YKS için 12. sınıfta dershaneye gidilmeli mi?

jasonoleragg

Hectopat
11. sınıf bitti, 12'ye geçiyorum. TYT 60-70 arası geliyor. 11. sınıfım iyi geçti, ortalamam 95. Sizce dershaneye mi gitmeliyim yoksa YT'den video mu izlemeliyim? Dershane 100K, bana biraz fazla gibi geldi ve sadece sayısal dersler var. Hedefim 60K.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bu aslinda sana bagli bir şey eger baskasi olmadan halledemem diyorsan gitmen lazim veya ben kendim hallederim ama program falan yapamam diyorsan Doping Hafıza gibi platformlar mantikli olur. Programimida hazirlarim kendimde calisirim diyorsan YouTube'da yuzlerce ders anlatan farkli kanallar var hangisinin anlatim bicimi kafana yatiyorsa izleyerek de halledersin.

11. sınıf bitti, 12'ye geçiyorum. TYT 60-70 arası geliyor. 11. sınıfım iyi geçti, ortalamam 95. Sizce dershaneye mi gitmeliyim yoksa YT'den video mu izlemeliyim? Dershane 100K, bana biraz fazla gibi geldi ve sadece sayısal dersler var. Hedefim 60K.

Okulda çalışmayan dershane de hiç çalışmaz.
Okulda çalışan evde de dershanede de çalışır.
Dershane konu tekrarı yapıp soru çözme ve deneme olanakları sağlıyor. Eksiklerini kapatma konusunda bence yetersiz çünkü sınıf ortamındasın.
Evde çok daha verimli tekrar deneme eksik kapatma soru çözümleri yaparsın bence, netlerin de 11.sınıf sonuna göre gayet iyi şimdiden başarılar.

Bence yt daha mantıklı , derece yapacak adam her türlü yapar hocam , mesela benim arkadaş bu sene mezundu dershaneye gitti ve 65 tyt 30 ayt yapmış yani dershaneye gidenler mükemmel netlee yapmıyor bir anda , veya abimden örnek vereyim abim mezun senesinde babam zorla dershaneye yollamıştı , ilk 15k ya girdi ama dershanenin 0 etkisi oldu evden kendi çalışmamla yaptım diyor ve dediği gibide dershanede ondan sonra 2. Olan kişi 120 bininci mi ne olmuştu , kendimden örnek verecek olursam benide mezun senemde dershaneye yolladılar sözde yaşadığım şehirin en iyisiymis ama çok kötü çok düzensiz bir ortamdı 1 ay sonra bıraktım evden kendim çok daha güzel çalıştım, youtubede Eyüp B. Dr.biyoloji ÖzcanAykın kimyaadası ben bu 4 lü ile çalışıyordum isterseniz bakabilirsiniz.

Kesinlikle dershaneye gitmemelisin. Çok büyük para tuzağı.

Eğer kendi istikrarını kendin sağlayabileceksen YouTube'dan video izleyip soru çözmek seni çok daha iyi yerlere getirir. Ama diyorsan ki ben salabilecek bir öğrenciyim, en azından bir rehberlik hizmetinden faydalanman gerekli.

Rehberlik kesinlikle istemiyorum ben fen lisesini kazandığımda da hiç kimseden rehberlik almadım aldıysam da dikkate almadım kendimi en iyi ben tanırım diye düşünüyorum.

Kesinlikle dershaneye gitmemelisin. Çok büyük para tuzağı.

Eğer kendi istikrarını kendin sağlayabileceksen YouTube'dan video izleyip soru çözmek seni çok daha iyi yerlere getirir. Ama diyorsan ki ben salabilecek bir öğrenciyim, en azından bir rehberlik hizmetinden faydalanman gerekli.
Hocam onun içinde koçluk mantıklı bence , dershane çok saçma sapan birşeydi benim gittiğim dershanede dakika başı program değişiyordu kafayı yiyodum , adam bi anda arıyo pazar fizik etütün var diyo , teyzemler var hocam yarın Almanyaya dönecekler pazartesi gelsem olmazmı diyorum yok gelcen diyo. Neyse işte sonra sabah 7 de gitim dershaneye 30 saat hocanın gelmesini bekledim gelincede alay eder gibi sen niye burdasın senin dersin yarın dedi , madem geldij otur şurda akşama kadar soru çöz diyor birde.

Dershanelerin tamamen ticarethane olduklarını düşünüyorum , şanslarına senede 1 2 zeki kişi gelip kendi çalışmaları ile güzel puan yapıyor ekmeğini dershaneler yiyor.

Rehberlik kesinlikle istemiyorum ben fen lisesini kazandığımda da hiç kimseden rehberlik almadım aldıysam da dikkate almadım kendimi en iyi ben tanırım diye düşünüyorum.

Böyle düşünüyorsan harika. O zaman düzenli bir şekilde her derse çalışacaksın. Yazın ilk başta Türkçe matematik çalış.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı