Hocam açığa geçmemin asıl sebebi buydu ki artık mümkün değilmiş sanırım. Süre gerçekten çok az kalıyordu ama şuan bol vakit var. Başarırsınız sadece istemeniz ve üstüne gitmeniz yeterli olacaktır diye düşünüyorum.Güzel konu. Açıkta bile günde 10 saat ve üzeri çalışmayı planlıyorsanız vah bizim halimize. Eve geldiğimde zaten çalışmak için max 5 saatim kalıyor.
Son yılda neyin, ne kadar yapılabildiği umurumda değil arkadaşlar. O yüzden yorumlarda bu sıradan içi boş lafları söylemekten vazgeçin. İnsan istediği zaman her şeyi başarabilir. Başarısızlık sadece disiplinsizlik ve özgüvensizlikten kaynaklıdır. Tam zıttını düşünen arkadaşlarım kendini kandırmaya devam edebilir. Önümde Total 8 aylık bir süre mevcut, yılmadan devam edeceğim.
TYT netim ortalama: 70.
AYT netim ortalama: Deneme çözülmedi.
AYT için harika planlarım ve sistemim hazır durumda kitap siparişlerimi verdim. Açık lisede olmanın keyfini yaşıyorum xd.
İleride dönüp baktığımda "iyi ki" diyerek bir senenin bitmesini istiyorum bu yüzden şu an çalışmak zorundayım.
Günlük çalışma sürem: 7-8 saat.
Hedef süre: 10 saat ve üzeri.
Bu ay değiştirmek (azaltmak) için çaba sarf edeceklerim;
Telefon ve YT üzerinde dersten bağımsız vakit öldürme.
Dışarıda gezinme ve arkadaşlarla vakit öldürme.
Bu konu altında artık günlerce neler yaptığımı ve yapmak istediğimi yazacağım.
Benim YKS çalışma planım şu şekilde. Tarih, din, felsefe ve coğrafyaya hiç çalışmamaya veya aşırı az konulara göz gezdirmeye karar verdim, belki coğrafyaya biraz önem veririm. Biraz zorlayıp TYT'yi aralık ayı içerisinde bitirmeyi planlıyorum her ne kadar zor olacak olsa da (nasıl yapacağım konusunda hiçbir fikrim yok). Fen derslerinde kimya için 7 saatlik bir video buldum. Biyoloji için 2 haftalık bir kamp buldum YouTube'da. Fizik için ise 55 günde biten bir kamp buldum fakat ben 4-5 videoyu tek günde bitiriyorum. Geriye en önemli matematik dersi kalıyor. Onun içinde konu anlatımlı bir TYT matematik kitabı aldım, içerisinde geometri yok. Fakat kitapta ki soruları çözemediğimi fark ettim, o yüzden ondan da mutlaka en azından konuları anlayacak kadar evde video izlemeye karar verdim. Ha bir de edebiyat var. Edebiyat'ta kendime güveniyorum aslında ama bol bol soru çözerek kendimi geliştirmem lazım. Yapamadığım birkaç konu var, fiilde çatı gibi. TYT için soru çözümlerine ne zaman başlarım bilmiyorum. Muhtemelen AYT'y' bitirdikten sonra falan başlarım. Aralıktan sonra da artık AYT'ye çalışmayı planlıyorum. Onun için henüz bir planım yok ama tahminim 4-5 ay sürer o da. Geri kalan sürede de bol soru çözümü yapmayı planlıyorum. Sence uygun bir plan mı bu? @whynottHocam açığa geçmemin asıl sebebi buydu ki artık mümkün değilmiş sanırım. Süre gerçekten çok az kalıyordu ama şuan bol vakit var. Başarırsınız sadece istemeniz ve üstüne gitmeniz yeterli olacaktır diye düşünüyorum.
Tavsiyeniz için teşekkürler. Ben çalışma sistemimi bundan 5 ay öncesine oturtmuştum bu yüzden dinamik oynamalar sorun oluşturmuyor. Saat 4-5 arasını kalkmakla başlatarak gün içi haftanın ardışık iki günü aynı olmamak şartıyla sistem oluşturuyorum bu sayede dopamin seviyemi stabil tutabiliyorum. Tavsiye ederim kolaylıklar dilerim. İyi çalışmalar.Çalışan değil de doğru çalışan kazanır. Hadi hayırlısı olsun. Bence açık lise öğrencisi olarak kendi hayatınıza da vakit ayırın. Bundan kastım yürüyüşe çıkmak gibi şeyler. Derslere yoğunlaşın ancak bir insan olduğunuzu ve hayatınızın olduğunuzu unutmayın. En önemlilerinden biri de ne yaptığınızı ve yapacaklarınızı not alın. Bu psikolojik bir üstünlüktür. Öneri olarak şunu söyleyebilirim. Çalışmanıza sabah çalışması da ekleyin. Gün aydınlandığında kalkın. Yapabiliyorsanız sabah 6 da kalkın. Gece 10,11 gibi uyuyun. En verimli saatleri kullanmış olursunuz. Her gün en az 10 problem sorusu çözün. Problem, geometri ve paragraf çözmek günlük rutin haline gelsin.
Ben kendi programım hakkında ufak bilgiler vereyim. Sabah 6 da kalkıyorum. Saat 8'e kadar Türkçe çalışıyorum. Sonrasında okula gidiyorum. Akşam 5 gibi evde oluyorum. 6 da ders çalışmaya başlayıp akşam 11'e kadar ders çalışıyor ve uyuyorum. Hafta sonları da aynı kalkış ve yatış saati ile 14 saat civarı ders çalışıyorum. Hafta sonları akşama doğru bunalma geliyor. 1 saat yalnız dışarı çıkıyorum. Hafta içi okul olduğu için evde ortalama 7 saat ders çalışıyorum. Okulda ise tüm boş vakitlerde ders çalışıyorum. Yaklaşık 2 saat de okulda ders çalışıyorum. Size önerim çalışma saatinizi de biraz daha arttırabiliyorsanız arttırın. Ama hemen arttırmayın. Kademe kademe arttırın.
Benim YKS çalışma planım şu şekilde. Tarih, din, felsefe ve coğrafyaya hiç çalışmamaya veya aşırı az konulara göz gezdirmeye karar verdim, belki coğrafyaya biraz önem veririm. Biraz zorlayıp TYT'yi aralık ayı içerisinde bitirmeyi planlıyorum her ne kadar zor olacak olsa da (nasıl yapacağım konusunda hiçbir fikrim yok). Fen derslerinde kimya için 7 saatlik bir video buldum. Biyoloji için 2 haftalık bir kamp buldum YouTube'da. Fizik için ise 55 günde biten bir kamp buldum fakat ben 4-5 videoyu tek günde bitiriyorum. Geriye en önemli matematik dersi kalıyor. Onun içinde konu anlatımlı bir TYT matematik kitabı aldım, içerisinde geometri yok. Fakat kitapta ki soruları çözemediğimi fark ettim, o yüzden ondan da mutlaka en azından konuları anlayacak kadar evde video izlemeye karar verdim. Ha bir de edebiyat var. Edebiyat'ta kendime güveniyorum aslında ama bol bol soru çözerek kendimi geliştirmem lazım. Yapamadığım birkaç konu var, fiilde çatı gibi. TYT için soru çözümlerine ne zaman başlarım bilmiyorum. Muhtemelen AYT'y' bitirdikten sonra falan başlarım. Aralıktan sonra da artık AYT'ye çalışmayı planlıyorum. Onun için henüz bir planım yok ama tahminim 4-5 ay sürer o da. Geri kalan sürede de bol soru çözümü yapmayı planlıyorum. Sence uygun bir plan mı bu? @whynott
Soru çözümünü asla ertelemeyin, programınızı yerleştirin ve deneyin eğer sorun olursa üstünde hafif oynamalar yapın. Tavsiyem soru çözümünü kesinlikle ihmal etmemenizdir. Kolaylıklar dilerim.Benim YKS çalışma planım şu şekilde. Tarih, din, felsefe ve coğrafyaya hiç çalışmamaya veya aşırı az konulara göz gezdirmeye karar verdim, belki coğrafyaya biraz önem veririm. Biraz zorlayıp TYT'yi aralık ayı içerisinde bitirmeyi planlıyorum her ne kadar zor olacak olsa da (nasıl yapacağım konusunda hiçbir fikrim yok). Fen derslerinde kimya için 7 saatlik bir video buldum. Biyoloji için 2 haftalık bir kamp buldum YouTube'da. Fizik için ise 55 günde biten bir kamp buldum fakat ben 4-5 videoyu tek günde bitiriyorum. Geriye en önemli matematik dersi kalıyor. Onun içinde konu anlatımlı bir TYT matematik kitabı aldım, içerisinde geometri yok. Fakat kitapta ki soruları çözemediğimi fark ettim, o yüzden ondan da mutlaka en azından konuları anlayacak kadar evde video izlemeye karar verdim. Ha bir de edebiyat var. Edebiyat'ta kendime güveniyorum aslında ama bol bol soru çözerek kendimi geliştirmem lazım. Yapamadığım birkaç konu var, fiilde çatı gibi. TYT için soru çözümlerine ne zaman başlarım bilmiyorum. Muhtemelen AYT'y' bitirdikten sonra falan başlarım. Aralıktan sonra da artık AYT'ye çalışmayı planlıyorum. Onun için henüz bir planım yok ama tahminim 4-5 ay sürer o da. Geri kalan sürede de bol soru çözümü yapmayı planlıyorum. Sence uygun bir plan mı bu? @whynott