Çözüldü YKS ham puan ve yerleştirme puanı nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SenpaiKangal

Picopat
Selam dostlar, üniversite hakkında ya da YKS hakkında pek bilgim yok. Pek umursamıyorum nedense kolay olacakmış gibi geliyor bana ama ham puan yerleştirme puanı gibi terimleri bilmiyorum bunlar hakkın bilgilendirir misiniz?

Çözüm
Ham puan, sınav sonrasında hesaplanmış olan puandır. yerleştirme puanı ise ham puanın ağırlıklandırılmış halidir. Yerleştirme puanının belirlenmesinde ağırlıklı ortaöğretim başarı puanı (aobp) kullanılır.

Ham puanına OBP eklenip yerleştirme puanı oluyordu sanırsam.
Ham puan, sınav sonrasında hesaplanmış olan puandır. yerleştirme puanı ise ham puanın ağırlıklandırılmış halidir. Yerleştirme puanının belirlenmesinde ağırlıklı ortaöğretim başarı puanı (aobp) kullanılır.

Ham puanına OBP eklenip yerleştirme puanı oluyordu sanırsam.

Çözüm
Ham puan, YKS sonucuna OBP'nin eklenmemiş hali. Yani saf, sınavdaki başarınız. Yerleştirme puanı ise OBP'nin yani lise başarı puanınızın ham puana eklenmiş hali oluyor. Yerleştirme puanınız, OBP'nin durumuna göre ham puandan daha düşük veyahut daha yüksek olabilir.

Ham puan sınavdan yaptığınız netler ve katsayıların çarpılmasıyla elde edilen puanınız maksimum 500 minimum 100 oluyor. Yerleştirme puanında ise ham puana ise diploma notunuz * 0,6 yaparak elde edilen puan ekleniyor.
Mesela 350 ham puanınız var diploma notunuz da 70 olsun.
70*0,6 = 42
350+42 = 392 yerleştirme puanınız oluyor.
Tercih yaparken yerleştirme puanı kullanılır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı