olduğu için evde çalışmam lazım fakat nasıl yaparım bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
 
Gramer ezberlemek anlamsız. Senin ihtiyacın olan şey sağlam İngilizce. İngilizcen o kadar iyi olmalı ki Tense veya başka bir konuyu bilmesen bile bir cümlenin yanlış mı doğru mu olduğunu sezebilmelisin. Bu da sadece çok fazla İngilizce medya tüketerek kazanılan bir şey. Kitap, dizi, makale, şarkı, film, oyun, vb. hoşuna giden ne varsa hepsini İngilizce yapmalısın. İnternetten veya yüz yüze İngilizce konuşabileceğin insanlar bulmalısın. Sınavda konuşma sorulmuyor dediğini duyar gibiyim, ama inan bana faydası oluyor. Hiç çalışmadan 0 yanlış yapan insanlarla aynı sınıftaydım. İngilizceleri iyi olduğu için YDT'ye çalışmaları gerekmedi. TYT'ye odaklanıp Boğaziçi, İTÜ, Yıldız Teknik vb. kazandılar.

Demek istediğim şu, İngilizceni geliştirmen sınava yönelik çalışmandan daha önemli. Tabii ki deneme sınavı çöz ve sınava hazırlan. Fakat İngilizcen yeterli değilse 100 tane deneme sınavı çözmek bile yetmeyebilir. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
 

Dosya Ekleri

  • iUudeZ6K7a.jpg
    iUudeZ6K7a.jpg
    67 KB · Görüntüleme: 411
Son düzenleme:
Gramer ezberlemek anlamsız. Senin ihtiyacın olan şey sağlam İngilizce. İngilizcen o kadar iyi olmalı ki tense veya başka bir konuyu bilmesen bile bir cümlenin yanlış mı doğru mu olduğunu sezebilmelisin. Bu da sadece çok fazla İngilizce medya tüketerek kazanılan bir şey. Kitap, dizi, makale, şarkı, film, oyun, vb. hoşuna giden ne varsa hepsini İngilizce yapmalısın. İnternetten veya yüz yüze İngilizce konuşabileceğin insanlar bulmalısın. Sınavda konuşma sorulmuyor dediğini duyar gibiyim, ama inan bana faydası oluyor. Hiç çalışmadan 0 yanlış yapan insanlarla aynı sınıftaydım. İngilizceleri iyi olduğu için Ydt'ye çalışmaları gerekmedi. TYT'ye odaklanıp boğaziçi, İTÜ, yıldız teknik vb. kazandılar.

Demek istediğim şu, ingilizceni geliştirmen sınava yönelik çalışmandan daha önemli. Tabii ki deneme sınavı çöz ve sınava hazırlan. Fakat ingilizcen yeterli değilse 100 tane deneme sınavı çözmek bile yetmeyebilir. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Teşekkür ederim. Sizce 8 aylık bir çalışmayla sınavda 70-75 doğru yapmam mümkün mü? İngilizce öğretmenliği istiyorum OBP puanım 350 TYT'de 40-45 doğru yapsam, YDT'den 70-75 doğru yapsam yeterli olur mu sizce?
 
Teşekkür ederim. Sizce 8 aylık bir çalışmayla sınavda 70-75 doğru yapmam mümkün mü? İngilizce öğretmenliği istiyorum OBP puanım 350 TYT'de 40-45 doğru yapsam, YDT'den 70-75 doğru yapsam yeterli olur mu sizce?

Sıkı bir çalışmayla mümkün, ama hayatının büyük bir kısmından bu sene feragat etmen lazım. Arızalı eğitim sistemimiz maalesef bunu gerektiriyor. Kendini disipline etmeyi başarırsan iyi bir üniversite seni bekliyor.

Verebileceğim son iki tavsiye şu: TYT matematiğine iyi hazırlan: Deneme sınavlarında derece yapanlar hem sayısalı, hem de İngilizcesi iyi olanlardı. İkinci tavsiyem de şu: Bu süreçten zevk almaya çalış. Örneğin paragraf çözmen gerekiyorsa sanki ilgini çeken bir yazıymış gibi oku. Veya biyolojide fizyoloji öğrenmen gerekirse bunu merak et, hakkında yazı ve makaleler oku; ne de olsa kendi vücudumuzu anlatıyor.
 
Sıkı bir çalışmayla mümkün, ama hayatının büyük bir kısmından bu sene feragat etmen lazım. Arızalı eğitim sistemimiz maalesef bunu gerektiriyor. Kendini disipline etmeyi başarırsan iyi bir üniversite seni bekliyor.

Verebileceğim son iki tavsiye şu: TYT matematiğine iyi hazırlan: Deneme sınavlarında derece yapanlar hem sayısalı, hem de ingilizcesi iyi olanlardı. İkinci tavsiyem de şu: Bu süreçten zevk almaya çalış. Örneğin paragraf çözmen gerekiyorsa sanki ilgini çeken bir yazıymış gibi oku. Veya biyolojide fizyoloji öğrenmen gerekirse bunu merak et, hakkında yazı ve makaleler oku; ne de olsa kendi vücudumuzu anlatıyor.

Hocam şu an öncelikli derslerim Türkçe, matematik ve İngilizce. Matematikten temelim olmadığı için antrenmanlarla matematik kitabına başladım yani TYT matematik konularından birkaç ay gerideyim. DYK kursundada Eşit Ağırlık sınıfındayım ayriyetten coğrafya, tarih ve felsefe dersleride görüyorum. TYT Türkçe 25, Sosyal 15, Matematik 5-10 arası yapsam yeter diye düşünüyorum. YDT'dende en az 65 yapmam lazım.
Sınava daha 8 ay olduğu için kendimi geliştirmeye çalışıcam.
 
Hocam İngilizce'yi bir şekilde halletmeye çalışıyorum fakat TYT Türkçe ve matematik beni biraz zorluyor. Özellikle matematik.
Biraz tuhaf olacak fakat ingilizcemi geliştirebileceğim bir oyun önerir misiniz ? Oyun tarzı fark etmez. MMORPG olabilir. Oynarken metinleri çevirip anlamaya çalışıcam.
Hocam YDT en çok hangi kelimeleri kullanıyor? Mevcut bir kelime listesi varsa paylaşabilir misinziz lütfen.
 
Son düzenleme:
@Skittles, sınavı fulleyen adam 10K anca yapıyor. Gerçekten bu durum çok üzücü ya. Keşke şu sınavı YDS ayarında yapsalar...
İngilizce'ye çalışmanın en etkili yolu makale okumak ve onu analiz etmektir. O analiz sonucunda da anlamını bilmediğin kelime ve kalıpları öğrenirsin. Sonrasında da okuduğunu anlama olayını da geliştirirsin ve bayağı etkili oluyor. İşin sonrasına da test tekniğini öğrenmek kalıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı